Van input "type=text" naar "type=radio"

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jac E

Jac E

09/04/2014 00:30:10
Quote Anchor link
Ben de hele avond al bezig maar kan het nergens vinden. Komt ook dat ik nog niet erg veel ervaring heb. De input "type=text" werkt correct maar als ik daar "type=radio" van maak werkt de submit niet meer. Weet iemand hoe ik dat kan doen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
// "type =text":
<input type="text" name="aanhef" value="<?php if(isset($_POST['aanhef'])) echo htmlentities($_POST['aanhef']); ?>" >    

// "type =radio":
<input type="radio" name="aanhef" value="<?php if(isset($_POST['aanhef'])) echo htmlentities($_POST['aanhef']); ?>";?>
value="Dhr.">Dhr.
<input type="radio" name="aanhef" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($_POST['aanhef'])) echo htmlentities($_POST['aanhef']); ?>
";?> value="Mevr.">Mevr.
Gewijzigd op 09/04/2014 01:05:45 door Jac E
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:11:23
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/04/2014 00:36:19
Quote Anchor link
Kijk eens in de bron van je pagina of je wel de juiste html hebt aangemaakt en of plak dat eens hier
 
Jac E

Jac E

09/04/2014 00:48:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<!doctype html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" >
    <title>Uitnodiging</title>
</head>
<body>    
    <div id="container">
        <ul>
    <li><a href="index.php">Home</a></li>
    
              <li><a href="logout.php">Uitloggen</a></li>

</html>
        
        <form method="post" action="">
            
            <h4> Aanhef :</h4>
            <form>
          <input type="radio" name="aanhef" value="Dhr.">Dhr.
          <input type="radio" name="aanhef" value="Mevr.">Mevr.
          </form>
                        
            <h4>E-mail :</h4>
            <input type="text" name="email_contactpersoon" value="" >
            <br>
    
            <input type="submit" name="submit" value="verzenden" >
        </form>
                                        
</div>
Gewijzigd op 09/04/2014 00:49:14 door Jac E
 
Willem vp

Willem vp

09/04/2014 01:47:57
Quote Anchor link
Volgens mij staat er er aan het eind van je input tags iets teveel:
?>";?>

Die ;?> op het eind hoort er niet...
Gewijzigd op 09/04/2014 01:49:46 door Willem vp
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2014 08:05:10
Quote Anchor link
Je gebruikt twee keer de eindtag </form>: op regel 23 en op regel 30. De eerste moet eruit, want die sluit het formulier al na de radiobuttons.
 
Michael -

Michael -

09/04/2014 08:30:24
Quote Anchor link
Sterker nog, hij opent een nieuwe form in zijn huidige form.
die <form> en </form> op regel 20 en 23 dus weg halen.
edit: op regel 15 sluit je </html> ook al af. Deze moet natuurlijk als laatste.
Misschien is het handig om even een basiskennis HTML op te pikken.
Gewijzigd op 09/04/2014 08:32:22 door Michael -
 
Jac E

Jac E

09/04/2014 13:02:52
Quote Anchor link
Submit werkt nu door jullie advies! Bedankt. Alleen krijg ik de juiste waarde niet in de database. Ook wel leuk als dit werkt. Ik krijg dit te zien -> ="=&q

De code nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="radio" name="geslacht_contactpersoon" value=="<?php if(isset($_POST['geslacht_contactpersoon'])) echo htmlentities($_POST['geslacht_contactpersoon']); ?>" value=" Dhr.">Dhr.
<input type="radio" name="geslacht_contactpersoon" value=="<?php if(isset($_POST['geslacht_contactpersoon'])) echo htmlentities($_POST['geslacht_contactpersoon']); ?>" value="Mevr.">Mevr.
Gewijzigd op 09/04/2014 13:03:31 door Jac E
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/04/2014 13:06:32
Quote Anchor link
Je hebt twee keer een value, een keer met value== en daarna een keer met value=.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/04/2014 13:15:35
Quote Anchor link
Eric Eijkelboom op 09/04/2014 13:02:52:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="radio" name="geslacht_contactpersoon" value=="..." value=" Dhr.">Dhr.
<input type="radio" name="geslacht_contactpersoon" value=="..." value="Mevr.">Mevr.


Twee keer value in dezelfde input?
Gaat niet werken.

Ward van der Put op 09/04/2014 13:06:32:
.. een keer met value== en daarna een keer met value=.


Had ik niet eens gezien.
Gewijzigd op 09/04/2014 13:16:58 door - SanThe -
 
Jac E

Jac E

09/04/2014 17:47:05
Quote Anchor link
Ik heb de wijzigingen aangebracht. Helaas krijg ik dit in mijn database binnen: =&quot;&qu

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="radio" name="geslacht_contactpersoon" value=="<?php if(isset($_POST['geslacht_contactpersoon'])) echo htmlentities($_POST['geslacht_contactpersoon']); ?>" value=" Dhr.">Dhr.
<input type="radio" name="geslacht_contactpersoon" value=="<?php if(isset($_POST['geslacht_contactpersoon'])) echo htmlentities($_POST['geslacht_contactpersoon']); ?>" value="Mevr.">Mevr.
 
Thomas de vries

thomas de vries

09/04/2014 17:49:19
Quote Anchor link
Alsnog heb je 2 keer dezelfde value in je input.
een type kan maar 1 value bevatten en niet meerdere.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/04/2014 22:13:31
Quote Anchor link
Als die code in je post van 17.47 uur actueel is, staat er niet alleen value dubbel in (wat dus niet kan), maar ook die == staat er nog in (wat ook niet goed is).
 
Jac E

Jac E

09/04/2014 22:38:47
Quote Anchor link
Ik heb het eerste gedeelte
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
value=="<?php if(isset($_POST enz.[/code]
totaal weggelaten. En inderdaad dat was de oplossing.
Ben erg blij dat ik zo goed ben geholpen door jullie allemaal. Bedankt. Super!
Gewijzigd op 09/04/2014 22:47:41 door Jac E
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.