tafels berekenen laat niets zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »
Kees Mulder

Kees Mulder

24/09/2015 11:58:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>tafels</title>
</head>
<body>
<?php
    for ($tafel=1; $tafel <=99 ; $tafel*= 1) {
        echo $teller. "<br>\n";
    }

?>

</body>
</html>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Rekenmachine</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="Tafelss.php">
    Tafels <br> <br>
    <p>Voer hier een getal in van 1 t/m 99: <input type="text" size="20"name="$tafel"></p>
    <input type="submit" value="Maak een tafeltje">
</body>
</html>


Het laat een wit scherm zien, ik heb alle codes zelf gemaakt dus waarschijnlijk klopt er iets niet.
Weet iemand hoe ik de opgevraagde tafel kan laten verschijnen op het scherm van 1 tot 10x dat getal.?
Gewijzigd op 24/09/2015 11:59:57 door Kees Mulder
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:02:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2015 12:04:33
Quote Anchor link
Heb je hier al naar gekeken?
http://php.net/manual/en/language.operators.arithmetic.php
En dan doel ik op de 'Multiplication' operator.
 
Jan de Laet

Jan de Laet

24/09/2015 12:24:18
Quote Anchor link
Er zitten waarschijnlijk nog fouten in je scripts.
Zet dit eens bovenaan in je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);
?>


Dan worden de fouten getoond.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/09/2015 13:19:07
Quote Anchor link
Hoelang denk je dat dit gaat duren?
for ($tafel=1; $tafel <=99 ; $tafel*= 1)

En waar komt $teller vandaan?
echo $teller
 
Sijmen Sikma

Sijmen Sikma

24/09/2015 17:28:51
Quote Anchor link
Wat wil je bereiken dan Kees? Als je waarde 6 invult, moet je dan alle tafels van 1 t/m 6 krijgen of alleen de tafel van 6?

Dat echo $teller viel mij ook op @SanThe!
 
Johan K

Johan K

24/09/2015 18:01:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Rekenmachine</title>
</head>
<body>
<?php
  if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['tafel']) && is_number($_POST['tafel'])){
    for ($i=1; $i <= 99 ; $i++) {
      echo "$i x {$_POST['tafel']} = ".$i * $_POST['tafel']."<br>\n";
    }
  }

?>

<form method="post" action="Tafelss.php">
    Tafels <br/> <br/>
    <p>Voer hier een getal in van 1 t/m 99: <input type="text" size="20" name="tafel"></p>
    <input type="submit" value="Maak een tafeltje">
</body>
</html>
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

24/09/2015 18:11:50
Quote Anchor link
Nevermind..
Gewijzigd op 24/09/2015 18:12:21 door Marthijn Buijs
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/09/2015 00:50:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$tafel
*= 1

?>


is het zelfde als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$tafel
= $tafel * 1

?>
 
Kees Mulder

Kees Mulder

25/09/2015 09:38:10
Quote Anchor link
Sijmen Sikma op 24/09/2015 17:28:51:
Wat wil je bereiken dan Kees? Als je waarde 6 invult, moet je dan alle tafels van 1 t/m 6 krijgen of alleen de tafel van 6?

Dat echo $teller viel mij ook op @SanThe!


Ik wil graag bereiken dat als er bijvoorbeeld 12 wordt ingevuld dat hij dan de tafel van 12 laat zien (12x1=12, 12x2=24, etc., 12x10=120). Hoe kan ik er voor zorgen dat dat tevoorschijn komt?

Toevoeging op 25/09/2015 09:41:43:

Sijmen Sikma op 24/09/2015 17:28:51:
Wat wil je bereiken dan Kees? Als je waarde 6 invult, moet je dan alle tafels van 1 t/m 6 krijgen of alleen de tafel van 6?

Dat echo $teller viel mij ook op @SanThe!


Ik wil graag bereiken dat als er bijvoorbeeld 12 wordt ingevuld dat hij dan de tafel van 12 laat zien (12x1=12, 12x2=24, etc., 12x10=120). Hoe kan ik er voor zorgen dat dat tevoorschijn komt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/09/2015 09:50:16
Quote Anchor link
En tot welk getal moet hij oplopend vermenigvuldigen? Deze kan je in je for() defineren.

Daarna kan je in je for-lus de * operator gebruiken met $i en $_POST['tafel']. Probeer maar eens....

Het is zeker een schoolopdracht?
Gewijzigd op 25/09/2015 09:52:05 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/09/2015 09:55:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<html>
  <head>
    <title>Tafels</title>
  </head>
  <body>
    <p>
    <?php
    if (isset($_GET['tafel']) && is_numeric($_GET['tafel'])) {
        $_GET['tafel'] = (int)$_GET['tafel'];
        for ($i = 1; $i <= 10; $i++) {
            echo $i . ' &times; ' . $_GET['tafel'] . ' = ' . $i * $_GET['tafel'];
            echo '<br>';
        }
    }

    ?>

    </p>
    <form method="get">
      <div>
        <label>Tafel van: <input max="20" min="1" name="tafel" step="1" type="number"></label>
        <input type="submit" value="OK">
      </div>
    </form>
  </body>
</html>
 
Jan de Laet

Jan de Laet

25/09/2015 10:04:36
Quote Anchor link
En klaar is Kees ;-)
Fijn Ward, maar ik ben bang dat Kees er niks van leert op deze manier, zoals Aar ook al schreef.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/09/2015 10:41:43
Quote Anchor link
Dat is waar Jan, maar in minder dan 5 minuten googelen kun je bijna elke huiswerkopdracht oplossen. Ik vind dat scholieren en studenten in dat opzicht door hun docenten te veel aan hun lot worden overgelaten. Hier heb je een opdracht, zoek het verder zelf maar uit.

Daarnaast denk ik dat je, ook als ervaren developer, heel veel van de code van anderen kunt leren. Daar geldt een soort Pareto-principe, een 80/20-regel: om 20 goede scripts te kunnen schrijven, moet je minstens 80 scripts van anderen doornemen.

En mocht Kees nou echt geen talent voor programmeren hebben, dan kan hij fijn de rest van zijn dag besteden aan iets anders dat hij liever doet. :-)
 
- wes  -

- wes -

25/09/2015 11:43:36
Quote Anchor link
Naja, zijn er ook genoeg die het wel weten. Ben geregeld klasgenoten van me tegengekomen op deze forums met vragen die ik toch echt zelf adhv de lessen had opgelost. Is een kwestie van niet opdagen of niet opletten en dan achteraf nog even wat maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.