SSL-certificaat gekocht. En nu!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Wim van de Wetering

Wim van de Wetering

08/11/2014 14:16:50
Quote Anchor link
ik denk dat er iets fout is. Ik schreef "nepwebsite" maar dat is niet de echte! Sorry! Ik dacht dat deze niet bestond!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:47:50
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/11/2014 14:18:43
Quote Anchor link
Wim,

Bij welke provider zit je?
Zit je op een shared host, VPS of dedicated?

Ik neem aan dat je domeinnaam niet echt nepdomein.nl is. Hou er rekening mee dat een certificaat alleen werkt wanneer:
- deze benaderd wordt via de -voor het certificaat geldige- domeinnaam
(dus certificaat www.mijndomein.nl / mijndomein.nl moet ook middels https://mijndomein.nl
benaderd worden en niet bijvoorbeeld middels het ip-adres of een ander domein)
- deze juist geïnstalleerd is
- niet verlopen is
- de html van de pagina's geen onveilige verbindingen bevatten, dus http:// ipv https://
 
Wim van de Wetering

Wim van de Wetering

08/11/2014 14:22:45
Quote Anchor link
shared host van PcExtreme
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/11/2014 14:45:18
Quote Anchor link
Goed shared host betekent dat je met een druk op de knop het certificaat installeert toch?

Dan het volgende:
Als je Google Chrome gebruikt en je drukt op F12 en in het ondervenster dat dan opent ga je naar Console.

Hier zie je eventuele foutmeldingen over onveilige verwijzingen in je html.

andere optie:
maak een map test en doe daar een zeer simpel index.html bestandje in zonder afbeeldingen, javascript, css etc.
dan surf je naar https://mijndomein.nl/test en zou je netjes een groen slotje moeten krijgen.
 

09/11/2014 01:25:22
Quote Anchor link
@wim Als je een link post, check het dan eventjes.
Gebruik anders altijd example.com dit is een welbekende url die vaak gebruik wordt.

Wij constateerde dus wel degelijk dat het certificaat verlopen was, alleen was dit van www.nepsite.nl
http://prntscr.com/54g8wn
 
Wim van de Wetering

Wim van de Wetering

09/11/2014 09:49:41
Quote Anchor link
Ik hoop dat, en ik heb het niet geverifieerd, example.com dan ook niet bestaat. Inmiddels weer een stukje verder. Groene kleur haal ik niet maar bij de bank wordt de balk ook niet groen in FireFox dus ik denk dat dat wel goed zit. Firefox bleef maar zeuren over het foute certificaat. Eventjes getest op een win7 computer en daar mocht ik wél de link als veilig bestempelen en opslaan. In de firefox op XP niet. Ik heb Firefox op XP de basisinstellingen laten resetten en waarempel.....Tot nu toe een tevreden resultaat.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/11/2014 11:54:15
Quote Anchor link
De kleurtjes verschillen in het type certificaat en ook met welke browser je werkt.
In Chrome komt een standaard domein certificaat met een groen hangslotje, groene letters https en een witte achtergrond.

Bij de bank zie je veel zwaardere certificaten die ook meer geld kosten. In Chrome zie je dan een lichtgroene achtergrond met daarin het hangslotje en de naam van de bank. Daarna komt dan pas de url waarin https ook in het groen staat.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

09/11/2014 12:09:20
Quote Anchor link
Je kan ook de url() functie gebruiken, dan word alles automatisch omgezet naar https of http, ligt eraan of je bezoeker op de http of https site is.
 
Wim van de Wetering

Wim van de Wetering

09/11/2014 12:51:37
Quote Anchor link
Het werkt nu als volgt:
normaal via http is geen zichtbaar probleem en in het administratiegedeelte heb ik het stukje software gezet van AAR. Deze dwingt dan een inlog af via https en dat werkt. Getest in Firefox op XP en Win7 en IE11. Dan denk ik dat ik er ben! True or False?
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.