Undefined variable: p in ....

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

25/02/2006 13:05:00
Quote Anchor link
Ik heb op een website van mij in een script enkelle tientallen foutmeldingen zoals:

Undefined variable: p in ....
en
Notice: Use of undefined constant U - assumed 'U' in
en
Notice: Undefined index: logan in
en
Notice: Undefined index: sent in
en zo nog diverse andere foutmeldingen.

Nu begreep ik van de maker van het script dat dit aan mijn server zou liggen en dat ik dat ergens moest instellen, maar hij kon zo niet vertellen waar.

Wie heeft er een idee hoe ik dergelijke errors kan verhelpen?

Daniël
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:55:07
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

25/02/2006 13:07:00
Quote Anchor link
kan je wat script laten zien waar de fouten instaan?
Misschein ligt het aan de PHP versie die je hebt draaien op je server....
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

25/02/2006 13:11:00
Quote Anchor link
http://www.worldnetshops.nl/gamescript/ daar staat dat script online
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/02/2006 13:16:00
Quote Anchor link
Het zijn geen errors, het zijn notices. Je krijgt ze omdat je variabelen niet initialiseert. Als je bijvoorbeeld dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// niet geinitialiseerd
  if ($var == 'test') {

  }

?>


krijg je een notice omdat je zomaar $var gebruikt.
Als je dit zou doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// met een check
  if (isset ($var) && $var == 'test') {

  }

?>


dan gaat het goed.
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

25/02/2006 13:28:00
Quote Anchor link
oke, dat zegt me dus helemaal niks aangezien ik een PHP leek ben.
Maar zit het hem nu in het script of op de server zoals de eigenaar van het script zegt?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/02/2006 13:35:00
Quote Anchor link
Het zit in principe altijd in je script. Je kunt een server zo instellen dat hij geen notices weergeeft, maar alleen errors. Ik raad je dat echter af, omdat je daarmee een slordige programmeerstijl aanleert.
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

25/02/2006 13:49:00
Quote Anchor link
In dit geval zal ik dus de notices moeten uitzetten aangezien het een kant en klaar gekocht script is en ik zelf niet kan scripten.
Toevallig een idee waar ik dat kan uitzetten (per domeinnaam of op de gehele server)?
 

25/02/2006 13:51:00
Quote Anchor link
In je .htaccess bestand kan je je een PHP Flag instellen.
error_level dacht ik (google moet je even kijken)
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

25/02/2006 14:39:00
Quote Anchor link
Oke bedankt allebei.
De notices/errors zijn nu verborgen, heb dit dus enkel voor de betreffende map gedaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.