Variabelen onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »
Sjaak Pieters

Sjaak Pieters

04/03/2015 11:27:02
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb in een MySQL database sensorwaarden staan. Deze waarden lees ik uit en bewerk ik met PHP en toon ik in een grafiek. In de grafiek wordt data van die dag getoond.

Nu wil ik boven de grafiek twee knoppen maken met, "Volgende dag" en "Vorige dag" zodat je van andere dagen de sensorwaarden kunt zien. Ik moet dus op een of andere manier onthouden welke dag in de grafiek is ingeladen. Hoe kan ik dit doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:06:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/03/2015 11:59:37
Quote Anchor link
Zou met GET kunnen:

Waardes.php?dag=04-03-2015
 
Thom nvt

Thom nvt

04/03/2015 12:22:17
Quote Anchor link
Andere optie is om het in de sessie te proppen (indien die beschikbaar is).
Voordeel is dat je gebruiker een schone URL heeft en dat je minder kans hebt op SQL-injectie via je URLs.
Nadelen zijn o.a. dat je de sessie gebruikt (kost ruimte, is trager dan GET) en dat het niet te bookmarken is door de gebruiker.
 
Ivo P

Ivo P

04/03/2015 18:21:41
Quote Anchor link
Nadeel van sessions:
Open op tab 1 de data van 1 febr.
Open op tab 2 de data van 1 maart

Ga naar tab 1 en druk op de link Volgende en krijg de data van 2 maart....
 
Sjaak Pieters

Sjaak Pieters

05/03/2015 10:20:08
Quote Anchor link
Oke bedankt. Dan kan ik het dus het beste met GET doen en dan uitzoeken hoe ik SQL injectie kan voorkomen.
 
Thom nvt

Thom nvt

05/03/2015 10:24:31
Quote Anchor link
Dat laatste is simpel: mysqli_real_escape_string
 
Sjaak Pieters

Sjaak Pieters

05/03/2015 10:53:07
Quote Anchor link
Oke, als ik het goed begrijp haalt de functie bepaalde karakters uit een string?

Als dit mijn url van de GET is: Waardes.php?dag=04-03-2015 dan zou ik toch de string 04-03-2015 kunnen controleren of deze aan een datum formaat voldoet? Dan zou SQL injectie toch niet mogelijk moeten zijn, of zie ik dat verkeerd?
 
- SanThe -

- SanThe -

05/03/2015 10:58:48
Quote Anchor link
Zie checkdate().
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/03/2015 11:08:53
Quote Anchor link
Die controle komt pas nadat je de query uitvoert, dus je kan nog altijd een SQL-injection uitvoeren, ondanks iemand de melding krijgt dat de datum niet correct is.
 
Thom nvt

Thom nvt

05/03/2015 11:11:28
Quote Anchor link
Waarom zou die controle pas na het uitvoegen van de query komen? Als de datum via GET word doorgegeven kun je op elk gewenst moment de datum valideren/escapen.
Of je dat nou met real_escape_string, checkdate of op een andere manier doet maakt niets uit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/03/2015 11:23:07
Quote Anchor link
Je hebt gelijk, het zou ook ervoor kunnen.
 
Sjaak Pieters

Sjaak Pieters

05/03/2015 11:51:00
Quote Anchor link
Oke, bedankt. Dat moet wel gaan lukken!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/03/2015 14:40:21
Quote Anchor link
Quote:
Of je dat nou met real_escape_string, checkdate of op een andere manier doet maakt niets uit.
Let heel goed op: real_escape_string is geen wondermiddel.

Ik gebruik bijvoorbeeld geen quotes om getallen in queries. Dan is het gebruik van real_escape_string niet genoeg. De passage:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
1 OR 1 [=] 1

EDIT: Zonder de [] dan, anders krijg ik een 403 Forbidden error als ik deze code probeer te plaatsen? LMAO.

bevat geen karakters die real_escape_string escaped.

Zou je dus je query als volgt opstellen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT * FROM whatever WHERE id = ".mysqli_real_escape_string($link, $_GET['id'])


dan biedt dit geen bescherming tegen SQL-injectie als $_GET['id'] bovenstaande passage bevat!

Sommige mensen denken slim te zijn (maar in feite zijn ze gewoon lui) en doen dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT * FROM whatever WHERE id = '".mysqli_real_escape_string($link, $_GET['id'])."'"


Sure, de injectie is nu niet meer mogelijk, maar dit is de verkeerde oplossing voor het probleem. De uiteindelijke query is syntactisch wel juist (althans, deze vorm wordt geaccepteerd door MySQL maar je zou je kunnen afvragen waarom je een getal behandelt als string), maar als je invoer geen positief geheel getal bevat dan zal je query sowieso nooit resultaat opleveren.

Als je invoer van een bepaald formaat verwacht, controleer hier dan op, en doe anders niets (lees: voer anders de query in het geheel niet uit).

Hier geldt wederom de aloude regel: filter input, escape output.
Gewijzigd op 05/03/2015 15:12:50 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.