System-wide key

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/11/2014 09:55:37
Quote Anchor link
In een database sla ik de hash van wachtwoorden op. Daarbij gebruik ik naast een salt per wachtwoord nog een system-wide key. In pseudocode:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$hash
= pbkdf2($system_wide_key . $salt . $password);
?>


De system-wide key mag, anders dan de salts en de hashes, natuurlijk nooit in de database worden opgeslagen. Maar waar zal ik deze key dan opslaan? Wat kunnen jullie me aanbevelen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:01:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/11/2014 10:45:12
Quote Anchor link
Persoonlijk zou ik hem buiten de webroot opslaan.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/11/2014 12:27:10
Quote Anchor link
Ik zou hem ook buiten het publieke gedeelte van de website in een config file opslaan. Dat ding verander je toch nooit meer
 
Dos Moonen

Dos Moonen

30/11/2014 13:31:57
Quote Anchor link
Het liefst zou je het opslaan in een Hardware Security Module (HSM) die je dan de opdracht geeft een Message Authentication Code (MAC) te genereren voor het wachtwoord. De MAC is dan wat je samen met een uniek salt aan PBKDF2 voert.

Maar dat kost weer geld. Buiten de webroot kost niets extra.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/11/2014 14:50:10
Quote Anchor link
Okay, dank allen.

Het punt is dat ik eigenlijk een derde niveau nodig heb. Buiten de root zijn namelijk gebruikersnaam en wachtwoord van de database opgeslagen, dus de system-wide key sla ik dan liever niet op hetzelfde niveau op. Niet dat de key dan nutteloos is, verre van, maar het kan nog veiliger, zoals Dos aangeeft, door de sleutel elders weg te parkeren.
 
Eddy E

Eddy E

30/11/2014 15:27:52
Quote Anchor link
Liefst nog op een andere website, waar je altijd bij kan komen, ook als je eigen website gehackt is.
Dus op een andere CDN oid.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2014 21:15:27
Quote Anchor link
Ward, waar ben je precies "bang" voor? Welk risico probeer je in te perken?
 
Bart V B

Bart V B

30/11/2014 21:45:43
Quote Anchor link
Ik kan natuurlijk niet voor Ward spreken, maar ik zou me kunnen voorstellen dat hij een licentie achtige applicatie aan het maken is, en dat ene stukje code uber geheim wenst te houden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/11/2014 21:56:22
Quote Anchor link
Het zou kunnen, maar ik ben benieuwd waarom hij juist de code ergens anders wil zetten. Ik zou denken dat als iemand al buiten de root kan komen, niks meer veilig is.
 
Bart V B

Bart V B

30/11/2014 22:02:19
Quote Anchor link
Nee daarom. Als zijn systeem ergens plat gaat of als het buiten de root staat, dan is die ene extra code nou juist net het missende stukje waardoor het wel gehackt is, maar de schade beperkt. Men kan daar verder niets meer mee. Vandaar snap ik Eddy's reply wel door te zeggen: zet het totaal ergens anders neer.
Gewijzigd op 30/11/2014 22:04:08 door Bart V B
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/12/2014 07:12:02
Quote Anchor link
Correct, je kunt in één keer de boel op slot gooien door de sleutel in te trekken. Dat geldt ook voor de accounts van admins: gebruikers die doorgaans wél toegang hebben tot bestanden buiten de root.

Verder gaat het ook om het principe natuurlijk. Je hebt namelijk:

1. Salt en wachtwoordhash in de database.
2. Databasegebruikersnaam en databasewachtwoord buiten de root.
3. System-wide key.

De system-wide key kan dus beter niet worden opgeslagen in (1) de database of (2) de configuratie buiten de root.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2014 11:57:22
Quote Anchor link
>> De system-wide key kan dus beter niet worden opgeslagen in (1) de database of (2) de configuratie buiten de root.

Ik snap wat je bedoelt te zeggen, maar is het echt noodzakelijk. Dat is wat ik me afvraag. Op het moment dat iemand je database leegtrekt, dan zijn de wachtwoorden via de hashes beschermd. Als iemand je server kraakt en dus overal bij kan, dan is in principe niks meer veilig. Als een hacker die expertise heeft, dan zal hij ook de expertise hebben om te kunnen zien waar die system-wide key vandaan komt ... en ... hij zal die key dan ook kunnen downloaden. Hij heeft immers toegang tot jouw server. De vraag is dus of dit niet een vorm van schijnveiligheid is.

Als iemand de database leegtrket, zou je dat kunnen zien alsof je ergens een raampje hebt open laten staan. Als iemand echter je voordeur forceert, dan vrees ik dat je platgezegd de l@l bent. Dan kun je de system-wide key wel ergens in een kluisje hebben gestopt, het probleem is echter dat de sleutel van die kluis zich ook ergens in huis bevindt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/12/2014 12:31:56
Quote Anchor link
>> Dan kun je de system-wide key wel ergens in een kluisje hebben gestopt, het probleem is echter dat de sleutel van die kluis zich ook ergens in huis bevindt.

Precies, daarom moet die sleutel dus niet in huis bewaard worden.

Sla je sleutel op buiten de root, dan is dat niet zozeer schijnveiligheid, maar is de toegevoegde waarde inderdaad veel beperkter. Je hebt dan meer een soort noodrem: je kunt bij wijze van spreken even // voor de define('SYSTEM_WIDE_KEY', '...') zetten en de heleboel gaat vanzelf op slot. Dat kan bijvoorbeeld nuttig zijn als je eerst wilt onderzoeken wat er loos is.

Bart noemde een toepassing die ik niet voor ogen had maar die ook nuttig kan zijn: het intrekken van een externe licentiesleutel heeft een vergelijkbaar effect.
 
Bart V B

Bart V B

01/12/2014 12:47:13
Quote Anchor link
Het leek me het beste voorbeeld om het duidelijker te maken waarvoor je het kunt toepassen.
Wat me wel interresant lijkt om te weten hoe je dat stukje externe code het beste zou kunnen mengen in je code.
Want dat lijkt me niet makkelijk.
Ik zou me kunnen voorstellen dat je daar een externe database voor in zet.
Dan zou je de sleutels op kunnen slaan per user/licentie of wat dan ook.
Daar zou je ook extern nog een beveiliging in kunnen brengen met meer dan 3 pogingen mislukt, de boel daar op slot te zetten.
Het is maar even een hersenspinsel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2014 14:49:55
Quote Anchor link
>> Precies, daarom moet die sleutel dus niet in huis bewaard worden.

Maar wat ik bedoel is dat je de sleutel (zijnde de key zelf óf de code om de key op te halen) altijd binnenshuis moet opslaan, anders kun je zelf ook de kluis niet meer openen ;)

Je hebt in feite 2 "secties" op server-niveau. Je hebt een publiek gedeelte (document root / web root) waarvan een bezoeker rechtstreeks bestanden kan aanroepen, en je hebt een niveau hoger ... een privé gedeelte waar een bezoeker niet bij kan.

Zorg ervoor dat al je code buiten de web root staat, ofwel in het privé gedeelte. Dus ook je system-wide key.

Als iemand via sql injectie databasegegevens steelt, dan heeft hij de system-wide key niet. Goedzo!

Echter, als iemand in staat is om binnen te dringen in het privé gedeelte, dan maakt het niet meer uit of jij die system-wide key op de server of ergens extern hebt opgeslagen. Namelijk:

Om een site te laten werken, moet de system-wide key beschikbaar zijn in het privé gedeelte. Ergens in de code staat dus óf de key zelf, óf een script dat de system-wide key ophaalt. Een hacker kan dat stukje code uitvoeren, en heeft vervolgens alsnog de key te pakken. Dus wat is dan nog de meerwaarde? Het enige wat je feitelijk doet is de key "verstoppen".

Oké, als je helderziend bent, dan zou het meerwaarde kunnen hebben. Dan kun je 5 minuten voordat de hacker jouw server binnendringt alle keys op de externe server deactiveren, maar ja ... ik ben niet helderziend helaas.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je dus eigenlijk maar 1 optie hebt, en dat is alles buiten de web root opslaan. Je kunt wel alles extern opslaan op een andere server, maar volgens mij heeft dat geen meerwaarde om hack-pogingen tegen te gaan. Wel heeft het als negatief effect dat de website trager wordt en dat op het moment dat de externe database eruit ligt, de complete website plat gaat.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/12/2014 15:10:26
Quote Anchor link
Ozzie, zó ver reikt mijn begrip van servers al wel hoor ;-)

>> Echter, als iemand in staat is om binnen te dringen in het privé gedeelte, dan maakt het niet meer uit of jij die system-wide key op de server of ergens extern hebt opgeslagen.

Je gaat er dan van uit dat webserver en databaseserver op dezelfde VPS-server draaien, maar dát is niet per se het geval. En ook niet heel verstandig, juist om de redenen die je zelf noemt. De aanname dat een gecompromitteerde webserver of FTP-server meteen de databaseserver raakt (en vice versa), gaat daarom lang niet altijd op.

Je kunt webservers (meervoud) en een cluster met databaseservers (meervoud) hebben; die delen dan een netwerk, maar meer ook niet. De idee om daaraan een extra laag toe te voegen voor die sleutel in hardware, op een extra server óf in een extra database is dus niet onlogisch.

Je kunt het enigszins met andere vormen van encryptie vergelijken. Dat kan peer-to-peer met twee partijen die elkaar vertrouwen. Maar het kan ook via een trusted third partij: een derde die door beide partijen wordt vertrouwd. Het enige verschil is dat je asymmetrische encryptie gebruikt, zonder decryptie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2014 15:17:22
Quote Anchor link
>> Ozzie, zó ver reikt mijn begrip van servers al wel hoor ;-)

Hehe, daar twijfelde ik niet aan, maar het was even om mijn verhaal duidelijk te maken.

Ik snap wel wat je bedoelt, maar omdat de servers onderling met elkaar kunnen praten vraag ik me af of je op deze manier extra veiligheid inbouwt.

Even ervan uitgaande dat iemand op je webserver inbreekt, dan staat ergens op die server een stukje code om de system-wide key op te halen. Weliswaar staat de key zelf er dan misschien niet op, maar wel de code om 'm op te halen. Dus mijn vraag is wat je daar dan mee opschiet, hooguit dat je het de hacker wat lastiger maakt omdat die nu moet zoeken naar een stukje code in plaats van een key.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

01/12/2014 15:55:11
Quote Anchor link
We zijn het er allemaal wel over eens hoor: buiten de root opslaan is altijd veiliger.

Ik heb het topic geopend omdat ik me afvroeg hoe je het nog veiliger kunt maken: zelfs niet eens op dezelfde webserver opslaan.

In mijn eerste opzet staat de sleutel gewoon bij de databaseconfiguratie, zoals databasewachtwoord, maar dáár wil ik de sleutel liever weg hebben.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2014 15:58:34
Quote Anchor link
Ik snap wel wat je bedoelt, maar de vraag is of het zinvol is. Hoe je het ook wendt of keert, je server heeft de key nodig, dus zal deze of aanwezig moeten zijn op de server, of er zal code aanwezig zijn om de key op te halen. En dat is eigenlijk wat ik bedoelde te zeggen. Op het moment dat een hacker op je server kan komen ben je het haasje. Ik zou niet weten hoe je dat zou moeten oplossen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/12/2014 19:41:06
Quote Anchor link
Een andere optie is om een eigen PHP extensie te schrijven, deze compileren et voila ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/12/2014 21:18:39
Quote Anchor link
Ger, hoe bedoel je dat? Ik lees wat je schrijft, maar ik begrijp er niks van :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.