Sorteren op rijen zonder rekening te houden met haakjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

G P

G P

15/09/2014 17:01:50
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een tabel "songs" die bevat "album", "track", "artist", "title"

In die tabel staat het liedje "(I've had the) time of my life"
Bij de query "SELECT artist, title FROM songs ORDER BY title ASC" staat dit liedje op de eerste plaats en dan gesorteerd op nummers en alfabet

Ik zou echter willen dat dit liedje bij de T staat van "Time of my life", hoe kan ik de query bouwen?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 23:57:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2014 17:22:54
Quote Anchor link
SELECT album, track, artist, title
FROM afkortingen
WHERE title LIKE 't%'
 
Willem vp

Willem vp

15/09/2014 19:09:22
Quote Anchor link
Het eenvoudigst is denk ik een kolom 'sortstring' toevoegen aan je tabel waarin je alleen dat deel van de titel opneemt waarop gesorteerd moet worden. Als je dan bijvoorbeeld iets hebt als '2 Unlimited' en in je sortstring 'Two Unlimited' zet, zal die entry in de sortering niet bij de 2 staan, maar bij de T. Op die manier kun je alle situaties afdekken. Nadeel is wel dat je de data schijnbaar dubbel moet opslaan.
 
Eddy E

Eddy E

16/09/2014 10:09:06
Quote Anchor link
Dat laatste lijkt mij ook beter. Gewoon een kale string, uit enkel letters.
Dan voorkom je inderdaad dingen als 'N Sync.
Let op de apostrof. Je wilt hem bij de N hebben.
En 2Unlimited wellicht bij de 2 als ook bij de T(wo) opslaan.
En bij 50cent ook.
En bij 3 Doors Down ook.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2014 10:12:14
Quote Anchor link
Wat doet het levensthijn-algorytme met cijfers?
 
G P

G P

16/09/2014 10:28:51
Quote Anchor link
Met andere woorden het kan niet zonder een extra tabel/kolom toe te voegen met daarin de toegepaste zoektermen?

album | track | artist | title | sort_artist | sort_title
A1 | 1 | Jennifer Warnes & Bill Medley | (i've had the) time of my life | Jennifer Warnes & Bill Medley | time of my life

SELECT artist, title FROM songs ORDER BY sort_title ASC


Bedankt voor de positieve reacties
Gewijzigd op 16/09/2014 10:41:49 door G P
 
Willem vp

Willem vp

16/09/2014 13:09:22
Quote Anchor link
- Aar - op 16/09/2014 10:12:14:
Wat doet het levensthijn-algorytme met cijfers?

Is levenshtein hier uberhaupt geschikt voor? Ik zou denk ik eerder soundex nemen.
 
Jan R

Jan R

16/09/2014 13:46:30
Quote Anchor link
Order by replace zou ik gebruiken als de tabel niet te groot is. Anders te traag of extra veld
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.