SQL error?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

30/08/2015 11:50:43
Quote Anchor link
Beste,

In mijn project heb ik de volgende query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM transactions WHERE to='000.000.001'

En die geeft de volgende error in php: Fatal error: Call to a member function fetch_all() on boolean in C:\Users\*******\OneDrive\htdocs\******\index.php on line 48
Als ik de query in PHPMyAdmin uitvoer krijg ik de volgende error:

Quote:
SQL-query: Documentatie


SELECT * FROM transactions WHERE to='000.000.001'
LIMIT 0, 25
MySQL meldt: Documentatie

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'to='000.000.001'
LIMIT 0, 25' at line 1


Kan iemand mij vertellen wat er aan de hand is? Ik heb ook al op Google/Stackoverflow gezocht maar ik kan het niet vinden.

Met vriendelijke groet,

PAscal
Gewijzigd op 30/08/2015 11:51:09 door
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:04:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2015 12:08:35
Quote Anchor link
'to' is een gereserveerde kolom. Gebruik bij voorkeur een andere naam.
 

30/08/2015 12:12:07
Quote Anchor link
Oke, Ik heb de Kolom nu veranderd naar 'toA'. Maar ik krijg nogsteeds dezelfde error
 
Ivo P

Ivo P

30/08/2015 12:22:43
Quote Anchor link
op z'n minst zou de foutmelding dan nu over toA moeten spreken....
 

30/08/2015 13:29:21
Quote Anchor link
Oke, als ik de query via php uitvoer krijg ik nogsteeds de error (Fatal error: Call to a member function fetch_all() on boolean in C:\Users\***\OneDrive\htdocs\***\index.php on line 51). Maar als ik de query uitvoer in phpmyadmin krijg ik de gewenste rows
 
Johan K

Johan K

30/08/2015 13:34:35
Quote Anchor link
WD Freak op 30/08/2015 13:29:21:
Fatal error: Call to a member function fetch_all() on boolean in


Is dus hetzelfde als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$a = true;
$a->fetch_all()


Je fout zit hem dus in je object, waarschijnlijk geen connectie met de database.
Daarbij "kan" je MySQL reserved keywords escapen met `to` alleen is dit een bad practice en raad je aan om je kolom een andere naam te geven.

https://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/keywords.html
Gewijzigd op 30/08/2015 13:37:43 door Johan K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.