Toon gebruikers op basis van verjaardag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan Vels

Johan Vels

30/07/2014 16:12:00
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Heb een mysql field Geboortedatum met als type: date

Nu wil ik dat iedereen getoond word die jarig is vandaag. Vandaag is natuurlijk een variable.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = "SELECT * FROM `Gebruikers` WHERE `Geboortedatum` = ?


Hoe pak ik dit aan? Alvast bedankt!
Gewijzigd op 30/07/2014 16:13:08 door Johan Vels
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 22:42:10
 
- SanThe -

- SanThe -

30/07/2014 16:25:39
Quote Anchor link
Waarom die backtics in de query?

WHERE DAY(CURDATE()) = DAY(Geboortedatum)
AND MONTH(CURDATE()) = MONTH(Geboortedatum)
 
Johan Vels

Johan Vels

01/08/2014 22:38:38
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie! weer wat geleerd.

wat betreft die `backticks` deze waren al aanwezig.
Hebben deze nog een functie in bepaalde gevallen? of zijn deze gewoon compleet nutteloos?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/08/2014 00:46:24
Quote Anchor link
Verboden veldnamen (from, where, update etc..) kan je hiermee weer gebruiken in je queries, maar ik geloof dat het geen SQL-standaard is bij gebruik met andere databasetypen.

Mijn advies is bij voorkeur gewoon geen verboden veldnamen te gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.