string splitten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 12:53:03
Quote Anchor link
Ola,

Als ik een string heb:

"foo-bar-baz-foobar"

En ik wil deze in 2'en splitsen op de eerste "-" van achteren, dus:

string1 = "foo-bar-baz-"
string2 = "foobar"

Hoe doe ik dit dan op de snelste manier? Kan ik daar alleen substr voor gebruiken, of zijn er nog alternatieven waarbij ik in 1x de string in 2'en kan "knippen"?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 22:05:10
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 13:20:03
Quote Anchor link
Kwestie van smaak, vind ik. Het kan met bijvoorbeeld strstr() en strrchr(), maar met substr() houdt je het overzichtelijk en logisch.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$in
= 'foo-bar-baz-foobar';
$pos = strrpos($in, '-');
if ($pos !== false) {
    $pos += 1;
    $out1 = substr($in, 0, $pos);
    $out2 = substr($in, $pos, strlen($in));
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 13:28:50
Quote Anchor link
>> Het kan met bijvoorbeeld strstr() en strrchr()

Maar kan het niet in 1x, in 1 handeling bedoel ik? Is het niet mogelijk om aan te geven dat je de string wil splitten en dat het 1e deel in string 1 komt en het 2e deel in string2? Of eventueel in 2 array keys?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 13:33:18
Quote Anchor link
Alles kan in één handeling als je er zelf een functie van maakt ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 13:36:48
Quote Anchor link
Hehe... lol...

Er bestaat dus niet een functie waarmee je kunt zeggen, knip een string in 2'en op positie x en stop deel 1 in string 1 en deel 2 in string 2 (of eventueel in 2 array keys)?
 
Michael -

Michael -

17/03/2014 13:44:15
Quote Anchor link
bedoel je iets als list() ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$string
= 'foo-bar-baz-foobar';
list($str1, $str2, $str3, $str4) = explode('-',$string);

echo $str1 // foo
. '<br />' . $str2 // bar
. '<br />' . $str3 // baz
. '<br />' . $str4; // foobar
?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 13:44:33
Quote Anchor link
Dan komt explode() het dichtst in de buurt, maar moet je het geheel toch nog in wat extra functies nesten als je er één regel PHP van wilt maken. Persoonlijk vind ik het dan duidelijker — en vooral onderhoudsvriendelijker — om de stappen uit te schrijven.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 13:46:59
Quote Anchor link
@Michael... niet helemaal....

Dan zou ie alleen op de laatse slash moeten exploden in plaats van op alle slashes...
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2014 14:40:56
Quote Anchor link
Eén expressie op één regel lukt linksom en rechtsom wel, maar wat is je definitie van "één handeling"?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$str
= 'foo-bar-baz-foobar';
$arr = array(0 => substr($str, 0, strrpos($str, '-')) . '-', 1 => ltrim(strrchr($str, '-'), '-'));
?>
 
Dos Moonen

Dos Moonen

17/03/2014 14:46:11
Quote Anchor link
Het volgende is de kortste one-liner die ik me kan bedenken zonder zelf een functie te maken. Merk wel op dat het ten koste gaat van de leesbaarheid en je commentaar toe zou moeten voegen. Iets meer kleine simpele stapjes is over het algemeen beter te volgen (en daardoor te onderhouden) dan weinig stappen die niet goed te volgen zijn.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$str
= 'foo-bar-baz-foobar';
$arr = array_map('strrev', array_reverse(explode('-', strrev($str), 2)));
?>


Edit: was array_map() vergeten
Gewijzigd op 17/03/2014 14:53:07 door Dos Moonen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 17:42:38
Quote Anchor link
Holy crap :-/

Hahaha... wat een creatieve oplossingen. Hmmm... dan toch maar in stapjes. Ik vind het raar dat php geen "knip" functie heeft waarbij je kunt zeggen de eerste x karakters van string foo komen in string1 en de rest komt in string2. Lijkt me toch een handige functionaliteit.
 
Ivo P

Ivo P

17/03/2014 22:59:46
Quote Anchor link
een regex?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$str
= 'foo-bar-baz-foobar';
$b = preg_match('#^(.*)-([^-]+)$#', $str, $aM);
?>


$aM[1] zou dan foo-bar-baz moeten bevatten
en $aM[2] foobar


^ vanaf begin de string
(.*) vang alle tekens
- gevolgd door een -
([^-]+)$ : daarna tekens, niet zijnde een "-", totaan het einde.










Toevoeging op 17/03/2014 23:00:43:

weliswaar 1 regel, maar het is nog maar de vraag of dat "goedkoper" is dan strrpos() en substr()
 
Wouter J

Wouter J

17/03/2014 23:09:43
Quote Anchor link
Ivo, die character class is niet nodig aangezien de eerste repetition greedy is. De dash zal dus altijd al sowieso de laatste dsash van de string zijn. En dan is $ ook niet nodig, omdat de tweede repetition ook greedy is en dus alles totaan het eind zou matchen, om diezelfde rede is ^ ook overbodig. Als laatst zou ik + ipv * als repetitiom gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 23:10:56
Quote Anchor link
Wouter, hoe zou het er dan in totaal uitzien? Ik ben daar niet goed in namelijk.
 
Ivo P

Ivo P

17/03/2014 23:15:35
Quote Anchor link
#(.*)-(.*)#
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 23:26:59
Quote Anchor link
Ivo, ben je nou serieus, of heb je gewoon 2 tieten getekend???

:-/
 
Wouter J

Wouter J

17/03/2014 23:30:07
Quote Anchor link
/(.+)-(.+)/

Maar goed, ik zou het niet aanraden. Preg is voor dit soort simpele dingen niet gemaakt, waardoor hij veel trager zou zijn dan andere oplossingen.

Die met arrays zou ik ook niet gebruiken, arrays is nou niet php's beste punt en je hebt onnodig veel functie calls.

De string functies zijn hiervoor gemaakt, dus die zou ik lekker gaan gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$rDashPos
= strrpos($str, '-');
$str1 = substr($str, 0, $rDashPos);
$str2 = substr($str, $rDashPos + 1);
?>
 
Ivo P

Ivo P

17/03/2014 23:33:18
Quote Anchor link
als jij het zo ziet?

Die * kunnen ook + zijn trouwens: dat voorkomt dat er een - aan het begin of einde geaccepteerd wordt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 23:36:52
Quote Anchor link
>> als jij het zo ziet?

't Was een grapje ;)

>> Die * kunnen ook + zijn trouwens: dat voorkomt dat er een - aan het begin of einde geaccepteerd wordt.

Ik zag het inderdaad al in het voorbeeldje van Wouter.

Ik zal het eens testen qua snelheid, maar ik denk dat Wouter gelijk heeft dat de string functies hier beter voor geschikt zijn.

Bedankt voor het meedenken allemaal :)
 
Ivo P

Ivo P

17/03/2014 23:40:17
Quote Anchor link
Ja, dat bedoel ik met "goedkoper".
Dat het in PHP 1 functie is, betekent niet dat er op de achtergrond heel wat stappen doorlopen worden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/03/2014 23:41:55
Quote Anchor link
Ik snap t... k zal het testen.. en waars. zullen het dan gewoon de sting functies worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.