Thickbox - js

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Niels K

Niels K

17/10/2009 17:18:00
Quote Anchor link
Goeiemiddag;)
Ik heb een thickbox gevonden op internet en dat zie er zo uit

http://i33.tinypic.com/33cyro1.jpg

Maar als ik nu op het lensje klik (submit) dan gaat het terug naar het vorige scherm. Hij moet dus de zoekopdracht starten en resultaten laten zien. Of fouten.. this maar hoe je het bekijkt.

Dit is de code van het zoekfunctie gedeelte

(Het is om gebruikers op te zoeken zodat ze als afzender gezet kunnen worden)

EDIT:

Code weggehaald omdat het topic anders zo onoverzichtelijk word
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:22:39
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

17/10/2009 17:25:00
Quote Anchor link
Ik zou allereerst je wachtwoord en gebruikersnaam even weghalen...
 
Wim E

Wim E

17/10/2009 17:27:00
Quote Anchor link
Je moet hier ajax voor gebruiken, dan wil het wel...
 
Niels K

Niels K

17/10/2009 17:29:00
Quote Anchor link
@jepzur

Localhost;)

@wim

Daar had ik wel zo'n vermoeden van jah. Kan je me ook vertellen hoe ik precies dat doe?



EDIT:

Ik heb wat gevonden

EDIT:

Code weggehaald omdat het topic anders zo onoverzichtelijk word

Maar hoe zorg ik er nou voor dat hij gegevens uit de database haalt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels K
 
Justin S

Justin S

17/10/2009 20:16:00
Quote Anchor link
Misschien heb je hier wat aan:

http://api.prototypejs.org/ajax/ajax/request.html

Je moet het javascipt gedeelte in connectie brengen met de database door middel van een externe PHP file.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
new Ajax.Updater('waar komt de data vandaan ex: searchform','bestand waar de info van moet komen ex: verwerk.php', {parameters: {Hier de data die je wil posten naar het php bestand}});
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Justin S
 
Niels K

Niels K

17/10/2009 21:31:00
Quote Anchor link
Ik heb dit

EDIT:

Code weggehaald omdat het topic anders zo onoverzichtelijk word
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels K
 
Justin S

Justin S

17/10/2009 22:33:00
Quote Anchor link
Je specificeert geen Form tag. Alleen input fields.
Je moet een <form action="" name="naam" enz. > specificeren.

Succes!
 
Roel -

Roel -

18/10/2009 14:31:00
Quote Anchor link
Je gebruikt JavaScript en PHP door elkaar, logisch dat dit niet gaat werken. Jij wil pas PHP gaan uitvoeren met JavaScript als er iets gedaan is. Dit werkt zo niet maar wel met AJAX.
 
Niels K

Niels K

19/10/2009 08:13:00
Quote Anchor link
@justin

Dat dacht ik dus ook.. Maar als ik een form neerzet en ik klik op submit button dan sluit het de box en gaat terug naar de pagina waar ik vandaan kwam. Dat komt misschien omdat ik daar ook al een form heb?

@hoithebest

De onderste wel jah. Maar die daarboven niet en dat werkt toch ook niet..

EDIT:

kijk als ik deze code run

EDIT:

Code weggehaald omdat het topic anders zo onoverzichtelijk word

Dat gaat hij naar een lege pagina. wel met het layout van mijn site van voor de rest geen inhoud.

Voer ik bij action form.php in dan gaat hij naar form.php en laat hij een lege pagina zien met wel de goeie tekst. Maar dus niet de ligthbox
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels K
 
Niels K

Niels K

19/10/2009 14:22:00
Quote Anchor link
Hallo daar ben ik weer met wat probeersels..

@mods
Ik heb een nieuwe post gedaan omdat als ik ga editen het bericht zo lang is dat het niet meer overzichtelijk is.

To the point.
Ik heb dus weer wat geprobeer met php. Het is opzich aardig gelukt, Hij haalt nu de gebruikers uit de database. Maar zodra ik die gebruiker geselecteerd hebt en ik wil hem toevoegen aan bericht doet zich een probleem voor.. Ik heb het script eerst zonder die lightbox gedaan en dat werkte wel maar zodra ik hem in de lightbox implementeer gaat het fout. Eerst de code daarna de fout.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
session_start();
$begin_pagina = $_GET['page'];
$conn = mysql_connect("xxx", "xxx", "xxx") or die (mysql_error());
mysql_select_db("cms", $conn) or die (mysql_error());
$query_select_all = mysql_query("SELECT * FROM members");
  if($query_select_all){
?>

<b>Adresboek ></b> Alle gebruikers<br /><hr />
<?php
  echo "<hr>";
  echo '<form method="GET" action="">';
  echo '<table width="400" border="0" style="font-size: 13px;">
          <tr>
            <td width="330"><strong><u>Naam</u></strong></td>
            <td width="330"><strong><u>Emailadres</u></strong></td>
            <td width="330"><strong><u>Actief</u></strong></td>
            <td width="330"><strong><u>Selecteer</u></strong></td>
          </tr>'
;                  
            while($row = mysql_fetch_assoc($query_select_all)){
              echo '<tr>
                    <td>'
.$row['naam'].'</td>
                    <td>'
.$row['email'].'</td>';        
              echo     '<td>';
                      if($row['actief'] == 0) echo "Nee";
                       if($row['actief'] == 1) echo "Ja";
              echo    '</td>
                     <td><input type="checkbox" name="personen" value='
.$row['naam'].'></td>
                     </tr>'
;
                      }

              echo '</table>';
              echo '<input type="submit" name="toevoegen" value="Toevoegen!">';
              echo '</form>';
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){    
      $personen = $_POST['personen'];
      header("location: $begin_pagina?page=mailbox&action=new&personen=$personen");
    }          
  }

  else {
    echo "Heeft geen adresboek samen kunnen stellen, neem contact op met beheerder!";  
  }

?>


<script language="javascript">

function submit_this(){
    var field1 = $("input[@name=field1]").val();
    $.post("form.php?height='200'&width='400' class='thickbox' style='border:none;'", {input1: field1}, function(data){$("").text(data);});
    return false;
    }
</script>


Met dit script lukt het me om al mijn gebruikers op het scherm te krijgen met daarachter een checkbox. Als ik nu op die checkbox geklikt heb en ik wil hem versturen doormiddel van de submit button gaat hij niet naar

index.php?page=mailbox&action=new&personen=$personen

Wat ik opgegeven heb in het script maar naar

index.php?toevoegen=Toevoegen!

Weet iemand hoe ik dat kan oplossen?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels K
 
Niels K

Niels K

20/10/2009 08:10:00
Quote Anchor link
Iemand?
 
Jaron T

Jaron T

20/10/2009 08:54:00
Quote Anchor link
Je $.post klopt niet ,
http://docs.jquery.com/Post

Get vars moeten buiten quotes.


edit: geeft firebug een ajax error ??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jaron T
 
Niels K

Niels K

20/10/2009 08:58:00
Quote Anchor link
Oke, En dat is bij welke post gedeeelte van mij? De laatste post?

Standaart staat hij op

<script>
function submit_this(){

// the fields that are to be processed
var field1 = $("input[@name=field1]").val();
var field2 = $("input[@name=field2]").val();

// ajax call to itself
$.post("form.php", {input1: field1, input2: field2}, function(data){$("#message").text(data);});


return false;
}

</script>

Maar hoe zou ik dat moeten implementeren in mijn post 2 hierboven?

EDIT:

http://i33.tinypic.com/2wfmx3d.jpg

voor firebug screenshot:P Ik snap niet echt veerl van firebug:S

EDIT2

Je bedoeld zoiets als dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
session_start();
$begin_pagina = $_GET['page'];
$conn = mysql_connect("localhost", "Niels", "Hoornbeeck12") or die (mysql_error());
mysql_select_db("cms", $conn) or die (mysql_error());
$query_select_all = mysql_query("SELECT * FROM members");
  if($query_select_all){
?>

<b>Adresboek ></b> Alle gebruikers<br /><hr />
<?php
  echo "<hr>";
  echo '<form method="GET" action="">';
  echo '<table width="400" border="0" style="font-size: 13px;">
          <tr>
            <td width="330"><strong><u>Naam</u></strong></td>
            <td width="330"><strong><u>Emailadres</u></strong></td>
            <td width="330"><strong><u>Actief</u></strong></td>
            <td width="330"><strong><u>Selecteer</u></strong></td>
          </tr>'
;                  
            while($row = mysql_fetch_assoc($query_select_all)){
              echo '<tr>
                    <td>'
.$row['naam'].'</td>
                    <td>'
.$row['email'].'</td>';        
              echo     '<td>';
                      if($row['actief'] == 0) echo "Nee";
                       if($row['actief'] == 1) echo "Ja";
              echo    '</td>
                     <td><input type="checkbox" name="personen" value='
.$row['naam'].'></td>
                     </tr>'
;
                      }

              echo '</table>';
              echo '<hr>';
              echo '<input type="submit" name="toevoegen" value="Toevoegen!" onclick="submit_this()">';
              echo '</form>';
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){    
      $personen = $_POST['personen'];
    ?>

    <script>
function submit_this(){
    
    // the fields that are to be processed
    var field1 = $("input[@checkbox=personen]").val();

    // ajax call to itself
    $.post("form.php", {input1: personen}, function(data){$("#message").text(data);});

    
    return false;
    }

</script>
    <?php
    }          
  }

  else {
    echo "Heeft geen adresboek samen kunnen stellen, neem contact op met beheerder!";  
  }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels K
 
Jaron T

Jaron T

20/10/2009 09:08:00
Quote Anchor link
Je plaatje werkt niet....
 
Niels K

Niels K

20/10/2009 09:14:00
Quote Anchor link
Kijk maar naar mijn edit;)

Maar rechts onderin zegt hij niet dat er fouten zijn

EDIT:

Ik heb het gedeeltelijk voor me kaar gekregen:D Maar nu kan ik maar 1 persoon toevoegen:S Kijk maar naar mijn plaatje dan snap je het!

http://i36.tinypic.com/m9aq12.jpg

Dit is de code en wat ik nu wil is dat je dus meerdere personen kan toevoegen en dat er niet meer dan zoveel personen op een pagina kunnen staan.. En wat ook een probleem is dat als je een persoon heb toegevoegd de eerdere waarden van het formulier verdwenen is.. Hoe los ik dat op?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
session_start();
$begin_pagina = $_GET['page'];
$conn = mysql_connect("localhost", "Niels", "Hoornbeeck12") or die (mysql_error());
mysql_select_db("cms", $conn) or die (mysql_error());
$query_select_all = mysql_query("SELECT * FROM members");
  if($query_select_all){
?>

<b>Adresboek ></b> Alle gebruikers<br /><hr />
<?php
  echo "<hr>";
  echo '<form method="GET" action="">';
  echo '<table width="400" border="0" style="font-size: 13px;">
          <tr>
            <td width="330"><strong><u>Naam</u></strong></td>
            <td width="330"><strong><u>Emailadres</u></strong></td>
            <td width="330"><strong><u>Actief</u></strong></td>
            <td width="330"><strong><u>Selecteer</u></strong></td>
          </tr>'
;                  
            while($row = mysql_fetch_assoc($query_select_all)){
              echo '<tr>
                    <td>'
.$row['naam'].'</td>
                    <td>'
.$row['email'].'</td>';        
              echo     '<td>';
                      if($row['actief'] == 0) echo "Nee";
                       if($row['actief'] == 1) echo "Ja";
              echo    '</td>';
              echo '<td><a href="index.php?page=mailbox&action=new&personen='.$row['naam'].'">Toevoegen</a></td>
                     </tr>'
;
                      }

              echo '</table>';
              echo '<hr>';
              echo '</form>';
              ?>

    <?php
  }
  else {
    echo "Heeft geen adresboek samen kunnen stellen, neem contact op met beheerder!";  
  }

?>


PS: de gegevens bovenaan zijn van localhost :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels K
 
Justin S

Justin S

20/10/2009 16:21:00
Quote Anchor link
Wat is de rede dat dit per sé met een thickbox moet?
Kan het niet gewoon op een statische pagina?
 
Jaron T

Jaron T

20/10/2009 16:23:00
Quote Anchor link
Om meerdere personen toe te voegen gebruik je bijvoorbeeld een checkbox,

Je krijgt zodra je POST een ARRAY en die pas je toe in een FOREACH loop.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

20/10/2009 16:29:00
Quote Anchor link
Niels:
@jepzur

Localhost;)


Dan laat je ze toch lekker staan. Niet komen klagen als er straks van alles naar de knoppen is. Succes ermee ;).
 
Niels K

Niels K

20/10/2009 16:35:00
Quote Anchor link
@justin

Omdat ik meerdere dingen wil uitproberen en omdat het gebruiksvriendelijker is

@jaron

Ja klopt maar zodra ik het via post doe dan gaat hij naar een andere pagina dan dat ik wil. Dus vandaar dat ik het met een link doe

@jepzur

Hoe kunnen mensen nou met mijn localhost wachtwoord? Ik gebruik voor echte host echt wel andere wachtwoorden hoor xd Maar goed hij is eruit hoor:)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niels K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.