Serialize checkboxes laat niets zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »
Snelle Jaap

Snelle Jaap

01/12/2015 14:12:42
Quote Anchor link
Ik heb een contactformulier die een paar checkboxes heeft. Het formulier post gewoon, alles werkt. Alleen post hij de checkboxes niet. Dit is wat ik nu heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?
<div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox1" value="Kantel">
        <
span>Kantel</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox2" value="Schuif">
        <
span>Schuif</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox3" value="Deuropening">
        <
span>Deuropening</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox4" value="Draai">
        <
span>Draai</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox5" value="Draai/kantel">
        <
span>Draai/kantel</span>
    <
/label>
<
/div>

?>


Dit is mijn mailsript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php
session_cache_limiter('nocache');
header('Expires: ' . gmdate('r', 0));

header('Content-type: application/json');

// Enter your email address
$to = '[email protected]';

$subject = $_POST['subject'];

if($to) {
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];

    $fields = array(
        0 => array(
            'text' => 'Naam',
            'val' => $_POST['name']
        ),

        1 => array(
            'text' => 'Email adres',
            'val' => $_POST['email']
        ),

        2 => array(
            'text' => 'Adres',
            'val' => $_POST['adres']
        ),

        3 => array(
            'text' => 'Afleveradres',
            'val' => $_POST['afleveradres']
        ),

        4 => array(
            'text' => 'Postcode',
            'val' => $_POST['postcode']
        ),

        5 => array(
            'text' => 'Plaats',
            'val' => $_POST['plaats']
        ),

        6 => array(
            'text' => 'Tweede plaats',
            'val' => $_POST['plaats2']
        ),

        7 => array(
            'text' => 'Telefoonnummer',
            'val' => $_POST['telefoonnr']
        ),

        8 => array(
            'text' => 'Mobiel nummer',
            'val' => $_POST['mobielnr']
        ),

        9 => array(
            'text' => 'Type Raam',
            'val' => $_POST['checkbox']
        ),

        10 => array(
            'text' => 'Contactpersoon',
            'val' => $_POST['contactpersoon']
        ),

        11 => array(
            'text' => 'Bericht',
            'val' => $_POST['message']
        )
    );


    $message = "";
    foreach($fields as $field) {
        $message .= $field['text'].": " . htmlspecialchars($field['val'], ENT_QUOTES) . "<br>\n";
    }


    $headers = '';
    $headers .= 'From: ' . $name . ' <' . $email . '>' . "\r\n";
    $headers .= "Reply-To: " .  $email . "\r\n";
    $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
    $headers .= "Content-Type: text/html; charset=UTF-8\r\n";

    if (mail($to, $subject, $message, $headers)){
        $arrResult = array ('response'=>'success');
    }
else{
        $arrResult = array ('response'=>'error');
    }


    echo json_encode($arrResult);

}
else {

    $arrResult = array ('response'=>'error');
    echo json_encode($arrResult);

}

?>


En dit is het ajax stuk dat alles serialized:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
// Ajax Submit
    $.ajax({
    type: "POST",
    url: url,
    data: $("#contact-form").serialize(),
    dataType: "json",
?>

(Met nog wat extra eronder voor een success message maar dat is niet echt van toepassing bij het probleem)

De brackets achter de naam bij het formulier heb ik er neergezet omdat ik las dat dat moet bij checkboxes. Nu krijg ik alleen niks te zien bij het stuk checkboxes in de mail. Als ik de brackets weghaal dan laat hij maar 1 resultaat zien, ook als er meerdere zijn aangevinkt.

Hoe kan ik alle gecheckte boxes uitlezen in de mail? De waarden staan nu in een array.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:41:51
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/12/2015 14:24:22
Quote Anchor link
Wat je in jouw geval kunt doen is bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => $_POST['checkbox']
?>


Het volgende gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => implode(',', $_POST['checkbox'])
?>
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

01/12/2015 14:28:33
Quote Anchor link
Zoiets moet er inderdaad in.. Maar moet dat in het php script? Niet in ajax? Als ik toevoeg wat je net hebt gepost dan laat hij weer niets zien. Laat maar ik had een typo gemaakt. Thanks! Werkt nu.
Gewijzigd op 01/12/2015 14:29:56 door Snelle Jaap
 
- SanThe -

- SanThe -

01/12/2015 15:09:05
Quote Anchor link
Een checkbox wordt alleen meegestuurd met de POST als ie is aangevinkt, anders niet.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/12/2015 18:55:36
Quote Anchor link
Correct. Er zal dus wel even een controle met isset() toegevoegd moeten worden voor het geval iemand niets aanvinkt.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

02/12/2015 09:43:42
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 01/12/2015 18:55:36:
Correct. Er zal dus wel even een controle met isset() toegevoegd moeten worden voor het geval iemand niets aanvinkt.


Klopt, maar dat is alleen van toepassing als het required is om een checkbox in te vullen. Als het optioneel is maakt het niks uit lijkt me.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

02/12/2015 11:18:49
Quote Anchor link
Dan maakt het juist uit, omdat je je anders undefined index notices krijgt. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => isset($_POST['checkbox']) ? implode(',', $_POST['checkbox']) : ''
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/12/2015 14:40:42
Quote Anchor link
Ik zou indien er geen checkboxen zijn aangevinkt de default waarde een leeg array laten zijn (in plaats van een lege string) zodat je deze waarde altijd als array kunt behandelen. Constructies als empty() werken dan toch hetzelfde.

EDIT: ah het wordt hier juist weer geserialiseerd, never mind :).
EDIT: als dat hele ding trouwens een value van een key-value paar is, doe je er wel verstandig aan hier nog ronde haken omheen te zetten, dus 'val' => ( X ? Y : Z ).
Gewijzigd op 02/12/2015 14:44:18 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.