Verbinding maken met MySql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Erwin H

Erwin H

09/08/2014 11:15:04
Quote Anchor link
Verstandigste is inderdaad alleen kleine letters en underscores. Verder helemaal niets.

Overigens zit er nog een ander probleem aan 'voornaam' vs 'VoorNaam'. Als het in MySQL niet uitmaakt, maakt het in php nog wel uit. Als je het namelijk gaat uitlezen met associatieve arrays, dan is $row['voornaam'] weer niet gelijk aan $row['VoorNaam']. Gebruik je gewoon altijd, maar dan ook altijd kleine letters heb je geen van deze problemen.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:14:59
 
Henk Woeltjes

Henk Woeltjes

11/08/2014 13:27:58
Quote Anchor link
Ik heb nog steeds problemen met het vullen van de tabel vanuit PHP.
Ik heb in de query nu alleen nog maar kleine letters gebruikt en heb een foutcontrole ingebouwd.
Deze geeft de volgende melding;

"Please check your query and try again."

Maar ik kan checken wat ik wil ik kom er echt niet uit wat ik verkeerd doe.

Het ziet er nu als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$con
= mysqli_connect("localhost","root","",'oefening');
// Check connection
if (mysqli_connect_errno()) {
  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
}

mysqli_query($con,"INSERT INTO persons (voornaam , achternaam , leeftijd)
VALUES ('Peter', 'Griffin','35')"
)
or die ("Please check your query and try again.");

mysqli_query($con,"INSERT INTO persons (voornaam, achternaam, leeftijd)
VALUES ('Glenn', 'Quagmire','33')"
)
or die ("Verander uw query en probeer het opnieuw.");

mysqli_close($con);
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2014 13:35:57
Quote Anchor link
En wat zegt: mysqli_error($con)?
 
Henk Woeltjes

Henk Woeltjes

11/08/2014 13:37:00
Quote Anchor link
Niets

Toevoeging op 11/08/2014 13:40:54:

Sorry, ik ben echt nog een leek en weet niet of ik het ooit onder de knie krijg! Moet ik mysqli_error($con). Ergens invoegen?
 
Ivo P

Ivo P

11/08/2014 13:41:13
Quote Anchor link
als hij dan per se dood moet:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
or die ("Please check your query and try again. ". mysqli_error($con));

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

11/08/2014 13:44:56
Quote Anchor link
Henk Woeltjes op 11/08/2014 13:27:58:
Ik heb in de query nu alleen nog maar kleine letters gebruikt

Heb je dat dan uiteraard ook in de database gedaan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2014 13:50:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$con
= mysqli_connect("localhost","root","",'oefening');
// Check connection
if (mysqli_connect_errno()) {
  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
  exit();

if(mysqli_query($con,"INSERT INTO persons (voornaam , achternaam , leeftijd)
            VALUES ('Peter', 'Griffin','35')
"
)){
    echo "De query is gelukt!";
    }
else {
    echo "Please check your query and try again. The error is:" .mysqli_error($con);
    }



mysqli_close($con);
?>
 
Henk Woeltjes

Henk Woeltjes

11/08/2014 15:11:10
Quote Anchor link
Aar,

Ik heb de verandering aangebracht zoals je hebt aangegeven en krijg nu de volgende foutmelding:

Please check your query and try again. The error is:Unknown column 'voornaam' in 'field list'

Ik maak hieruit op dat de kolom 'voornaam' niet herkend wordt. Maar door dit PHP-script worden de kolommen 'voornaam', 'achternaam' en 'leeftijd' toch juist aangemaakt in de tabel 'persons'? of heb ik dat helemaal verkeerd begrepen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2014 15:17:32
Quote Anchor link
Een insert maakt een record/row aan, geen kolommen.
Die moet je echt zelf aanmaken.
Gewijzigd op 11/08/2014 15:17:45 door - Ariën -
 
Henk Woeltjes

Henk Woeltjes

11/08/2014 15:30:50
Quote Anchor link
En dat doe je dus niet vanuit PHP maar rechtstreeks in MySQL Admin?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2014 16:26:28
Quote Anchor link
Ja, dat doe je normaliter altijd via phpMyAdmin of een ander dergelijke beheertool zoals Navicat of HeidiSQL.

Met mysqli_query() kan je ook velden aanmaken, maar dan moet je het ALTER-commando van MySQL gebruiken. Dit is verder leuk voor een installer alleen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/08/2014 17:07:28
Quote Anchor link
Voor de goede orde:
Code (sql)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
ALTER TABLE persons
ADD COLUMN(
voornaam VARCHAR(20) NOT NULL,
achternaam VARCHAR(50) NOT NULL
)
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.