Session leren gebruiken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »
Mark van den Brink

Mark van den Brink

17/09/2012 21:12:46
Quote Anchor link
Ik zie dat veel mensen gebruik maken van sessies en merk dat dit
erg handig in gebruik is voor een hoop dingen.

Graag zou ik meer willen weten over het gebruik van sessies weet iemand een site waar ik dit kan leren of kan iemand mij vertellen waar sessie eigenlijk goed voor zijn!

Zo gebruik ik bijv. al jaren de volgende script om mijn database te connecten (heb ik van een vriend gehad) Maar heb eigenlijk geen idee hoe het werkt..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?
    session_start();

                // database configuratie
                $dbname = "database_naam"; // database naam
                $user = "mysql_username"; // gebruikersnaam van mysql
                $pass = "mysql_password"; // wachtwoord van mysql
                $host = "localhost"; // host naar mysql

                // user configuratie

                $to = "[email protected]"; // jou email adres
                $subject = "Database Connectie Mislukt"; // onderwerp van de email
                $from = "From: Mark <[email protected]";

    if (!mysql_select_db($dbname, mysql_connect($host, $user, $pass)))
    {

        if (!$_SESSION["dberror"])
        {

            $msg = "============================================\n";
            $msg .= "Database connectie mislukt!\n";
            $msg .= "============================================\n\n";
            
            $msg .= "De connectie met de database is mislukt!\n\n";
            
            $msg .= "Datum: " . date("d.m.Y") . "\n";
            $msg .= "Tijd: " . date("H:i") . "\n";
            $msg .= "Ip addr: " . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "\n\n";
            
            $msg .= "Mark\n";
            
            mail($to, $subject, $msg, $from);
            
            $dberror = 1;
            session_register(dberror);
        }

        
        echo "
        <html>
        <head>
        <title>Database connectie mislukt</title>
        </head>
        
        <body>
        
        <h1>De connectie met de database is mislukt.</h1>
        
        <p>Probeer het over enkele minuten opnieuw. Blijf niet de pagina herladen (refreshen).
        Wanneer u dit wel doet wordt de database alleen nog maar meer belast. Er is een
        e-mail gestuurd naar &eacute;&eacute;n van de administrators.</p>
        
        <p>Onze excuses en bedankt voor het begrip.</p>
        
        <p><i>Mark</i></p>
        
        </body>
        </html>"
;
        
        exit();
    }

?>


Kan iemand mij iets vertellen of verwijzen naar een goeie tutorial hier over??
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:57:10
 
Eddy E

Eddy E

17/09/2012 21:14:44
Quote Anchor link
Je code heeft echt 0,0 te maken met sessies.
Kijk eens op php.net en typ in het zoekvak eens gewoon "Session" in.
 
Wouter J

Wouter J

17/09/2012 21:25:15
Quote Anchor link
Het probleem
Algemeen: Ik heb een variabele X die ik op pagina A aanmaak. Vervolgens wil ik die gebruiken op pagina B, maar niet via de URL (en GET parameters).
Toepassing: Dit heb je bijv. in een inlog script, je wilt een variabele in het inlog gedeelte setten met de waarde: ingelogd. Vervolgens wil je op elke pagina kunnen kijken of hij is ingelogd. [sidenote]Het maken van een inlog systeem is ingewikkelder, omdat je moet kijken of je nog steeds met dezelfde persoon te maken hebt[/sidenote]

Een idee
Je kan het niet met gewone variabele doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
A.php
=====
<?php
$x
= 'foobar';
?>


B.php
=====
<?php
echo $x;
?>


En via een database is veel te veel overhead.

De oplossing
De oplossing is, zoals je wel verwachte, sessies (of cookies) gebruiken. Het verschil daar tussen is simpel. Eigenlijk bestaan er alleen cookies, deze sla je op in één van de TEMP dirs van het browser. Die blijven beschikbaar tot ze verlopen zijn, dit kan oplopen in de jaren.
PHP heeft de sessies er bovenop bedacht. De waarde van een sessie wordt vastgehouden door PHP en de id van de sessie wordt opgeslagen als een cookie, zo weet PHP welke sessie bij deze bezoeker hoort. Zodra je je browser sluit zal de cookie verwijderd worden.

Hoe stel ik een sessie variabele in?
Om te kunnen werken met een sessie moet elke pagina die sessies wilt gebruiken beginnen met session_start:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
A.php
=====
<?php
session_start();

$x = 'foobar';
?>


B.php
=====
<?php
session_start();

echo $x;
?>


Alle sessies sla je op in de super global $_SESSION, wat een array is. In ons geval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
A.php
=====
<?php
session_start();

$_SESSION['x'] = 'foobar';
?>


B.php
=====
<?php
session_start();

echo $_SESSION['x'];
?>


En klaar zijn we!




Dat script van je vriend is verre van goed:
- Verander de 1e if in 2 if statements, waarbij je bij de eerste de connectie en bij de 2e select db controleert
- krijg de errors via de functie mysql_error en niet via een sessie
- check of een mail is verzonden
- gebruik de juiste mailheaders
- session_register is deprecated, sinds PHP4.1 (!!). Gebruik de syntax die ik je hierboven leerde (de $_SESSION array)
- exit of die gebruikt je zelden en is in dit geval onnodig
- echo nooit hele stukken PHP. Sluit je PHP, plaats de HTML en open daarna je PHP weer.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

18/09/2012 09:01:46
Quote Anchor link
Dat is nog eens een uitleg waar ik wat aan heb en inderdaad erg handig om dingen te gebruiken en veiliger maar eens kijken of ik dit script nu goed kan krijgen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?
    session_start();

                // database configuratie
                $dbname = "database_naam"; // database naam
                $user = "mysql_username"; // gebruikersnaam van mysql
                $pass = "mysql_password"; // wachtwoord van mysql
                $host = "localhost"; // host naar mysql

                // user configuratie

                $to = "[email protected]"; // jou email adres
                $subject = "Database Connectie Mislukt"; // onderwerp van de email
                $website_naam = 'Mijn Site';
                $eigen_emailadres = 'mijn_emailadres@mijn_domein.nl';
                $error_emailadres = 'mijn_emailadres@mijn_domein.nl';
                $naam_verzender = 'Afzender';
                $email_verzender = 'emailadres_van_verzender@zijn_domein.nl';
                $html = true;
                
$headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . PHP_EOL;
$headers    .= 'X-Priority: Normal' . PHP_EOL;
$headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . PHP_EOL : '';
$headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . PHP_EOL : '';

if (!mysql_connect($host, $user, $pass)) {
    if (!mysql_select_db($dbname)){
    {

        if (!$_SESSION["dberror"])
        {

            $msg = "============================================\n";
            $msg .= "Database connectie mislukt!\n";
            $msg .= "============================================\n\n";
            
            $msg .= "De connectie met de database is mislukt!\n\n";
            
            $msg .= "Datum: " . date("d.m.Y") . "\n";
            $msg .= "Tijd: " . date("H:i") . "\n";
            $msg .= "Ip addr: " . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "\n\n";
            
            $msg .= "Mark\n";
            
            if (mail($to, $subject, $msg, $headers)) {
    echo 'Error mail is verzonden.';
}

else {
    echo 'Error mail niet verzonden.';
}

            $dberror = 1;
            session_register(dberror);
        }

        
?>

        <html>
        <head>
        <title>Database connectie mislukt</title>
        </head>
        
        <body>
        
        <h1>De connectie met de database is mislukt.</h1>
        
        <p>Probeer het over enkele minuten opnieuw. Blijf niet de pagina herladen (refreshen).
        Wanneer u dit wel doet wordt de database alleen nog maar meer belast. Er is een
        e-mail gestuurd naar &eacute;&eacute;n van de administrators.</p>
        
        <p>Onze excuses en bedankt voor het begrip.</p>
        
        <p><i>Mark</i></p>
        
        </body>
        </html>";
        
<?php
    }
?>

Ik begrijp je uitleg maar ik weet nog niet hoe mijn script er dan uit hoort te zien.

Toevoeging op 18/09/2012 09:17:30:

Ik weet alleen niet hoe ik het volgende goed moet aanpassen..

- session_register is deprecated, sinds PHP4.1 (!!). Gebruik de syntax die ik je hierboven leerde (de $_SESSION array)

Snap wel wat je bedoelt maar weet niet zo goed hoe ik hem moet invoegen in dit script.

Is hij voor de rest wel goed? Of heb ik hem nu nog erger gemaakt haha!
Gewijzigd op 18/09/2012 09:38:14 door Mark van den Brink
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/09/2012 09:34:44
Quote Anchor link
session_register() weghalen..
Gebruik gewoon:

$_SESSION['dberror'] = $dberror;

Waarom je een sessie aanmaakt voor een databasefoutmelding ontgaat mij even.
Gewijzigd op 18/09/2012 09:37:11 door - Ariën -
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

18/09/2012 09:45:00
Quote Anchor link
Het is een krijgertje..

Maar hoe zou jij het doen dan gebruik van sessies weg en dan zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?

                // database configuratie
                $dbname = "database_naam"; // database naam
                $user = "mysql_username"; // gebruikersnaam van mysql
                $pass = "mysql_password"; // wachtwoord van mysql
                $host = "localhost"; // host naar mysql

                // user configuratie

                $to = "[email protected]"; // jou email adres
                $subject = "Database Connectie Mislukt"; // onderwerp van de email
                $website_naam = 'Mijn Site';
                $eigen_emailadres = 'mijn_emailadres@mijn_domein.nl';
                $error_emailadres = 'mijn_emailadres@mijn_domein.nl';
                $naam_verzender = 'Afzender';
                $email_verzender = 'emailadres_van_verzender@zijn_domein.nl';
                $html = true;
                
$headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . PHP_EOL;
$headers    .= 'X-Priority: Normal' . PHP_EOL;
$headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . PHP_EOL : '';
$headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . PHP_EOL : '';

if (!mysql_connect($host, $user, $pass)) {
    if (!mysql_select_db($dbname)){

            $msg = "============================================\n";
            $msg .= "Database connectie mislukt!\n";
            $msg .= "============================================\n\n";
            
            $msg .= "De connectie met de database is mislukt!\n\n";
            
            $msg .= "Datum: " . date("d.m.Y") . "\n";
            $msg .= "Tijd: " . date("H:i") . "\n";
            $msg .= "Ip addr: " . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "\n\n";
            
            $msg .= "Mark\n";
            
            if (mail($to, $subject, $msg, $headers)) {
    echo 'Error mail is verzonden.';
}

else {
    echo 'Error mail niet verzonden.';
}
        }

        
?>

        <html>
        <head>
        <title>Database connectie mislukt</title>
        </head>
        
        <body>
        
        <h1>De connectie met de database is mislukt.</h1>
        
        <p>Probeer het over enkele minuten opnieuw. Blijf niet de pagina herladen (refreshen).
        Wanneer u dit wel doet wordt de database alleen nog maar meer belast. Er is een
        e-mail gestuurd naar &eacute;&eacute;n van de administrators.</p>
        
        <p>Onze excuses en bedankt voor het begrip.</p>
        
        <p><i>Mark</i></p>
        
        </body>
        </html>";
        
<?php
    }
?>


Correct me if i'm wrong...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/09/2012 09:46:52
Quote Anchor link
Voor een databasefoutmelding heb je toch geen sessies nodig?
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

18/09/2012 10:14:21
Quote Anchor link
Daar heb je gelijk in maar heb het gekregen en eigenlijk nooit veranderd.

Hoe is het script boven zonder sessies moet alleen nog foutafhandeling in denk ik...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/09/2012 10:16:51
Quote Anchor link
Er zit gewoon foutafhandeling in.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

18/09/2012 10:23:11
Quote Anchor link
Dan hou ik hem lekker zo.'

Alleen heb nu aantal foutjes ondekt waar ik niet uitkom..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php

                // database configuratie
                $dbname = "---"; // database naam
                $user = "---"; // gebruikersnaam van mysql
                $pass = "---"; // wachtwoord van mysql
                $host = "localhost"; // host naar mysql

                // user configuratie

                $to = "[email protected]"; // jou email adres
                $subject = "Database Connectie Mislukt"; // onderwerp van de email
                $website_naam = 'Sonic GFX :: Designs';
                $eigen_emailadres = '[email protected]';
                $error_emailadres = '[email protected]';
                $naam_verzender = 'Sonic GFX';
                $email_verzender = '[email protected]';
                $html = true;
                
$headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . PHP_EOL;
$headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . PHP_EOL;
$headers    .= 'X-Priority: Normal' . PHP_EOL;
$headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . PHP_EOL : '';
$headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . PHP_EOL : '';

if (!mysql_select_db($dbname, mysql_connect($host, $user, $pass)))
    {

  

            $msg = "============================================\n";
            $msg .= "Database connectie mislukt!\n\r";
            $msg .= "============================================\n\n";
            
            $msg .= "De connectie met de database is mislukt!\n\n";
            
            $msg .= "Datum: " . date("d.m.Y") . "\n";
            $msg .= "Tijd: " . date("H:i") . "\n";
            $msg .= "Ip addr: " . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "\n\n";
            
            $msg .= "Mark\n";
            
            if (mail($to, $subject, $msg, $headers)) {
    echo 'Error mail is verzonden.';
}

else {
    echo 'Error mail niet verzonden.';
}

        
?>

        <html>
        <head>
        <title>Database connectie mislukt</title>
        </head>
        
        <body>
        
        <h1>De connectie met de database is mislukt.</h1>
        
        <p>Probeer het over enkele minuten opnieuw. Blijf niet de pagina herladen (refreshen).
        Wanneer u dit wel doet wordt de database alleen nog maar meer belast. Er is een
        e-mail gestuurd naar &eacute;&eacute;n van de administrators.</p>
        
        <p>Onze excuses en bedankt voor het begrip.</p>
        
        <p><i>Mark</i></p>
        
        </body>
        </html>";
        
<?php
    }
?>

  


Hij verstuurd ene mail maar de ene keer krijg ik hem wel en de andere keer krijg ik hem niet hoe kan dat?

en ik heb deze weer terug veranderd in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if (!mysql_select_db($dbname, mysql_connect($host, $user, $pass)))
    {


als ik 2 if statements gebruikte zei hij geen DB geselecteerd of heb ik hem verkeerd gescript..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if (!mysql_connect($host, $user, $pass)) {
    if (!mysql_select_db($dbname)){


Toevoeging op 18/09/2012 11:07:19:

Laat het ontvangen van mails maar zitten ontvang zojuist 20 mails in 1x
Gewijzigd op 18/09/2012 13:24:21 door Mark van den Brink
 
Albert de Wit

Albert de Wit

18/09/2012 11:45:16
Quote Anchor link
je bent vergeten je database login gegevens te veranderen...
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

18/09/2012 13:24:55
Quote Anchor link
Dat was inderdaad niet handig bedankt!

Meteen alles maar wijzigen haha!
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

18/09/2012 13:40:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (!mysql_connect($host, $user, $pass)) {
    if (!mysql_select_db($dbname)){
?>

Als het connecten niet lukt dan met de db verbinding maken?

Ik denk dat je het zo bedoelt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (mysql_connect($host, $user, $pass)) {
    if (mysql_select_db($dbname)){

    }
else{
        echo 'Kan niet verbinden met de database';
    }
}
else{
    echo 'Kan geen verbinding maken met de server';
}

?>
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

18/09/2012 14:21:10
Quote Anchor link
Werkt! Helemaal super!
 
Wouter J

Wouter J

18/09/2012 15:19:32
Quote Anchor link
En je weet ook wat het doet?

Want op mysql_connect php.net kun je onder Return Values lezen wat de functie teruggeeft. In dit geval:
Quote:
Returns a MySQL link identifier on success or FALSE on failure.

Als er een fout is zien we dus dat er FALSE teruggegeven wordt. Daarop kunnen we dus checken, is er iets anders dan false teruggegeven dan kun je gewoon doorgaan.
De functie mysql_error bevat de error die omschrijft wat er fout is gegaan, toon deze niet aan je bezoekers, maar als je hem lokaal debugd is dit natuurlijk erg handig.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

19/09/2012 18:37:34
Quote Anchor link
Oke duidelijk dus eigenlijk wat jij zegt is het nog het beste om er een mysql_error aan toe te voegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if (mysql_connect($host, $user, $pass)) {
    if (mysql_select_db($dbname)){

    }
else{
        echo 'Kan niet verbinden met de database<br>';
        echo mysql_error(). "<br>\n";

    }
}
else{
    echo 'Kan geen verbinding maken met de server<br>';
    echo mysql_error(). "<br>\n";
}

?>


is dat de dan de beste manier? Aangezien ik vooral op de site lees dat or die nooit meer gebruikt mag worden zoals bijv:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_connect($host, $user, $pass)or die(mysql_error());


of zal ik hem zo laten zoals Nick aangaf??
 
Wouter J

Wouter J

19/09/2012 18:52:57
Quote Anchor link
Als je het script aan het maken bent, wat we de development fase/omgeving noemen, wil je natuurlijk zo veel mogelijk informatie zien om je fout zo snel mogelijk op te lossen.

Als de website online staat, wat we de production fase/omgeving noemen, wil je juist zo min mogelijk informatie tonen. Het maakt de gebruiker niet uit wat er fout gaat, alleen of er wat fout gaat. Tevens bevatten de foutmeldingen vaak gegevens zoals inlog gegevens of gegevens over hoe de tabellen en velden heten. Dit is natuurlijk heel handige informatie voor een hacker en dus is het gevaarlijk deze errors te tonen.

Wat je het beste kunt doen is in de production omgeving de error loggen in een bestand en in de development omgeving zoveel mogelijk tonen. Een voorbeeldje hoe ik het zal doen kun je vinden in SQL boilerplate, de link die ik je al eens eerder had gegeven.
 
Mark van den Brink

Mark van den Brink

19/09/2012 19:11:32
Quote Anchor link
Ik ga daar even rustig voor zitten daar zit duidelijk een hoop informatie waar ik verder mee kan.

Bedankt alvast nu eerst even brilletje op en gaan lezen maar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.