unexpected end of file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

AIR Diensten

AIR Diensten

21/08/2014 19:47:18
Quote Anchor link
Ik moet een stuk script van mysql omzetten naar mysql.. het gaat om een update script om enkele tabellen te updaten...

nu dacht ik er uit te zijn echter krijg ik een unexpected end of file en ik kom er niet uit.. waar heb ik de fout gemaakt....

hierbij het script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
<?php
 
// foutmeldingen weergeven
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);


$host = "localhost";
$user = "db_user";
$pass = "wachtwoord";
$dbas = "database";
$xmll = "xml import user";  
$xmlp = "wachtwoord";     

/** connect naar database
if(mysqli_connect($host, $user, $pass)) {

// selecteer database
mysqli_select_db($dbas) or die(mysqli_connect_error());
}
else{
      // connecten naar database is mislukt
      echo "Kan geen verbinding maken met database.";
      exit;
            
}
**/

// connect naar database

$connection = mysqli_connect($host,$user,$pass);
if (!$connection) {
    die("Database connection failed: " . mysqli_error());
}


// selecteer database
$db_select = mysqli_select_db($connection,$dbas);
if (!$db_select) {
    die("Database selection failed: " . mysqli_error());
}


// XML bestand benoemen (hierin staan ook login en wachtwoord van XML)
$xmlbestand = 'http://xxx.nl/?op=xml_load.xml&login='.$xmll.'&password='.$xmlp;

         // als bestand geopend/gelezen kan worden, data in $xml zetten
         if($xml = simplexml_load_file($xmlbestand)){
        
        // elke item apart benaderen
        foreach($xml->consultant AS $value){
                                     
        // $status vullen a.d.h.v activated en callstatus
        if($value->activated == 0){
        $status = 'Status';
        }

        elseif($value->activated == 1){
          if($value->callstatus == 0){
        $status= 'Beschikbaar';
        }

        elseif($value->callstatus == 1){
        $status= 'Bezet';
        }

                                    
        // lege variabele aanmaken voor taal
        $talen = '';
        $sep = '';
        // eventuele meerdere talen aan elkaar plakken met |*|
        foreach($value->languages->language AS $taal){
        $talen .= $sep;
        $talen .= $taal;
        $sep = '|*|'; // scheidingsteken(s) tussen 2 talen
        }
        // sms code omzetten naar tekst
        if($value->smsavailable == 1){
        $sms = 'Ja';
        }

        else{
        $sms = 'Nee';
        }

                                    
        // de update query
        $updatequery = ("UPDATE xml_table
        SET
        profiel = '$value',
        status = '$status',
        taal = '$talen',
        sms = '$sms',
        WHERE
        cb_boxnr = '$value'"
);

                                    
        //Send the update-query                
        $result = mysqli_query($db_select, $updatequery);
                            
        //Check if it is send right
        if ($result === false) {
        echo '<p>Could not update news item!
        <br />Database returned: '
. mysqli_error( $db_select ) . '
        <br />Query was: '
. $updatequery() . '</p>';
        exit();
        }

        else {
        exit();
        }

mysqli_close($db_select);     
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 05:38:51
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

21/08/2014 19:52:49
Quote Anchor link
Hoi Marcel,

Als je iets meer inspringt in de code zie je waar je de } mist.
Ik denk dat je de { van regel 45 en 48 niet afsluit.

Door meer in te springen valt dat beter op.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/08/2014 19:53:09
Quote Anchor link
Waar krijg je die foutmelding? Uit welke functie?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

21/08/2014 19:53:41
Quote Anchor link
ps: bij mysqli moet je bij elke query ook de verbinding ($connection) meegeven. Als het goed is ga je daar nu ook foutmeldingen van krijgen.
Doe je zo te zien wel, te snel gelezen...
Gewijzigd op 21/08/2014 19:55:12 door Ramon van Dongen
 
AIR Diensten

AIR Diensten

21/08/2014 20:45:33
Quote Anchor link
ik heb de aanpassingen gedaan...

ik heb de volgende aanpassingen gedaan:

De missende } geplaatst onder de } van regel 102

en de connection toegevoegd, ik heb hiervoor $db_select gebruikt omdat deze ook de database bevat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
        $updatequery = ("UPDATE xml_table
        SET
        profiel = '$db_select, $value',
        status = '$db_select, $status',
        taal = '$db_select, $talen',
        sms = '$db_select, $sms',
        WHERE
        cb_boxnr = '$db_select, $value'");


ik krijg de foutmelding: mod_fcgid: stderr: PHP Parse error: syntax error, unexpected end of file in /xml.php on line 103
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.