Submit knop en Password knop verschillen van hoogte?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nicolas Mousserin

Nicolas Mousserin

24/04/2014 22:33:15
Quote Anchor link
Beste Lezer,

Ik ben aan het proberen om mijn login knoppen op dezelfde hoogte en breedte te stylen met css. Maar om de een of andere reden is mijn wachtwoord (password) groter in hoogte dan mijn submit knop terwijl ze allebei gestyled zijn op 100%. Wat is hier de reden van en hoe fix ik het?

De HTML code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<html>

<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8" />
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0"/>
    <title>Oblectare, Weet wat je gaat doen vandaag!</title>
    <link rel="stylesheet" href="wtf.css">
    
</head>
    <body>    
        <div id="wrapper">
            <div id="header">
    
            Oblectare
                <div id="aanmeldform_submit">
                    <input type="submit" name = "submit" value="Aanmelden" id="knop" />
                </div>
                    
                <div id="aanmeldform_wachtwoord">
                    <input type="password" name = "submit" value="Aanmelden" id="knop" />
                </div>
        
            </div>
        </div>
    </body>
</html>    


En de css code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
#wrapper {
      margin-right: auto;
      margin-left: auto;
      width: 1600px;
      
      
    }

#header {
      margin-right: 0;
      margin-left: 0;
      width: 1600px;
      height: 60px;
      background-color: #0066FF;
      display: table-cell;
      vertical-align: middle;

    }

/*Code voor de bovenste aanmeld form */
#aanmeldform_submit {
      
      width: 100px;
      height: 30px;
      padding-right: 40px;
      text-align: center;
      display: table-cell;
      vertical-align: middle;
      float: right;
    }
#aanmeldform_wachtwoord {
      background-color: red;
      width: 100px;
      height: 30px;
      
      
      display: table-cell;
      vertical-align: middle;
      float: right;
    }    
    
    
    
#knop {    
      width: 100%;
      height: 100%;                 
    }
/*-----------------------*/
    
 body { margin:0;padding:0; }       
    
html {
    padding: 0;
}    


Bij voorbaat dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:03:20
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/04/2014 22:41:31
Quote Anchor link
Gokje:

zet even

margin:0;padding:0;

op alle formuliervelden/knoppen
 
Nicolas Mousserin

Nicolas Mousserin

24/04/2014 23:10:27
Quote Anchor link
Helaas geen effect..

Toevoeging op 24/04/2014 23:24:58:

Oplossing gevonden! Het komt doordat de browsers standaard style sheet een specifieke hoogte geeft aan de knop (ik denk dat dit gebeurt zolang er geen px height wordt opgegeven). Je kan deze standaard stylesheet overriden door het volgende te gebruiken in de css van de knop:

box-sizing: content-box;
-moz-box-sizing: content-box;

Dus gefixed! Toch bedankt!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/04/2014 23:51:31
Quote Anchor link
border:0;
margin:0;
padding:0;


Toevoeging op 24/04/2014 23:55:01:

als je dat onder knop { zet dan is ie goed bij mij in google chrome.

Je hebt trouwens twee keer id="knop" in je html maar een id moet altijd uniek zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.