Update Query Update alleen de eerste acc in tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cas de Groot

Cas de Groot

26/02/2015 19:41:59
Quote Anchor link
hallo,

ik ben bezig met een 'smoelenboek' en probeer plaatjes op te slaan in de database.
dit is al gelukt en ben nu aan het proberen dit aan een acc te koppelen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Profielfoto</title>
</head>

<body>
<form action="uploaden.php" method="POST" enctype="multipart/form-data">
    <input type="file" name="image">
    <input type="submit" name="submit" value="Upload">
</form>
<?php

if(isset($_POST['submit']))
{

    mysql_connect("localhost","5H_groep_Silvian","");
    mysql_select_db("5H_groep_Silvian_5");
    
    $inlognaam="H_blijker";
    $fotoNaam = mysql_real_escape_string($_FILES["image"]["name"]);
    $fotoData = mysql_real_escape_string(file_get_contents($_FILES["image"]["tmp_name"]));
    $fotoType = mysql_real_escape_string($_FILES["image"]["type"]);
    
    if(substr($fotoType,0,5) == "image")
    {

        mysql_query("Update `5H_groep_Silvian_5`.`Medewerkers` SET `Afbeelding` = '$fotoData' where `Inlognaam` = '$inlognaam'") or die(mysql_error());
        
        echo "Gefeliciteerd!<br>De afbeelding is geupload.";
    }

    else
    {
        echo "Alleen afbeeldingen!";
    }
}


?>

</body>
</html>


dit is mijn eerste code en mij viel het op dat als ik de inlognaam veranderde dat de update query nog steeds werd gedaan over hetzelfde acc (toevallig ook het eerste acc met id 1)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php

mysql_connect("localhost","5H_groep_Silvian","Qwerty123");
mysql_select_db("5H_groep_Silvian_5");
    
$Inlognaam="H_blijker";

$query=mysql_query("SELECT * FROM `Medewerkers` WHERE `Inlognaam`='$Inlognaam'");
while($row = mysql_fetch_assoc($query))
{

    $Afbeelding = $row["Afbeelding"];
}

header("content-type: image/jpeg");
echo $Afbeelding;

?>

dit is de show_image.php file dat zit volgens mij wel goed.

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="SB.css" />
</head>
<body>

<div id="container">
<div id="titel"><H1 align="middle"> Smoelenboek </H1></div>
<?php
$inlognaam2
=$_GET['Inlognaam'];
$inlognaam="5H_groep_Silvian";
$ww="Qwerty123";
$db="5H_groep_Silvian_5";
$host="LocalHost";
$query="SELECT * FROM Medewerkers WHERE Inlognaam ='$inlognaam2'";
mysql_connect("$host","$inlognaam","$ww");
Mysql_select_db("$db");
$result=mysql_query("$query");
while ($row = mysql_fetch_array($result))
{

$Afbeelding=$row['Afbeelding'];

echo"
<table id='table1'>
<tr>
<td colspan='2' id='naam'> $row[Voornaam] $row[Tussenvoegsel] $row[Achternaam] </td>
<td rowspan='7'>  <img src=\"Afbeelding.php    \"> </td>
</tr>

<tr>
<td>  geboortedatum </td> <td> $row[Geboortedatum] </td>
</tr>

<tr>
<td>  adres </td> <td> $row[Adres] </td>
</tr>

<tr>
<td>  Postcode </td> <td> $row[Postcode] $row[Plaats] </td>
</tr>

<tr>
<td>  Email </td> <td> $row[Email]</td>
</tr>

<tr>
<td>  telefoonnummer</td> <td> $row[Telefoonnummer] </td>
</tr>

<tr>
<td>  Functie </td> <td> $row[Functie] </td>
</tr>
</table>"
;
}

?>

</div><!-- container -->
</body>
</html>


en dit is het smoelenboek, ik weet alleen nog niet precies hoe ik de foto in de img src tag kan krijgen.

alvast bedankt,

Cas
- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 26/02/2015 20:26:14 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:47:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2015 20:27:57
Quote Anchor link
Waarom wil je de image in de database opslaan? Deze kan je beter opslaan als een bestand op de server zelf.
Dat is veel sneller.

In de database sla je alleen een relatieve link op: 'jeroendezwart.jpg'
 
Cas de Groot

Cas de Groot

26/02/2015 20:33:45
Quote Anchor link
het is inmiddels al verholpen, maar ik zit nu met een ander probleem
als ik header(content-type: image/jpg) gebruik, dan verdwijnt al mijn andere text.
ik weet niet precies hoe ik het plaatje kan zetten in een img src

kan je me daar misschien mee helpen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
$inlognaam2
=$_GET['Inlognaam'];
$inlognaam="5H_groep_Silvian";
$ww="Qwerty123";
$db="5H_groep_Silvian_5";
$host="LocalHost";
$query="SELECT * FROM Medewerkers WHERE Inlognaam ='$inlognaam2'";
mysql_connect("$host","$inlognaam","$ww");
Mysql_select_db("$db");
$result=mysql_query("$query");
while ($row = mysql_fetch_array($result))
{

echo"
<table id='table1'>
<tr>
<td colspan='2' id='naam'> $row[Voornaam] $row[Tussenvoegsel] $row[Achternaam] </td>
<td> <img src='\afbeelding.php/'> "
;//dit heb ik nu, maar weet niet hoe ik dit het beste kan doen
"</tr>

<tr>
<td>  geboortedatum </td> <td> $row[Geboortedatum] </td>
</tr>

<tr>
<td>  adres </td> <td> $row[Adres] </td>
</tr>

<tr>
<td>  Postcode </td> <td> $row[Postcode] $row[Plaats] </td>
</tr>

<tr>
<td>  Email </td> <td> $row[Email]</td>
</tr>

<tr>
<td>  telefoonnummer</td> <td> $row[Telefoonnummer] </td>
</tr>

<tr>
<td>  Functie </td> <td> $row[Functie] </td>
</tr>
</table>"
;
}

?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/02/2015 00:49:42
Quote Anchor link
Als je je afbeelding niet als los bestand hebt zul je een apart script moeten schrijven die de afbeelding serveert. Daarbij zul je dan dus ook de juiste Content-Type header mee moeten geven.

Bijvoorbeeld:
<img src="afbeelding.php?id=12" />

En dan in afbeelding.php een header('Content-type: image/...') neerzetten.

Toevoeging op 27/02/2015 00:50:48:

Als je je afbeelding niet als los bestand hebt zul je een apart script moeten schrijven die de afbeelding serveert. Daarbij zul je dan dus ook de juiste Content-Type header mee moeten geven.

Bijvoorbeeld:
<img src="afbeelding.php?id=12" />

En dan in afbeelding.php een header('Content-type: image/...') neerzetten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.