Show/hide automatisch op hide?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Graneker

Jan Graneker

20/12/2014 11:02:30
Quote Anchor link
Beste Leden,

Ik heb een offerte formulier en die wil ik laten verschijnen als men op een button klikt. Hiervoor gebruik ik de show/hide optie. Kan ik standaard het formulier op hidden zetten, zodat als je op de button klikt hij 'showt'?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:34:40
 
Johan de wit

johan de wit

20/12/2014 11:18:17
Quote Anchor link
style="display: none"
Gewijzigd op 20/12/2014 11:18:33 door johan de wit
 
- SanThe -

- SanThe -

20/12/2014 11:18:38
Quote Anchor link
Ja, gewoon in de css display: none;
 
Jan Graneker

Jan Graneker

20/12/2014 11:38:01
Quote Anchor link
Bedankt Johan, werkt goed :) Als je nu op de button klikt blijf je op het midden van de pagina.
Normaal gebruik ik

link#e1 en op de pagina waar ik moet zijn: <a name="e1"></a>, alleen heb ik deze keer geen link.
Gewijzigd op 20/12/2014 11:38:25 door Jan Graneker
 
Johan de wit

johan de wit

20/12/2014 12:40:16
Quote Anchor link
Jan Graneker op 20/12/2014 11:38:01:
Bedankt Johan, werkt goed :) Als je nu op de button klikt blijf je op het midden van de pagina.
Normaal gebruik ik

link#e1 en op de pagina waar ik moet zijn: <a name="e1"></a>, alleen heb ik deze keer geen link.

Geen dank, dat is leuk om te weten.
Santhe bedankt voor het verbetere.

Dit is link: <a id="e1" href="url">link E1</a>
Is je website misschien online?
Gewijzigd op 20/12/2014 12:43:02 door johan de wit
 
Jan Graneker

Jan Graneker

20/12/2014 13:00:58
Quote Anchor link
Ik heb een brede button:

<header>
<h2 id="show">DIRECT OFFERTE AANVRAGEN?</h2>

</header>

<div class="container" class="nodisplay">
<div class="row">
<form>

Als je op de button klikt, activeert die SHOW, en gaat het formulier naar beneden.
Alleen scoll je niet mee naar beneden. Nu wil ik als je op de H2 klikt, dat hij uitgeklapt word en vervolgens naar de bottom van de pagina gaat, zodat je het formulier vol in het zicht heb.

Normaal gebruik ik daarvoor www.domein.nl#e1, alleen heb ik geen link in de H2, hoe kan ik dit wel realiseren?

Ik hoop dat ik het zo goed heb verwoord en erg bedankt voor de snelle reactie.

EDIT: Ik gebruik nu: <a name="e1"></a> en plaats <a name="e1"></a> in de footer, maar ik denk omdat hij hem uitklapt hij niet gelijk naar de footer kan..


Jquery code:
<script>
$(document).ready(function(){
$("h2").click(function(){
$("form").slideToggle();
});
});
</script>
Gewijzigd op 20/12/2014 13:11:07 door Jan Graneker
 
Johan de wit

johan de wit

20/12/2014 14:55:11
Quote Anchor link
Geen probleem, het is duidelijk genoeg. Geen dank!

probeer dit is uit met externe javascript dus zo: scrollen.js

Geef je button en form een id: voor je button id="button" en voor je form id="form".

2000 kan je naar je wensen aanpassen.

$("#button").click(function() {
$('html, body').animate({
scrollTop: $("#form").offset().top
}, 2000);
});
Gewijzigd op 20/12/2014 14:56:26 door johan de wit
 
Jan Graneker

Jan Graneker

20/12/2014 15:29:43
Quote Anchor link
Heb de volgende id's aangegeven:

Button:
<div id="button"><h2>DIRECT OFFERTE AANVRAGEN?</h2></div>

Form:
<form id="form">

Helaas werkt de JS dan helemaal niet.
 
Johan de wit

johan de wit

20/12/2014 16:35:45
Quote Anchor link
Jan Graneker op 20/12/2014 15:29:43:
Heb de volgende id's aangegeven:

Button:
<div id="button"><h2>DIRECT OFFERTE AANVRAGEN?</h2></div>

Form:
<form id="form">
Helaas werkt de JS dan helemaal niet.


je hebt fout gedaan. Probeer dit.

Button:
<h2 id="button">DIRECT OFFERTE AANVRAGEN?</h2>

Je form is wel goed.
Form:
<form id="form">
Gewijzigd op 20/12/2014 16:36:51 door johan de wit
 
Erwin Zenden

Erwin Zenden

20/12/2014 16:37:32
Quote Anchor link
Live example,

http://jsfiddle.net/xqomcq41/

(Misschien handiger)
 
Johan de wit

johan de wit

20/12/2014 16:39:39
Quote Anchor link
Ja, dat kan ook dankje.
Jammer, dat phphulp dit zelf niet heeft.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

22/12/2014 15:56:07
Quote Anchor link
Bedankt, ik heb zondag de code getest en ging er vanuit dat hij nog steeds niet werkte. Wat bleek, hij werkte wel in Chrome maar niet in FF. Ben nog even naar een FF oplossing aan het zoeken.
 
Johan de wit

johan de wit

22/12/2014 21:06:03
Quote Anchor link
Geen dank. Oke, succes.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.