tablerow variables vervangen door input

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

20/11/2014 20:28:15
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

ik heb de volgende table:
<table>
<thead>
<tr><th>ID</th><th>Username</th><th>Level</th><th>opties</th></tr>
</thead>
<tbody>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php foreach($this->users->list as $key => $value) {
 $tID = $value['id'];
 echo '<tr rel="' . $tID . '"><td>' . $tID . '</td><td>' . $value['username'] . '</td><td>' . $value['level'] . '</td><td><a href="nowhere2go" class="editUser" rel="' . $tID . '"><img.......></a></tr>';
}
?>

</tbody>
</table>

Nou wil ik bijv. dmv rel= te gebruiken in de td's aangeven wat het is, net als dat de tr[rel=1] staat voor de gehele rij van user id 1.

Dan zou ik graag o.a level willen vervangen door een input veld waar de id als value staat.

Is dat mogelijk ? (het moet wel alleen in die ene rij staan waar dus tr[rel=1] is.
In een functie als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$('body').on('click', '.editUser', function (){
 var id = $(this).attr('rel');
}


Hoe kan ik meerdere rel attributen koppelen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('tr[rel="' + id + '"]td[rel="id"]').html('<input type="text" id="userid" value="' + id + '">');


heeft hier niet zo'n zin in. Maar ik denk dat dat ook inderdaad niet klopt ;D

Enig idee iemand ?
Gewijzigd op 20/11/2014 20:36:48 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 01:28:13
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/11/2014 21:33:19
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/11/2014 23:12:33
Quote Anchor link
Ik zie daar een ernstig misbruik van het href attribuut ....
Het rel attribuut is mider ersnstig maar tegenwoordig hebben we daar het data attribuut voor.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/11/2014 20:34:14
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 20/11/2014 21:33:19:


Beste Frank,

inderdaad! Hier had ik eigenlijk nog helemaal niet aan gedacht, om het dubbel te doen.
Bedankt voor het voorbeeldje ! Dit is precies wat ik zocht :)

Ger van Steenderen op 20/11/2014 23:12:33:
Ik zie daar een ernstig misbruik van het href attribuut ....
Het rel attribuut is mider ersnstig maar tegenwoordig hebben we daar het data attribuut voor.

Waarom is dit misbruik ? Eigenlijk was dit niet precies mijn href, maar mijn href="editButton/' . $tID

De functie die ik hierin ook niet beschreven heb haalt de geklikte href op om te weten waar naartoe gepost moet worden, daarom staat er ook een return false; in.
Gewijzigd op 21/11/2014 20:37:48 door Dennis WhoCares
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/11/2014 22:31:15
Quote Anchor link
Beetje overdreven om te stellen dat het misbruik is. Ik zou voor het data-id gekozen hebben als je zonder het href attribuut kon. Maar zover ik weet is deze echt verplicht en zou je hem in deze situatie een dummy waarde geven omdat hij helemaal geen dienst doet. Extra bytes voor jan joker dus, daarom heb ik hem gewoon gebruikt.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

30/11/2014 18:30:25
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 20/11/2014 21:33:19:


Dit werkt geweldig :)

Echter probeer ik dit nu toe te passen op een pages beheer pagina.
Hier doe ik hetzelfde, alleen ... Heb ik een div met display:none waarin m'n textarea staat. (Binnen mn <form> elementen uiteraard.

Deze div wordt een popup waarmee ik een ckeditor bovenop het hele scherm toon. Na het sluiten van de div, kan ik dus pas mijn page opslaan.

Nu heb ik een probleem met het maken van een nieuwe pagina.

Deze form staat bovenaan m'n table

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<tbody>
        <tr><td>#<form action="insertPage" method="post"></td>
            <td><input type="text" name="new_page_title" style="width: 130px" maxlength="30"></td>
            <td><a href="#" class="openEditor" title="Open Pagina Editor"><img src="<?php echo URL; ?>views/admin/css/imgs/editor.png" alt="Open Pagina Editor" border="0" width="20" height="20"></a> <button href="#" class="openEditor">Editor</button></td>
            <td><input type="text" name="new_page_link" style="width: 80px" maxlength="16"></td>
            <td><select name="new_page_level" style="width: 80px"><?php echo $levels; ?></td>
            <td><select name="new_page_file" style="width: 80px"><option value="0">Nee</option><option value="1">Ja</option></select></td>
            <td style="text-align: center"><input type="submit" value="" class="addButton"><div id="newPageEditor" class="transperant"><center><h2 style="font-size: 30px">Pagina Editor</h2><textarea id="newTextarea" class="ckeditor" name="new_page_content" style="width: 100%; height: 100%"></textarea><br><button class="closeEditor"> Sluiten </button></center></div></form></td>
        <tr>
        <tr><td colspan="7"></td></tr>
    </tbody>


Waarin ook weer deze verborgen div in zit. Nou is het probleem, de 1e keer dat ik op m'n newButton klik om te versturen, krijg ik de melding vanuit m'n controller dat new_page_content geen inhoud bevat. (In m'n post php heb ik controle of new_page_content groter is dan 1 karakter)
Als ik daarna gewoon nog een keer druk, gaat het wel goed.

Terwijl het aanpassen van m'n pages weer wel in 1 keer goed gaat. :-/

Iemand enig idee hoe dit komt?

hieronder m'n jQuery.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
    $('form').submit(function(event){
        event.preventDefault();
        var id = $(this).attr('rel');
        
        var url = $(this).attr('action');
        var data = $(this).serialize();
        var success = 'false';
        
        $.post(url, data, function(o) {
            if(o.result === 'true') {
                if(url === 'insertPage') {
                    showAlert('success','Success!','De pagina is succesvol toegevoegd.<br>Moment geduld, de pagina wordt vernieuwd.');
                    success = 'true';
                } else {
//De code hierin doet er nu niet toe, is voor update van een pagina.
                }
            } else {
                showAlert('danger','Fout!',o.msg);
            }
        }, 'json');
        
        if(url === 'insertPage' && success === 'true') {
            setTimeout(function(){ window.location.href = 'http://localhost/admin/pages'; }, (2500));
        }

    });


Om het even nog makkelijk te houden heb ik voor een nieuwe pagina doe ik nog geen jQuery code gedaan voor het toevoegen aan de tabel. Alleen een reload van de pagina aan het einde van de code.
Gewijzigd op 01/12/2014 19:17:31 door Dennis WhoCares
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

01/12/2014 19:01:33
Quote Anchor link
bump
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/12/2014 19:53:26
Quote Anchor link
Hoe doe je het met de update dan? Via de save button van CKE?
Het is even geleden, maar volgens mij moet je de gegevens ophalen met ckEditor.getData() als je buiten CKE om wilt werken.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

01/12/2014 20:24:20
Quote Anchor link
Hoi Ger,

nee niet met de update button van CKEditor, maar ook met een input type="submit" button:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
foreach($this->pagesList as $key => $value) {
        $editContent = '<a href="' . $value['page_id'] . '" class="openEditor" title="Open Pagina Editor"><img src="' . URL . 'views/admin/css/imgs/editor.png" alt="Open Pagina Editor" border="0" width="20" height="20"></a> <button href="' . $value['page_id'] . '" class="openEditor">Editor</button>';
        $tTitle = strip_tags($value['page_title']);
        $tContent = strip_tags($value['page_content']);
        if(strlen($tTitle) > 13)
            $tTitle = substr($value['page_title'], 0, 13) . '&hellip;';
        if(strlen($tContent) > 25)
            $tContent = substr($tContent, 0, 25) . '&hellip;';
        if($value['page_file'] == 1) {
            $tContent = 'Hardcoded pagina';
            $editContent = 'Contacteer developer.';
        }

        echo '<tr id="static' . $value['page_id'] . '">
                    <td>' . $value['page_id'] . '</td>
                    <td>' . $tTitle . '</td>
                    <td>' . $tContent . '</td>
                    <td>' . $value['page_link'] . '</td>
                    <td>' . $value['page_level'] . '</td>
                    <td>' . $isHardcoded[$value['page_file']] . '</td>
                    <td><a href="' . $value['page_id'] . '" class="edit" title="Pagina Wijzigen"><img src="' . URL . 'views/admin/css/imgs/edit.png" alt="Pagina Wijzigen" border="0" width="20" height="20"></a> &nbsp;
                <a href="' . $value['page_id'] . '" class="delete" title="Pagina Verwijderen"><img src="' . URL . 'views/admin/css/imgs/delete.png" alt="Pagina Verwijderen" border="0" width="20" height="20"></a></td>
             </tr>
            
            <form action="updatePage" method="post" id="editForm" rel="' . $value['page_id'] . '"><tr id="edit' . $value['page_id'] . '" class="editRow">
                    <td><input type="hidden" name="page_id" value="' . $value['page_id'] . '">' . $value['page_id'] . '</td>
                    <td><input type="text" name="page_title" value="' . $value['page_title'] . '" maxlength="30" style="width: 180px"></td>
                    <td>' . $editContent . '</td>
                    <td><input type="text" name="page_link" value="' . $value['page_link'] . '" maxlength="16" style="width: 80px"></td>
                    <td><select name="page_level" style="width: 80px">' . str_replace('value="' . $value['page_level'] . '"', 'value="' . $value['page_level'] . '" selected', $levels)  . '</select></td>
                    <td><select name="page_file" style="width: 80px">' . str_replace('value="' . $value['page_file'] . '"', 'value="' . $value['page_file'] . '" selected', $hardcoded)  . '</select></td>
                    <td><input type="submit" name="" value="" class="saveButton"> &nbsp;
                        <a href="' . $value['page_id'] . '" class="cancel" title="Annuleren"><img src="' . URL . 'views/admin/css/imgs/cancel.png" alt="Annuleren" border="0" width="20" height="20"></a></td>
             </tr><div id="pageEditor" class="transperant"><center><h2 style="font-size: 30px">Pagina Editor</h2><textarea id="textarea" class="ckeditor" name="page_content" style="width: 100%; height: 100%">' . $value['page_content'] . '</textarea><br><button class="closeEditor"> Sluiten </button></center></div></form>';
    }
Gewijzigd op 01/12/2014 20:25:36 door Dennis WhoCares
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/12/2014 21:20:12
Quote Anchor link
Ik zie geen textarea in je formulier
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

02/12/2014 06:58:43
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 01/12/2014 21:20:12:
Ik zie geen textarea in je formulier


Hoi Ger,

de allerlaatste regel van de foreach, die zit ook in zo'n "popup" div.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
......
</tr><div id="pageEditor" class="transperant"><center><h2 style="font-size: 30px">Pagina Editor</h2><textarea id="textarea" class="ckeditor" name="page_content" style="width: 100%; height: 100%">' . $value['page_content'] . '</textarea><br><button class="closeEditor"> Sluiten </button></center></div></form>


EDIT
Ger van Steenderen op 01/12/2014 19:53:26:
Het is even geleden, maar volgens mij moet je de gegevens ophalen met ckEditor.getData() als je buiten CKE om wilt werken.

Hey Ger, bedankt voor de tip! Inderdaad als ik de ckeditor als var initialiseer met de replace, kan ik mbv de update een andere var invullen met de data.

Naderhand kan ik dus zoals je al zei met die var.getData() de inhoud van die ckeditor overnemen! :D
Gewijzigd op 02/12/2014 19:31:05 door Dennis WhoCares
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.