Session errors

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »
V K

V K

17/01/2011 15:29:48
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Mijn probleem is dat ik steeds session errors krijg die er als volgt uitzien:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/index.php:14) in /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/verwerkenlogin.php on line 3

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/index.php:14) in /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/verwerkenlogin.php on line 3


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/index.php:14) in /www/zymichost.com/v/i/d/vidjinderhoebaduop/htdocs/verwerkenlogin.php on line 23
stop de POST variablen en SESSION variablenmysql_num_rows ($result) = 1


en dit is mijn verwerkenlogin.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<div class="verwerkenlogincontent">
<?php
session_start();
if(!empty ($_POST["email"]) and !empty($_POST["wachtwoord"])){
    include ("connect_db.php");
    
    $query = " SELECT email, wachtwoord, gebruikersrol
               FROM userinloggegevens
               WHERE email = '"
.$_POST["email"]."'
               AND wachtwoord = '"
.MD5($_POST["wachtwoord"])."'";
              
    $results = mysql_query($query) or die ("de query is niet goed gelukt".mysql.error());
    if( mysql_num_rows($results) > 0 ) {
    $_SESSION["email"] = $_POST["email"];
    $_SESSION["wachtwoord"] = MD5($_POST["wachtwoord"]);
    for ( $i=0 ; $i<mysql_num_rows($results) ; $i++)
    {

        $gegevens = mysql_fetch_array($results);
        $_SESSION["gebruikersrol"] = $gegevens["gebruikersrol"];
    }

    
    echo $_SESSION["email"]."  ".$_SESSION["wachtwoord"]."  ".$_SESSION["gebruikersrol"]."<br/>";
    header("location: doorverwijzen.php");
    echo "stop de POST variablen en SESSION variablen";
    echo 'mysql_num_rows ($result) = '.mysql_num_rows ($results);
    }
else{
    echo "De opgegeven combinatie van uw Email en Wachtwoord is niet geldig.<br/> Ga jezelf <a href='index.php?content=registreren'>registreren</a> of ga terug naar de <a href='index.php?content=home'>homepage</a>.";
    }
}
else{
header("location: index.php?content=inloggen");
}

?>

</div>


Ik heb al wat op internet gezocht en die zeggen dat de session_start bovenaan moet staan zoals je ziet heb ik dat gedaan maar de probleem is er nogsteeds.

Kan iemand me helpen?
Alvast bedankt
Gewijzigd op 17/01/2011 15:47:04 door V K
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:28:31
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

17/01/2011 15:32:33
Quote Anchor link
session_start(); moet helemaal bovenaan de pagina staan

dus ook boven de html

verders zijn er ook wat verbeteringen in je php zie even dit topic
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/01/2011 15:35:43
Quote Anchor link
Dit is een 'standaard'foutmelding, waarbij Google je heel snel het antwoord had kunnen geven. Ook op dit forum is deze vraag regelmatig gesteld.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/01/2011 15:57:47
Quote Anchor link
Deze 2 dingen kloppen niet:
header("location: doorverwijzen.php");
header("location: index.php?content=inloggen");
 
V K

V K

17/01/2011 16:17:58
Quote Anchor link
Ok ik heb mijn code veranderd maar de errors zijn er nogsteeds

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
session_start();
?>

<div class="verwerkenlogincontent">
<?php
if(!empty ($_POST["email"]) and !empty($_POST["wachtwoord"])){
    include ("connect_db.php");
    
    $query = " SELECT email, wachtwoord, gebruikersrol
               FROM userinloggegevens
               WHERE email = '"
.$_POST["email"]."'
               AND wachtwoord = '"
.MD5($_POST["wachtwoord"])."'";              
    $results = mysql_query($query) or die ("de query is niet goed gelukt".mysql.error());
    if( mysql_num_rows($results) > 0 ) {
    $_SESSION["email"] = $_POST["email"];
    $_SESSION["wachtwoord"] = MD5($_POST["wachtwoord"]);
    for ( $i=0 ; $i<mysql_num_rows($results) ; $i++)
    {

        $gegevens = mysql_fetch_array($results);
        $_SESSION["gebruikersrol"] = $gegevens["gebruikersrol"];
    }

header("location: doorverwijzen.php");
//echo $_SESSION["email"]."  ".$_SESSION["wachtwoord"]."  ".$_SESSION["gebruikersrol"]."<br/>";
//echo "stop de POST variablen en SESSION variablen";
//echo 'mysql_num_rows ($result) = '.mysql_num_rows ($results);

    }else{
echo "De opgegeven combinatie van uw Email en Wachtwoord is niet geldig.<br/> Ga jezelf <a href='index.php?content=registreren'>registreren</a> of ga terug naar de <a href='index.php?content=home'>homepage</a>.";
}
}
else{
header("location: index.php?content=inloggen");
}

?>

</div>


en wat was er niet goed aan:
header("location: doorverwijzen.php");
header("location: index.php?content=inloggen");
 
- Mark -

- Mark -

17/01/2011 16:29:22
Quote Anchor link
session_start(); en header() Moet boven ALLE HTML staan "Dus boven de <html> tags". Er mag nog geen output naar de browser zijn geweest wanneer je deze functies gebruikt. Dus ja, Je hebt een kompleet verkeerde opbouw. Probeer HTML en PHP zo veel mogelijk te scheiden.

- Je script SQL injection gevoelig.
- Waarom sla je het wachtwoord in een Sessie op?
- die is geen mooie foutafhandeling.

En ik kan nog wel even door gaan helaas.
Gewijzigd op 17/01/2011 16:31:46 door - Mark -
 
Jasper hoi

jasper hoi

17/01/2011 16:30:56
Quote Anchor link
Je dient eerst alle logica(php code) te doen, en dan pas de output naar de browser. Je kan geen header meer meegeven als je al data hebt verzonden.
Je zou dus iets als dit kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
session_start();
$content ='';
//-php code-
$content .='<div class="verwerkenlogincontent">';
//-nog meer php-
//en dan als laatste

echo $content;
?>


of natuurlijk gebruik maken van een template parser als smarty
Gewijzigd op 17/01/2011 16:32:30 door jasper hoi
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 16:31:58
Quote Anchor link
Je gaat idd waarschijnlijk nog iets voor die <div...> hebben staan. Als je gaat naar de pagina waar de deze wordt geinclude, daar ga je waarschijnlijk je <html> tag hebben staan. Daar voor (dus ook nog voor je <!DOCTYPE...>) moet die session_start(); staan. Effectief voor ELKE output.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.