Var in functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pierre Web

Pierre Web

19/04/2014 22:08:35
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil op de volgende manier een var in een functie printen maar kom niet tot resultaat, iemand een idee?
er wordt letterlijk document.write(mytext) geprint op scherm niet test tekst".


Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
var mytext = "test tekst";

    $("#type").change(function() {
        var val = $(this).val();
      if (val == "test") {
            $("#size").html("<option value='document.write(mytext)'>Test</option>");

enz.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:35:05
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/04/2014 22:12:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$("#size").html("<option value='"+mytext+"'>Test</option>");
 
Pierre Web

Pierre Web

19/04/2014 22:38:01
Quote Anchor link
Hoi Aar,, mijn dank is groot !

Nog 2 vragen graag:
Kan ik dit : var mytext = "test tekst";
als een extern bestand invoegen, eventueel met php? (alle code staat in een php file)

Verder blijkt dat tekst die afgebroken is niet wordt `geaccepteerd`
dit wel :test tekst

dit niet:
test
tekst
enz

Dit maakt de tekst van een groter bestand onleesbaar , is hier een oplossing voor?
 
Wouter J

Wouter J

19/04/2014 22:43:18
Quote Anchor link
> als een extern bestand invoegen, eventueel met php?

PHP en JavaScript zijn 2 totaal andere dingen, die kun je dus niet mengen. (PHP wordt uitgevoerd op de server, terwijl JS in de browser wordt uitgevoerd. Je kan dus wel JS echoën met PHP, maar dat raad ik niet aan).

Je kan wel de JS in een .js file opslaan en die dan includen in je HTML bestand met het <script> element. Je kan ook AJAX requests gebruiken om informatie op te vragen met PHP, maar dan raad ik eerst wel een betere JS kennis aan.

> is hier een oplossing voor?

Het opsplitsen en vele strings:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
var mytext = 'test';
mytext += "\ntekst";
mytext += "\nenz";
 
Pierre Web

Pierre Web

19/04/2014 22:51:11
Quote Anchor link
Bedankt ,, ga het eens proberen !


Toevoeging op 20/04/2014 13:45:48:

De letter é woord in de tekst zorgt voor niet goed functioneren functie.

code: Caf&eacute;

Ik heb div. code van verschillende special chars geprobeerd maar kom niet tot een goed resultaat.
Gewijzigd op 20/04/2014 13:45:20 door Pierre Web
 
Pierre Web

Pierre Web

21/04/2014 20:54:37
Quote Anchor link
Ik krijg dit maar niet goed staat in extern bestand.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var maandag = 'gesloten';


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
flyer = "http://www.site.nl/gesloten.jpg"


uitkomst (onderstaande tekst en afb:

var maandag = 'gesloten';

gesloten_flyer =


edit opgelost, foutje zat ergens anders

Toevoeging op 22/04/2014 11:03:23:

In te voegen file : <script src="../test.txt">

Maak het wat uit wat voor extensie ik gebruik voor het in te voegen bestand , datvoornamelijk html bevat?

Ik merk dat .js en .html bijv. ook kunnen.

Verder wordt commentaar gewoon meegenomen in de code ? //
Gewijzigd op 21/04/2014 21:38:31 door Pierre Web
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.