tablerow variables vervangen door input

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

20/11/2014 20:28:15
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

ik heb de volgende table:
<table>
<thead>
<tr><th>ID</th><th>Username</th><th>Level</th><th>opties</th></tr>
</thead>
<tbody>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php foreach($this->users->list as $key => $value) {
 $tID = $value['id'];
 echo '<tr rel="' . $tID . '"><td>' . $tID . '</td><td>' . $value['username'] . '</td><td>' . $value['level'] . '</td><td><a href="nowhere2go" class="editUser" rel="' . $tID . '"><img.......></a></tr>';
}
?>

</tbody>
</table>

Nou wil ik bijv. dmv rel= te gebruiken in de td's aangeven wat het is, net als dat de tr[rel=1] staat voor de gehele rij van user id 1.

Dan zou ik graag o.a level willen vervangen door een input veld waar de id als value staat.

Is dat mogelijk ? (het moet wel alleen in die ene rij staan waar dus tr[rel=1] is.
In een functie als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$('body').on('click', '.editUser', function (){
 var id = $(this).attr('rel');
}


Hoe kan ik meerdere rel attributen koppelen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('tr[rel="' + id + '"]td[rel="id"]').html('<input type="text" id="userid" value="' + id + '">');


heeft hier niet zo'n zin in. Maar ik denk dat dat ook inderdaad niet klopt ;D

Enig idee iemand ?
Gewijzigd op 20/11/2014 20:36:48 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:58:46
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/11/2014 21:33:19
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/11/2014 23:12:33
Quote Anchor link
Ik zie daar een ernstig misbruik van het href attribuut ....
Het rel attribuut is mider ersnstig maar tegenwoordig hebben we daar het data attribuut voor.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/11/2014 20:34:14
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 20/11/2014 21:33:19:


Beste Frank,

inderdaad! Hier had ik eigenlijk nog helemaal niet aan gedacht, om het dubbel te doen.
Bedankt voor het voorbeeldje ! Dit is precies wat ik zocht :)

Ger van Steenderen op 20/11/2014 23:12:33:
Ik zie daar een ernstig misbruik van het href attribuut ....
Het rel attribuut is mider ersnstig maar tegenwoordig hebben we daar het data attribuut voor.

Waarom is dit misbruik ? Eigenlijk was dit niet precies mijn href, maar mijn href="editButton/' . $tID

De functie die ik hierin ook niet beschreven heb haalt de geklikte href op om te weten waar naartoe gepost moet worden, daarom staat er ook een return false; in.
Gewijzigd op 21/11/2014 20:37:48 door Dennis WhoCares
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/11/2014 22:31:15
Quote Anchor link
Beetje overdreven om te stellen dat het misbruik is. Ik zou voor het data-id gekozen hebben als je zonder het href attribuut kon. Maar zover ik weet is deze echt verplicht en zou je hem in deze situatie een dummy waarde geven omdat hij helemaal geen dienst doet. Extra bytes voor jan joker dus, daarom heb ik hem gewoon gebruikt.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

30/11/2014 18:30:25
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 20/11/2014 21:33:19:


Dit werkt geweldig :)

Echter probeer ik dit nu toe te passen op een pages beheer pagina.
Hier doe ik hetzelfde, alleen ... Heb ik een div met display:none waarin m'n textarea staat. (Binnen mn <form> elementen uiteraard.

Deze div wordt een popup waarmee ik een ckeditor bovenop het hele scherm toon. Na het sluiten van de div, kan ik dus pas mijn page opslaan.

Nu heb ik een probleem met het maken van een nieuwe pagina.

Deze form staat bovenaan m'n table

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<tbody>
        <tr><td>#<form action="insertPage" method="post"></td>
            <td><input type="text" name="new_page_title" style="width: 130px" maxlength="30"></td>
            <td><a href="#" class="openEditor" title="Open Pagina Editor"><img src="<?php echo URL; ?>views/admin/css/imgs/editor.png" alt="Open Pagina Editor" border="0" width="20" height="20"></a> <button href="#" class="openEditor">Editor</button></td>
            <td><input type="text" name="new_page_link" style="width: 80px" maxlength="16"></td>
            <td><select name="new_page_level" style="width: 80px"><?php echo $levels; ?></td>
            <td><select name="new_page_file" style="width: 80px"><option value="0">Nee</option><option value="1">Ja</option></select></td>
            <td style="text-align: center"><input type="submit" value="" class="addButton"><div id="newPageEditor" class="transperant"><center><h2 style="font-size: 30px">Pagina Editor</h2><textarea id="newTextarea" class="ckeditor" name="new_page_content" style="width: 100%; height: 100%"></textarea><br><button class="closeEditor"> Sluiten </button></center></div></form></td>
        <tr>
        <tr><td colspan="7"></td></tr>
    </tbody>


Waarin ook weer deze verborgen div in zit. Nou is het probleem, de 1e keer dat ik op m'n newButton klik om te versturen, krijg ik de melding vanuit m'n controller dat new_page_content geen inhoud bevat. (In m'n post php heb ik controle of new_page_content groter is dan 1 karakter)
Als ik daarna gewoon nog een keer druk, gaat het wel goed.

Terwijl het aanpassen van m'n pages weer wel in 1 keer goed gaat. :-/

Iemand enig idee hoe dit komt?

hieronder m'n jQuery.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
    $('form').submit(function(event){
        event.preventDefault();
        var id = $(this).attr('rel');
        
        var url = $(this).attr('action');
        var data = $(this).serialize();
        var success = 'false';
        
        $.post(url, data, function(o) {
            if(o.result === 'true') {
                if(url === 'insertPage') {
                    showAlert('success','Success!','De pagina is succesvol toegevoegd.<br>Moment geduld, de pagina wordt vernieuwd.');
                    success = 'true';
                } else {
//De code hierin doet er nu niet toe, is voor update van een pagina.
                }
            } else {
                showAlert('danger','Fout!',o.msg);
            }
        }, 'json');
        
        if(url === 'insertPage' && success === 'true') {
            setTimeout(function(){ window.location.href = 'http://localhost/admin/pages'; }, (2500));
        }

    });


Om het even nog makkelijk te houden heb ik voor een nieuwe pagina doe ik nog geen jQuery code gedaan voor het toevoegen aan de tabel. Alleen een reload van de pagina aan het einde van de code.
Gewijzigd op 01/12/2014 19:17:31 door Dennis WhoCares
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

01/12/2014 19:01:33
Quote Anchor link
bump
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/12/2014 19:53:26
Quote Anchor link
Hoe doe je het met de update dan? Via de save button van CKE?
Het is even geleden, maar volgens mij moet je de gegevens ophalen met ckEditor.getData() als je buiten CKE om wilt werken.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

01/12/2014 20:24:20
Quote Anchor link
Hoi Ger,

nee niet met de update button van CKEditor, maar ook met een input type="submit" button:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
foreach($this->pagesList as $key => $value) {
        $editContent = '<a href="' . $value['page_id'] . '" class="openEditor" title="Open Pagina Editor"><img src="' . URL . 'views/admin/css/imgs/editor.png" alt="Open Pagina Editor" border="0" width="20" height="20"></a> <button href="' . $value['page_id'] . '" class="openEditor">Editor</button>';
        $tTitle = strip_tags($value['page_title']);
        $tContent = strip_tags($value['page_content']);
        if(strlen($tTitle) > 13)
            $tTitle = substr($value['page_title'], 0, 13) . '&hellip;';
        if(strlen($tContent) > 25)
            $tContent = substr($tContent, 0, 25) . '&hellip;';
        if($value['page_file'] == 1) {
            $tContent = 'Hardcoded pagina';
            $editContent = 'Contacteer developer.';
        }

        echo '<tr id="static' . $value['page_id'] . '">
                    <td>' . $value['page_id'] . '</td>
                    <td>' . $tTitle . '</td>
                    <td>' . $tContent . '</td>
                    <td>' . $value['page_link'] . '</td>
                    <td>' . $value['page_level'] . '</td>
                    <td>' . $isHardcoded[$value['page_file']] . '</td>
                    <td><a href="' . $value['page_id'] . '" class="edit" title="Pagina Wijzigen"><img src="' . URL . 'views/admin/css/imgs/edit.png" alt="Pagina Wijzigen" border="0" width="20" height="20"></a> &nbsp;
                <a href="' . $value['page_id'] . '" class="delete" title="Pagina Verwijderen"><img src="' . URL . 'views/admin/css/imgs/delete.png" alt="Pagina Verwijderen" border="0" width="20" height="20"></a></td>
             </tr>
            
            <form action="updatePage" method="post" id="editForm" rel="' . $value['page_id'] . '"><tr id="edit' . $value['page_id'] . '" class="editRow">
                    <td><input type="hidden" name="page_id" value="' . $value['page_id'] . '">' . $value['page_id'] . '</td>
                    <td><input type="text" name="page_title" value="' . $value['page_title'] . '" maxlength="30" style="width: 180px"></td>
                    <td>' . $editContent . '</td>
                    <td><input type="text" name="page_link" value="' . $value['page_link'] . '" maxlength="16" style="width: 80px"></td>
                    <td><select name="page_level" style="width: 80px">' . str_replace('value="' . $value['page_level'] . '"', 'value="' . $value['page_level'] . '" selected', $levels)  . '</select></td>
                    <td><select name="page_file" style="width: 80px">' . str_replace('value="' . $value['page_file'] . '"', 'value="' . $value['page_file'] . '" selected', $hardcoded)  . '</select></td>
                    <td><input type="submit" name="" value="" class="saveButton"> &nbsp;
                        <a href="' . $value['page_id'] . '" class="cancel" title="Annuleren"><img src="' . URL . 'views/admin/css/imgs/cancel.png" alt="Annuleren" border="0" width="20" height="20"></a></td>
             </tr><div id="pageEditor" class="transperant"><center><h2 style="font-size: 30px">Pagina Editor</h2><textarea id="textarea" class="ckeditor" name="page_content" style="width: 100%; height: 100%">' . $value['page_content'] . '</textarea><br><button class="closeEditor"> Sluiten </button></center></div></form>';
    }
Gewijzigd op 01/12/2014 20:25:36 door Dennis WhoCares
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/12/2014 21:20:12
Quote Anchor link
Ik zie geen textarea in je formulier
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

02/12/2014 06:58:43
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 01/12/2014 21:20:12:
Ik zie geen textarea in je formulier


Hoi Ger,

de allerlaatste regel van de foreach, die zit ook in zo'n "popup" div.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
......
</tr><div id="pageEditor" class="transperant"><center><h2 style="font-size: 30px">Pagina Editor</h2><textarea id="textarea" class="ckeditor" name="page_content" style="width: 100%; height: 100%">' . $value['page_content'] . '</textarea><br><button class="closeEditor"> Sluiten </button></center></div></form>


EDIT
Ger van Steenderen op 01/12/2014 19:53:26:
Het is even geleden, maar volgens mij moet je de gegevens ophalen met ckEditor.getData() als je buiten CKE om wilt werken.

Hey Ger, bedankt voor de tip! Inderdaad als ik de ckeditor als var initialiseer met de replace, kan ik mbv de update een andere var invullen met de data.

Naderhand kan ik dus zoals je al zei met die var.getData() de inhoud van die ckeditor overnemen! :D
Gewijzigd op 02/12/2014 19:31:05 door Dennis WhoCares
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.