SQL Table met zelfde fields

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Jeroen dj

Jeroen dj

05/03/2015 09:03:44
Quote Anchor link
Heeft iemand een idee hoe ik dit dan zou kunnen oplossen?
Thanks voor alle reacties btw!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:36:31
 
Willem vp

Willem vp

05/03/2015 17:39:18
Quote Anchor link
Jeroen dj op 05/03/2015 09:03:44:
Heeft iemand een idee hoe ik dit dan zou kunnen oplossen?

Staat er in je code nog steeds deze regel?

$fname4 = date('Y/m/d H:i:s');

Zoals Ivo in een eerdere post al zei: die /'s moeten -'s zijn.

En ik snap werkelijk niet waarom je een "on duplicate key update" doet als je aangeeft dat je bestaande records niet wilt overschrijven. Want dat is precies wat die update doet...
 
Jeroen dj

Jeroen dj

05/03/2015 17:49:10
Quote Anchor link
Willem vp op 05/03/2015 17:39:18:
Jeroen dj op 05/03/2015 09:03:44:
Heeft iemand een idee hoe ik dit dan zou kunnen oplossen?

Staat er in je code nog steeds deze regel?

$fname4 = date('Y/m/d H:i:s');

Zoals Ivo in een eerdere post al zei: die /'s moeten -'s zijn.

En ik snap werkelijk niet waarom je een "on duplicate key update" doet als je aangeeft dat je bestaande records niet wilt overschrijven. Want dat is precies wat die update doet...


De date heb ik inmiddels vervangen door een sql timestamp
Ik wil inderdaad de bestaande records niet vervangen, heb je een idee hoe ik dit kan doen?
Update was inderdaad niet de geschikte oplossing
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/03/2015 18:03:48
Quote Anchor link
Je moet gewoon twee tabellen aanmaken

Tabel users met userinfo zoals user_id, naam, password, email etc (user_id op primary index en auto increment)
en
tabel logins met login_id, user_id, ip, datumtijd, etc (login_id op primary index en auto increment / login_id op (foreign) index).

Met een SELECT en JOIN kun je vervolgens in één query info uit beiden tabellen trekken.

Toevoeging op 05/03/2015 18:05:33:

En stop eens met die onzin van $fname, $fname1, $fname2, $fname3 en $fname4
Geen mens weet wat daarmee bedoeld wordt.
Gewijzigd op 05/03/2015 18:09:20 door Frank Nietbelangrijk
 
Jeroen dj

Jeroen dj

07/03/2015 01:00:14
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 05/03/2015 18:03:48:
Je moet gewoon twee tabellen aanmaken

Tabel users met userinfo zoals user_id, naam, password, email etc (user_id op primary index en auto increment)
en
tabel logins met login_id, user_id, ip, datumtijd, etc (login_id op primary index en auto increment / login_id op (foreign) index).

Met een SELECT en JOIN kun je vervolgens in één query info uit beiden tabellen trekken.

Toevoeging op 05/03/2015 18:05:33:

En stop eens met die onzin van $fname, $fname1, $fname2, $fname3 en $fname4
Geen mens weet wat daarmee bedoeld wordt.


Dit zou toch niet zo moeilijk te hoeven lijkt mij? :ss
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2015 02:22:56
Quote Anchor link
Moeilijk is relatief. De eerste keer kan het lastig lijken maar later komen de voordelen in zicht.

In jouw geval is het zeker noodzakelijk omdat er een x aantal users zijn die xxxx keren kunnen (proberen) in te loggen. En in een database wil je geen dubbele gegevens hebben dus zit je aan twee tabellen vast.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.