twee dimensionale array in S_session variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jovank vank

jovank vank

02/09/2015 17:13:19
Quote Anchor link
Het lukt me maar niet een twee dimensionale array in een session-variabele te krijgen.
Ik heb onderstaande test:
Vullen van de array
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$_session['verzamelarray'][0] = array('naam' => 'ee', 'cat' => 'ee');
 $_session['verzamelarray'][1] = array('naam' => 'tt', 'cat' => 'tt');

Uitlezen van de array
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
foreach ($_SESSION['verzamelarray'] as $key => $list){
   echo $key;
   echo $list['naam'];
   echo $list['cat'];
}

Maar er gebeurt niets.....
Kan iemand hier helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:03:10
 
DavY -

DavY -

02/09/2015 17:29:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$poesje
= array();

$poesje[0] = array('naam' => 'ee', 'cat' => 'ee');
$poesje[1] = array('naam' => 'tt', 'cat' => 'tt');

foreach($poesje as $key => $list) {
    $_SESSION['verzamelarray'] = $list;
    
    var_dump($_SESSION['verzamelarray']);
}

?>


Resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
array (size=2)
  'naam' => string 'ee' (length=2)
  'cat' => string 'ee' (length=2)

array (size=2)
  'naam' => string 'tt' (length=2)
  'cat' => string 'tt' (length=2)
 
- SanThe -

- SanThe -

02/09/2015 17:33:10
Quote Anchor link
$_session is niet hetzelfde als $_SESSION

Wil je het in een session bewaren gebruik dan ALTIJD hoofdletters.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/09/2015 20:48:04
Quote Anchor link
Zorg ook dat je eerst je sessie start/voortzet met session_start().

Tenzij je sessies automatisch laat starten of session_start aanroept is de superglobal $_SESSION waarschijnlijk niet beschikbaar.

Ook hoop ik voor jou dat register_globals uit staat.
 
Jovank vank

jovank vank

02/09/2015 21:19:32
Quote Anchor link
Davy Blaat: dat werkt prima. Maar hoe lees ik die $_SESSION['verzamelarray'] uit?
 
DavY -

DavY -

02/09/2015 22:35:06
Quote Anchor link
Optie 1 Foreach():
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$poesje
= array();

$poesje[0] = array('naam' => 'Felix', 'cat' => 'Miauw');
$poesje[1] = array('naam' => 'Pipo', 'cat' => 'Miauw');

foreach($poesje as $key => $list) {
    $_SESSION['verzamelarray'] = $list;
    
    echo 'Naam: ' . $_SESSION['verzamelarray']['naam'] . ' - Poesje: ' . $_SESSION['verzamelarray']['cat'] . '<br />';
}

?>


Optie 2 array_map()
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$_SESSION
['verzamelarray'] = array(0 => array('naam' => 'Felix', 'cat' => 'Miauw'), 1 => array('naam' => 'Pipo', 'cat' => 'Miauw'));

array_map(function ($list) {
    echo "Naam: ", $list['naam'], " - Poesje: ", $list['cat'], "<br />";
},
$_SESSION['verzamelarray']);
?>
 
Jovank vank

jovank vank

03/09/2015 09:51:33
Quote Anchor link
Helemaal goed!! Thx.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.