sluitingsdagen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Jaimy A

Jaimy A

13/08/2014 22:06:52
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Momenteel heb ik een dynamise openingsuren schema
het laat de dagen van de week zien, selecteert welke dag het vandaag is en of de winkel open of dicht is.
Ook wordt er telkens weergeven of er na vandaag binnen de 7dagen een feestdag is en indien dit het geval is komt er de melding "uitzonderlijk gesloten wegens feestdag". alleen ben ik nu aan het zoeken voor een manier om ook sluitingsdagen toe te voegen.
Deze zijn opgeslagen in mysql tabel.

wat ik momenteel heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$sql = "SELECT * FROM Openingsuren WHERE Datum BETWEEN '$D1' AND '$D7' ORDER by id DESC";
$query = mysql_query($sql);
while($row = mysql_fetch_array($query))
{  
echo 'MYSQLDATE: '.htmlspecialchars($row['Datum']).'</br>';
}


ik zou enkel de waardes die worden terug gestuurd moeten kunnen controleren welke dag dit is en er dan een variabel aan toevoegen zodat deze kan worden gewijzigd van "open" naar "uitzonderlijk gesloten".

Zo bewerk ik mijn feestdagen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$D1 = date('Y/m/d'); // huidige dag
$D7 = date('Y/m/d', strtotime("+7 day"));// huidige dag + 7 dagen
$HOLIDAY1 = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,1,1,$Jaar)); // Nieuwjaar

if ($HOLIDAY1 > $D1 && $HOLIDAY1 < $D7){
$IsFeestDag = 1;
$da = new DateTime($HOLIDAY1 );
$DvW = $da->format("N");  //DvW = Dag Van Week (maandag, dinsdag,...)
$DT = new DateTime($HOLIDAY1 );
$DaT = $DT->format("d/m/Y");}  // Sluitings datum wordt op Dag/Maand/Jaar weergeven


De Live voorbeeld die momenteel werkt maar nog niet met slutingsdagen enkel met feestdagen
Klik hier voor live voorbeeld
Gewijzigd op 13/08/2014 22:08:29 door Jaimy A
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 12:06:06
 
Johhny Westra

Johhny Westra

14/08/2014 09:51:25
Quote Anchor link
Ik zou het als volgt doen.

Array maken met daarin de datums vanaf vandaag t/m 7 dagen later:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$week
= Array(
    date('m/d'),
    date('m/d', time()+86400),
    date('m/d', (time()+86400)*2),
    date('m/d', (time()+86400)*3),
    date('m/d', (time()+86400)*4),
    date('m/d', (time()+86400)*5),
    date('m/d', (time()+86400)*6)
);


//kan mooier

?>


Vervolgens in de database een tabel aanmaken met hierin de feestdagen met, naam, id, datum, openingstijd en omschrijving.

En dan bij het maken van het overzicht met openingstijden bij elke index van de array kijken of de inhoud overeenkomt met een datum uit de database.
Zo ja, is er een feestdag en toon je de omschrijving met openingstijd.
(Gebruik alleen de maand en de dag, anders moet je alles in de database weer aanpassen als het 2015 is.)
Gewijzigd op 14/08/2014 09:52:10 door Johhny Westra
 
Erwin H

Erwin H

14/08/2014 10:08:12
Quote Anchor link
Je zal toch voor elk jaar opnieuw de feestdagen moeten invoeren, want de meeste vallen niet op dezelfde dag in het jaar. Pasen, pinksteren, hemelvaart vallen elk jaar weer anders en zelfs koningsdag is niet altijd op dezelfde dag, want als het op een zondag valt wordt het verschoven.

Enneh:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'MYSQLDATE: '.htmlspecialchars($row['Datum']).'</br>';
?>

Die htmlspecialchars is natuurlijk overbodig in een datum. Welke vreemde karakters kunnen daar inzitten denk je?
 
Jaimy A

Jaimy A

14/08/2014 10:13:35
Quote Anchor link
Ik ben niet op zoek naar de feestdagen ik ben opzoek om sluitingsdagen toe te voegen die wij sluiten buiten de feestdagen om bijvoorbeeld binnen 5 dagen sluiten wij 2 dagen uitzonderlijk dit jaar en dat we dit kunnen ingeven en opvragen vanuit mysql

feestdagen worden elk jaar automatisch berekend dus dit moet ik niet aanpassen.
(feestdagen in belgie)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
    $Jaar = date('Y');
    $D1 = date('Y/m/d');                                            // huidige dag
    $D7 = date('Y/m/d', strtotime("+7 day"));                        // huidige dag + 7 dagen
    $EA = easter_date($Jaar);                                        // Paas datum
    $ED = date('j', $EA);                                            // Paas dag
    $EM = date('n', $EA);                                            // Paas maand
    $EY = date('Y', $EA);                                            // Paas jaar
    $HO1     = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,1,1,$Jaar));                 // Nieuwjaar
    $HO2    = date('Y/m/d', mktime (0, 0, 0, $EM, $ED + 1,  $EY));     // Paasmaandag
    $HO3    = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,5,1,$Jaar));                 // Dag van de arbeid
    $HO4    = date('Y/m/d', mktime (0, 0, 0, $EM, $ED + 39,  $EY)); // O.L.H. Hemelvaart
    $HO5    = date('Y/m/d', mktime (0, 0, 0, $EM, $ED + 50,  $EY)); // Pinkster maandag
    $HO6    = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,7,21,$Jaar));             // Nationale feestdag
    $HO7    = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,8,15,$Jaar));              // O.L.V. Hemelvaart
    $HO8    = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,11,1,$Jaar));             // Allerheiligen
    $HO9    = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,11,11,$Jaar));             // Wapenstilstand
    $HO10    = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,12,25,$Jaar));            // Kerstmis
    $HO15    = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,6,29,$Jaar));                // TEST
Gewijzigd op 14/08/2014 10:16:34 door Jaimy A
 
Erwin H

Erwin H

14/08/2014 10:21:06
Quote Anchor link
Daar krijg je toch precies dezelfde oplossing voor als hierboven aangedragen? Wat is nu het verschil tussen feesdag en sluitingsdag? Het concept het precies hetzelfde.
 
Jaimy A

Jaimy A

14/08/2014 10:25:50
Quote Anchor link
Feestdagen worden berekend in php en niet in mysql

Ik zou mijn sluitingsdagen uit mysql willen trekken en dan in mijn functie die ik gebruik voor mijn feestdagen (hieronder) maar enkel met de dagen die zich tussen vandaag en 7dagen later bevinden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ($HOLIDAY1 > $D1 && $HOLIDAY1 < $D7){
$IsFeestDag = 1;
$da = new DateTime($HOLIDAY1 );
$DvW = $da->format("N");  //DvW = Dag Van Week (maandag, dinsdag,...)
$DT = new DateTime($HOLIDAY1 );
$DaT = $DT->format("d/m/Y");}  // Sluitings datum wordt op Dag/Maand/Jaar weergeven
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/08/2014 10:27:14
Quote Anchor link
Uit SELECT * FROM Openingsuren leid ik af dat deze databasetabel alle openingstijden bevat. Als dat inderdaad het geval is, kun je de logica daarvan verder doortrekken: verwijder een dag waarop de winkel gesloten is uit de tabel.

Je krijgt dan drie soorten datums:

a. Geopend: staat in de tabel.
b. Feestdag: wordt berekend.
c. Uitzonderlijke sluiting: staat niet in de tabel (a) maar is ook geen feestdag (b).
 
Erwin H

Erwin H

14/08/2014 10:30:27
Quote Anchor link
Jaimy A op 14/08/2014 10:25:50:
Feestdagen worden berekend in php en niet in mysql

Ik bedoelde natuurlijk de oplossing die door een ander dan jijzelf hierboven werd aangedragen....
 
Jaimy A

Jaimy A

14/08/2014 10:46:53
Quote Anchor link
@ward

Openingsuren bevat sluitingsdagen heb het gewoon dezelfde naam gegeven als mijn php file
We zijn altijd open tenzij het zondag is , of het is een feestdag of de sluitingsdag staat in de tabel "openingsuren"
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/08/2014 10:54:11
Quote Anchor link
Dan keer je de logica dus gewoon om. Laad de sluitingsdatums vanuit de database in een array. Komt een datum niet voor in de array of is de array leeg (dat kan ook), dan ben je geopend, tenzij het een zon- of feestdag is.
 
Johhny Westra

Johhny Westra

14/08/2014 12:28:03
Quote Anchor link
Erwin, je hebt gelijk met de feestdagen. Was nog vroeg voor mij :-)

Jaimy, ik heb een opzetje voor je gemaakt hoe ik het zou doen.
Vanuit gaande dat je een werkende database connectie hebt en de feestdagen gaat opslaan in database!! (raad ik je echt aan)
Geschreven zonder iets te testen so please bare with me.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

/**
 * Created by PhpStorm.
 * User: jklamer
 * Date: 14-8-14
 * Time: 12:19
 */


$week = Array(
    date('y/m/d'),
    date('y/m/d', time()+86400),
    date('y/m/d', (time()+86400)*2),
    date('y/m/d', (time()+86400)*3),
    date('y/m/d', (time()+86400)*4),
    date('y/m/d', (time()+86400)*5),
    date('y/m/d', (time()+86400)*6)
);

function
createTable($week){
    $output = ""; //Voorbereiding voor output

    foreach($week as $date){
        $query = "SELECT * FROM Openingsuren WHERE Datum = " . $date; //Haalt alles op uit de database waar $date gelijk is aan de kolom 'datum'
        $result = mysql_query($query) or die("Fout in de query"); //Voert de array uit, als er fout is in de query print hij "Fout in de query"
        $row = mysql_fetch_array($result); //Zorgt dat de resultaten van de query in een array genaamd $row komen te staan

        $output .= "<table>"; //Zorgen voor table opmaak

        if(mysql_num_rows($result) > 0){ //Er is een feestdag in de database met dezelfde datum als variabele day
            $output .= "<tr><td>" . date('l', $date) . "</td><td>" . $row['openingstijden'] . "</td></tr>"; //Zet datum om in dag naam, haalt uit de database de openingstijd op bij de desbetreffende feestdag en zet het in table row
        } else { //Geen feestdag op die datum dus gewone openingstijden weergeven
            if(date('l', $date) == "Sunday"){
                $output .= "<tr><td>Sunday</td><td>Gesloten</td></tr>"; //Checked of het een zondag is, zo ja dan is die gesloten
            } else {
                $output .= "<tr><td>" . date('l', $date) . "</td><td>09:00 - 17:00</td>"; //Er vanuit gaande dat alle andere dagen in de week hij van 9 tot 5 open is.
            }
        }

        $output .= "</table>";
    }

    return $output;
}


echo createTable($week);
Gewijzigd op 14/08/2014 12:30:55 door Johhny Westra
 
Jaimy A

Jaimy A

14/08/2014 16:56:49
Quote Anchor link
@johhny
Bedankt zal er straks is naar kijken
Alleen zou ik de feestdagen opslaan in mysql het liefst niet doen aangezien ik er nu niets aan moet doen en dit elk jaar zijn eige uptodate houdt met mysql moet ik alle jaren er gaan inzetten
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/08/2014 19:01:10
Quote Anchor link
@Johny
Ik zou het toch maar eens testen, de haakjes staan verkeerd (daar waar je dagen bij de datum wilt op tellen). Deze zijn overigens overbodig want Meneer Van Dalen Wacht (nog steeds) Op Antwoord
Gewijzigd op 14/08/2014 19:16:19 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.