verkorte if

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/03/2014 21:25:43
Quote Anchor link
Gebruiken jullie wel eens een verkort if-statement (en zo ja, wanneer)?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$foo
= true ? 'foo' : 'nofoo';
?>

In plaats van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (true) {
  $foo = 'foo';
}
else {
  $foo = 'nofoo';
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:00:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/03/2014 21:31:36
Quote Anchor link
Ja, ik gebruik deze vaak als iets inline is, in een echo bijvoorbeeld.
 
Wouter J

Wouter J

18/03/2014 21:33:08
Quote Anchor link
ja, bij een if in een expressie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/03/2014 21:43:29
Quote Anchor link
En in bovengenoemd voorbeeld (dus niet bij een echo of in een expressie) welke van deze 2 versies zouden jullie dan gebruiken?
 
Wouter J

Wouter J

18/03/2014 21:57:16
Quote Anchor link
sinds wanneer is de rechterkant van de = geen expressie?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/03/2014 22:12:35
Quote Anchor link
Euh... dan heb ik je verkeerd begrepen. Wat bedoel je dan precies? Met een expressie bedoel je dan eigenlijk een toewijzing waarbij foo = x of y ?
 
Wouter J

Wouter J

18/03/2014 22:21:04
Quote Anchor link
language.expressions (gelukkig hebben we allemaal leren googlen...)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/03/2014 22:50:18
Quote Anchor link
Ja sorry... zwaar dagje...

Om op de vraag terug te komen... als je dus een waarde wil toekennen aan een variabele, en die waarde kan 2 opties hebben dan gebruik je de verkorte if -statement? En met welke reden doe je dat dan... omdat het minder typwerk is?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/03/2014 07:03:38
Quote Anchor link
Bij het toewijzen van een waarde aan een variabele geeft de ternary operator een mooie scheiding van true/false, ja/nee, links/rechts, yin/yang, enzovoort:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$variabele
= ($logische_evaluatie_van_een_of_andere_conditie)
    ?
'de ene waarde van de variabele bij true'
    : 'de andere waarde van de variabele bij false';
?>
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

19/03/2014 11:03:03
Quote Anchor link
Nee, vind het onduidelijk, met de if kan je gelijk zien in je script waar het is en wat het doet.
 
Michael -

Michael -

19/03/2014 11:09:08
Quote Anchor link
Net als Aar, inline. Dat werkt een stuk fijner en overzichtelijker dan; echo if { echo } else { echo } echo. Maar ook voor andere korte echo's gebruik ik het wel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/03/2014 13:06:23
Quote Anchor link
De grap is... het is dus iets trager dan een if/else vergelijking. Ik dacht altijd dat het juist sneller was. Overigens is het verwarloosbaar trager, maar stel dat je het in een loop zet, dan is het de moeite waard om even een meting te doen wat sneller is, een normaal if-statement of een verkort if-statement.

Zelf gebruik ik het eigenlijk vooral om regels code te besparen. Zoals je in het voorbeeld in mijn eerste bericht ziet: 5 regels versus 1 regel. Maar gek genoeg is het toch iets trager.

@Ward:

Grappige manier hoe jij dat zo onder elkaar schrijft. Zet je het altijd op deze manier onder elkaar? Ook als het een korte statement betreft zoals dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$foo
= $test ? 'ja' : 'nee';
?>

Er is trouwens nog een manier geloof ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$foo
= $foo ?: false;
?>

In dit geval als $foo evalueert naar true, dan krijgt $foo de waarde van $foo (ofwel, de waarde blijft ongewijzigd). En als ie niet evalueert naar true dan wordt ie false.

Je kan dan zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$username
= $username ?: 'onbekend';
echo $username;
?>

Ik weet alleen niet of ik dit wel zo'n mooie methode vindt, want je evalueert nu een string-waarde naar true. Wat vinden jullie daarvan?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/03/2014 13:21:43
Quote Anchor link
>> Grappige manier hoe jij dat zo onder elkaar schrijft. Zet je het altijd op deze manier onder elkaar? Ook als het een korte statement betreft zoals dit?

Nee, alleen als de gehele expressie fors langer wordt dan 80 karakters (à la PSR) of als de logische test of een van de true/false-uitkomsten complex is.

Verder gebruik ik de ternary operator alleen bij een eenvoudige toewijzing met = of een echo. In overige gevallen ben ik het helemaal met Snelle Jaap eens en is een uitgeschreven if/elseif/else netter en praktischer.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/03/2014 13:27:02
Quote Anchor link
>> Nee, alleen als de gehele expressie fors langer wordt dan 80 karakters (à la PSR) of als de logische test of een van de true/false-uitkomsten complex is.

Dus als de gehele expressie lang wordt, dan handhaaf je nog wel steeds de verkorte versie? Je zou dan ook kunnen overstappen op de normale versie, maar dat doe jij dus niet als ik je goed begrijp?

>> Verder gebruik ik de ternary operator alleen bij een eenvoudige toewijzing met = of een echo. In overige gevallen ben ik het helemaal met Snelle Jaap eens en is een uitgeschreven if/elseif/else netter en praktischer.

Mee eens, hoewel het in een return ook nog wel eens handig kan zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return isset($foo) ? $foo : 'unknown';
?>
 
- Raoul -

- Raoul -

19/03/2014 13:33:00
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 19/03/2014 13:06:23:
De grap is... het is dus iets trager dan een if/else vergelijking. Ik dacht altijd dat het juist sneller was. Overigens is het verwarloosbaar trager, maar stel dat je het in een loop zet, dan is het de moeite waard om even een meting te doen wat sneller is, een normaal if-statement of een verkort if-statement.


Zucht ..........

Om op het onderwerp terug te komen: een verkorte if is handig als je een simpel if statement hebt (dus niet té ingewikkeld) en als je van plan bent om het resultaat van je if te returnen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/03/2014 13:33:25
Quote Anchor link
Een return kun je ook beperken tot if:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
public function getFoo()
{

    // <...>
    if (isset($foo)) {
        return $foo;
    }

    return 'unknown';
}

?>

Niet fraai als je vasthoudt aan het purisme "geen if zonder else", maar wel vaak gebruikt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/03/2014 13:39:44
Quote Anchor link
>> Zucht ..........

Want???? Ik geef gewoon extra informatie.

>> Om op het onderwerp terug te komen: een verkorte if is handig als je een simpel if statement hebt (dus niet té ingewikkeld) en als je van plan bent om het resultaat van je if te returnen.

Je hoeft het resultaat helemaal niet te returnen.

@Ward:

Inderdaad, die methode gebruik ik zelf ook vaak. Als een if-statement op 1 regel past zoals in dit geval, dan zou ik zelfs dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (isset($foo)) return $foo;
return 'unknown';
?>

Maar zoals je ziet heb je nu 2x return. Dan is zo'n ternary operator wellicht een mooiere oplossing.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

19/03/2014 13:40:02
Quote Anchor link
Wat gebeurd er dan als het 'else' is? Dan geeft die een foutmelding ofzo?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/03/2014 13:42:22
Quote Anchor link
Wat bedoel je Jaap? Graag een voorbeeld.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

19/03/2014 13:49:36
Quote Anchor link
Bij dat laatste stuk waar je het over hebt, daar geef je alleen aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if (isset($foo)) return $foo; ?>

Maar wat gebeurd er als die om wat voor rede dan ook $foo niet kan returnen, wat voor foutmelding geeft die dan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/03/2014 13:51:59
Quote Anchor link
Waarom zou ie foo niet kunnen returnen? Je controleert eerst met isset() of $foo bestaat. Als foo bestaat, dan kun je 'm ook returnen. Als $foo niet bestaat, dan gaat ie verder op de volgende regel. Snap je?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.