Straatnaam inkorten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 12:49:58
Quote Anchor link
Voor een opdracht moet ik een SOAP request verzenden met straatnaam er in.
Eerst vraag ik de gebruiker om postcode, waarna ik een API request verstuur naar een postcode naar adres API.
Ik krijg dan o.a. een straatnaam terug.

Volgens de XSD mag het veld maar 24 tekens bevatten.
Echter zijn veel straatnamen in Nederland (verrassend genoeg) langer dan 24 tekens


Heeft iemand een idee hoe ik dat het beste kan aanpakken.
Of heeft iemand ergens een mooi functie in de koelkast staan.

Alvast dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:19:36
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 12:53:25
Quote Anchor link
substr
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$straatnaam
= 'Burgemeester Jonkheer Hesselt van Dinterstraat'; // Pijnacker
echo substr($straatnaam, 0, 24); // Output: Burgemeester Jonkheer He
?>
 
Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 12:56:28
Quote Anchor link
ik dacht meer aan zo'n output:
Burgemeester Jonkheer Hesselt van Dinterstraat -> "BURG J H V DINTERSTR"
of iets in die richting
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 12:59:48
Quote Anchor link
Hm, ik denk dat je de een lijst moet gaan maken van veel voorkomen woorden en die vervangen in de string
Zoals straat,str burgemeester,burg, van,v etc.
Ik zou anders niet weten hoe je een straatnaam op die manier zou kunnen inkorten.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/03/2014 13:40:37
Quote Anchor link
Hanteer dan de officiële afkortingsregels uit de Nederlandse norm NEN 5825. In artikel 1 van het Besluit standaardschrijfwijze persoonsgegevens worden deze verplicht gesteld voor de Rijksoverheid.
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 13:50:49
Quote Anchor link
Je bedoelt deze die je kunt kopen voor E40,60?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/03/2014 13:55:04
Quote Anchor link
Inderdaad, ik zat al te googelen naar een gratis alternatief. Idioot dat je wel een Nederlandse norm moet aanhouden — die ook nog eens wettelijk verplicht is — maar die norm niet openbaar is.
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 13:59:16
Quote Anchor link
Precies. Altijd maar weer geld uit je zak proberen te krijgen.
Ik was ook al aan het kijken naar BAG/Kadaster. Lijkt me een handig XML bestandje waarin mogelijk ook de afkortingen staan zoals ik begrijp, maar om te kunnen bestellen moet je een abonnement hebben.

Toevoeging op 14/03/2014 14:17:48:

Volgens mij heb ik hier wat gevonden (vanaf pagina 69).
Met afkortings lijst, welke woorden je weg mag laten en andere regels.
Quote:
Inkortingsregels voor straatnamen
Als een officieel door de gemeente vastgestelde straatnaam langer is dan 24 posities,
moet de eerste inkortingsregel worden toegepast. Blijkt na toepassing daarvan de straatnaam
nog steeds de 24 posities te overschrijden, dan treedt de tweede inkortingsregel in
werking, en zo vervolgend, tot het aantal posities nog ten hoogste 24 bedraagt of alle
inkortingsregels zijn toegepast.
Tenzij anders vermeld worden de inkortingsregels van rechts beginnend toegepast en zijn
ze uitsluitend van toepassing op de in deze bijlage vermelde woorden.
Gewijzigd op 14/03/2014 13:59:45 door Michael -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/03/2014 14:29:15
Quote Anchor link
Michael +1
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 14:35:01
Quote Anchor link
Dankje Ward :) Nou zou dit dus nog op één of andere manier verwerkt moeten worden in een functie/class
if(strlen() >= 24) {
Inkortingsregel 1
}
if(strlen() >= 24) {
Inkortingsregel 2
}
etc.
 
Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 16:34:32
Quote Anchor link
Bedankt iedereen,

Heb de komende week in ieder geval wat te doen :D
 
Michael -

Michael -

14/03/2014 17:12:23
Quote Anchor link
Haha inderdaad. Ik was er ook al aan begonnen, maar bij het gedeelte om Romeinse cijfers te vervangen door Arabische kwam ik nog niet uit.
Idee om jouw inkort methode te delen? En eventueel die van mij als ik 'm af ga maken.
 
Jacek Smit

Jacek Smit

14/03/2014 17:55:01
Quote Anchor link
Michael - op 14/03/2014 17:12:23:
Idee om jouw inkort methode te delen? En eventueel die van mij als ik 'm af ga maken.


Ja ga ik doen, is wel handig voor iedereen.
Hier alvast github repo voor iedereen die wilt bijdragen.

https://github.com/jargij/straatnaam-shortener

Uiteindelijke versie zal ik even hierop zetten
 
Michael -

Michael -

17/03/2014 14:54:52
Quote Anchor link
Jacek, Ik zie dat je er een versie op hebt gezet.
Maar zoals ik snel zie voert dit alle regels in één keer uit (Ook al ie op een gegeven al een lengte van 24 heeft)? En je zet geen romeinse cijfers om?
Ik krijg alleen wel een notice op regel 220 $split[$word] = substr($split[$word], 0, 2); met uiteindelijk execution time exceeded als gevolg.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 15:01:22
Quote Anchor link
Hij voert niet altijd alle regels uit:

while (strlen($subject) > 24 && $rule <= 6)
 
Michael -

Michael -

17/03/2014 15:05:13
Quote Anchor link
Ah oké :) Mooi opgelost op die manier. Alleen ik krijg hem nog niet helemaal werkend. Rond regel 219/220 krijg een execution time exceeded.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 15:42:03
Quote Anchor link
Je kunt zoeken en vervangen met arrays. Er zitten daarom nu per inkortingsregel te veel losse sleutel/waarde-paren in.

De 2e inkortingsregel is bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
array(
    array("NOORD"=>"N"),
    array("NOORDZIJDE"=> "NZ"),
    array("OOST"=>"O"),
    array("OOSTZIJDE" => "OZ"),
    array("WEST" => "W"),
    array("WESTZIJDE" => "WZ"),
    array("ZUID" => "Z"),
    array("ZUIDZIJDE" => "ZZ")
),

Dat kun je reduceren tot één array voor de gehele inkortingsregel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
array(
    'NOORD'      => 'N'),
    'NOORDZIJDE' => 'NZ'),
    'OOST'       => 'O'),
    'OOSTZIJDE'  => 'OZ'),
    'WEST'       => 'W'),
    'WESTZIJDE'  => 'WZ'),
    'ZUID'       => 'Z'),
    'ZUIDZIJDE'  => 'ZZ'),
),
 
Michael -

Michael -

17/03/2014 15:51:38
Quote Anchor link
Ja precies, Zoals dat laatste heb ik het ook gedaan.
Alleen hij gooit eerst alles in array's en loopt vervolgens overal doorheen.
Ik heb het echt in stappen gedaan. Alleen begrijp ik soms niet helemaal wat ze bedoelen.
Zo zeggen ze
Quote:
Tenzij anders vermeld worden de inkortingsregels van rechts beginnend toegepast en zijn
ze uitsluitend van toepassing op de in deze bijlage vermelde woorden.

Dus rechts beginnen, > 24, 2e van rechts, > 24, 3e van rechts, toch?

Vervolgens staat er
Quote:
Inkortingsregel 8
Kort de navolgende beginwoorden op de aangegeven wijze in.

Aangegeven zou dus zijn van rechts naar links.
Vervolgens
Quote:
Inkortingsregel 9
Pas inkortingsregel 8 opnieuw toe, maar nu op het tweede woord van links.

Betekent dit dat 'de aangegeven wijze' betekent dat je alleen het laatste woord moet vervangen?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 16:14:12
Quote Anchor link
>> Dus rechts beginnen, > 24, 2e van rechts, > 24, 3e van rechts, toch?

Ja, zo lees ik die regel ook.

De "beginwoorden" van regel 8 staan aan het begin, dus dan wordt het bij uitzondering van links naar rechts. Regel 9 herhaalt dat patroon vervolgens voor het tweede woord van links.
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 08:28:41
Quote Anchor link
>>> De "beginwoorden" van regel 8 staan aan het begin, dus dan wordt het bij uitzondering van links naar rechts. Regel 9 herhaalt dat patroon vervolgens voor het tweede woord van links.

Dat haal ik er niet uit. Er staat 'op de aangegeven wijze in' en dat is niet van links naar rechts.
Een beetje vreemd dus. Geen idee wat hier nou het juiste is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/03/2014 08:45:13
Quote Anchor link
INKORTINGSREGEL 8
Kort de navolgende beginwoorden op de aangegeven wijze in.

+

INKORTINGSREGEL 9
Pas inkortingsregel 8 opnieuw toe, maar nu op het tweede woord van links.

Uit die twee samen leid ik af dat met “beginwoorden” in regel 8 wordt bedoeld: het eerste woord van links.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.