Update Div's naar selectie in listbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander van

Sander van

22/05/2015 10:22:35
Quote Anchor link
ik ben al een tijdje bezig om meerdere div's te vullen van uit een mysql tabel naar het selecteren van een waarde in een listbox. in mijn php gebruik ik een aantal functies om andere listen te vullen ook de listbox word gevuld door middel van een script. echter worden de div's niet gevuld

php script form

Quote:
list box update script
jQuery(document).ready(function(){
var PrevMeldingen = "";
var klant = $('#klantsearch').val();
$.ajax({ url: 'getmeldingen.php?q='+klant, success: function(PrevMeldingen) {
$("#PrevMeldingen").html(PrevMeldingen);} })});

Dit werkt


Quote:
div update script
function updateThis(obj){
var option = document.getElementById('PrevMeldingen').Value;
if (window.XMLHttpRequest) {
xmlhttp=new XMLHttpRequest();
} else {
xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
xmlhttp.onreadystatechange=function() {
if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200){
document.getElementById("artiekelnaam").innerHTML=xmlhttp.responseText;
}
}
xmlhttp.open("GET","getNote.php?q="+option,true);
xmlhttp.send();
}

Id's kloppen maar script werkt niet


ik kan het probleem niet vinden heeft er iemand een idee
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 06:12:01
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/05/2015 14:47:15
Quote Anchor link
De informatie die je verschaft is wel erg summier...

Wat triggert updateThis(), en wanneer?

Waarom gebruik je enerzijds $.ajax en anderzijds xmlhttp? Je kunt beter enkel de eerste variant gebruiken vanwege crossbrowser compatibiliteit?

Welke HTML zit er in PrevMeldingen die je terugkrijgt van de $.ajax call?

Zijn alle id's ook echt uniek, of komen deze meerdere keren voor?

Krijg je JavaScript foutmeldingen?
 
Sander van

Sander van

26/05/2015 07:54:23
Quote Anchor link
het probleem zit hem waarschijnlijk dus bij de trigger van updatethis deze zou moeten worden uitgevoerd naar het veranderen van een selectie uit de listbox.

het zijn twee voorbeelden die ik gevonden heb op forum's daar komt het verschil van daan.

in de html zitten de selecties van de listbox <option value="code">opmerking 1 | opmerking 2 | opmerking 3</option>

de codes zijn uniek

ik krijg geen fout meldingen als ik de script apart uitvoer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.