sub totaal en totaal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Chris Bosmans

chris Bosmans

01/02/2015 22:19:12
Quote Anchor link
Hello,

ik gebruik een while functie voor mijn resultaten op te vragen en te tonen in een tabel


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
 while($row = mysql_fetch_array($result))
{

$varnaam=$row['naam'];
$varproduct=$row['product'];
$vartijd1=$row['tijd1'];
$vartijd2=$row['tijd2'];
$vartijd3=$row['tijd3'];
?>

dan komt mijn tabel
naam product tijd (tijden1-2-3 komen onderelkaar)
$varnaam $varproduct $vartijd1
$vartijd2
$vartijd3
------------------------------------------------------------------
subtotaal $subt=$vartijd1+$vartijd2+$vartijd3

dan sluit ik mijn while loop
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php }?>

----------------------------------------------------------------------
hier wil ik het grantotal laten zien totaal ?????


de subtalen komen bij elk product te voorschijn maar bij het totaal wil ik alle subtotalen optellen.
maar dit lukt me niet ik weet niet hoe ik dit kan fixen
Gewijzigd op 01/02/2015 22:25:36 door Chris Bosmans
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:17:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2015 22:24:39
Quote Anchor link
Gewoon $subt echo'en.

Verder is het niet echt nodig om $vartijd1, $vartijd2 en $vartijd3 aan te maken. Je hebt immers al
$row['tijd1'], $row['tijd2'] en $row['tijd3'] die je kan gebruiken.
 
Chris Bosmans

chris Bosmans

01/02/2015 22:35:16
Quote Anchor link
@aar hallo' dank voor de reactie, ik weet dat dat dit niet nodig is maar vind dit some gemakkelijker
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2015 22:50:09
Quote Anchor link
Gemakkelijker is het wel, totdat je niet weet wat er in die variabele zit.
Bovendien kan elke goede PHP-editor aangeven wat er in een variabele zal zitten, en zal deze netjes via een auto-complete af maken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/02/2015 00:13:42
Quote Anchor link
Om antwoord te geven op je vraag: houd een extra variabele bij (bijvoorbeeld $totaal) die elke stap van je loop het subtotaal hier bij optelt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
// je query hier ergens
// ...
// initialiseer de totaalwaarde op 0

$totaal = 0;
while (...) {
    // ...
    $subt = ...;
    $totaal = $totaal + $subt;
}

// nu bevat $totaal de som van alle subtotalen
// ...

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.