verschil in if isset/empty loops bij verschillende scripts?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan West

Johan West

30/06/2015 08:07:15
Quote Anchor link
Ik heb een aantal vragen over het volgende probleem.

IN mijn script heb ik het volgende deel werkend.

A:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
if( isset($_POST['variabele2']) && !empty($_POST['variabele2']) ) {
    echo "<br>";
    echo "<br>";
    echo  "Je hebt de vlg. keuze gemaakt";
    echo "<br>";
    echo $_POST['variabele2'];
    echo "<br>";
    // vervolg

    
}


de waarde voor variabele2 wordt opgehaald met

B:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form action="mijn_pagina.php" method="post" >
    
<input type="checkbox"  name="variabele2" value="<?php echo $reeks ?>"

// vervolg script


is method post te gebruiken icm checkbox?

Ik wil variabele2 ook kunnen echoën of op een andere manier gebruiken in apart phpscript . Dit lukt niet.

Ook als ik een nieuw phpscript en dit gebruik krijg ik geen output.

C:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

// code uit A:

}


Iemand enig idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:09:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2015 09:51:46
Quote Anchor link
Jazeker is POST gebruikelijk om de waarde van een checkbox te achterhalen.
Maar ik ben benieuwd waar $reeks vandaan komt, ik gok dat deze niet gevuld is.
 
Johan West

Johan West

30/06/2015 10:05:20
Quote Anchor link
$reeks is wel in gebruik.

In het 1e script wordt mbv $reeks info uit de database getoond. De input tag met $reeks zit in een while loop.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
while($row = $result->fetch_assoc()){


ook zit er een stukje implode in.

met checkbox worden de database tabellen getoond.

Binnen het 1e script werkt dit.

Ik kan het echoën of met var_dump laten zien.

In een ander, apart script gebruik ik dezelfde phpcode als in het eerste.

Omdat het dan niet werkt raak ik een tikje in onbalans. Dat is vervelend.

Mijn vraag is dus of ik in principe altijd (!) dezelfde code kan gebruiken?

Toevoeging op 30/06/2015 10:20:19:

Ok maar als jij zegt dat checkbox ook method = 'post' kan gebruiken dat is dat het niet.

Mogelijk heeft het met de if (isset($_POST['variabele'])) te maken.

Ik heb hier en daar al verschillende tutorials erover doorgelezen, maar het is niet altijd duidelijk hoe php te werk gaat. Zit er verschil in een nieuw script?
 
Randy vsf

Randy vsf

30/06/2015 11:28:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{
     print_r($_POST);
}


alles wat er dan met de post binnenkomt verschijnt op je scherm.

Dan kan je ook zien waar de POST array mee gevuld is, en of er wel de gewenste data binnen komt.
Gewijzigd op 30/06/2015 11:29:07 door Randy vsf
 
Johan West

Johan West

30/06/2015 12:39:22
Quote Anchor link
Randy Flujowa op 30/06/2015 11:28:29:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{
     print_r($_POST);
}


alles wat er dan met de post binnenkomt verschijnt op je scherm.


Dan kan je ook zien waar de POST array mee gevuld is, en of er wel de gewenste data binnen komt.



In het tweede script geen output.

Toevoeging op 30/06/2015 12:46:39:

En als ik de volgende code verwijder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
// if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {


dan krijg ik de volgende output:

Array ( )

Wat dus op hetzelfde neer komt.
 
Randy vsf

Randy vsf

30/06/2015 12:59:42
Quote Anchor link
Dan komt er ook geen post request op de pagina binnen.

Dat stukje wat ik je gaf controleert of er een post array binnenkomt. Wanneer die binnenkomt, laat hij hem zien.

Als je die regel weghaalt, is die controle er niet meer, en laat hij een lege array zien.


Je zal het formulier naar het 2e script moeten laten wijzen, anders komt de data er niet aan.
 
Johan West

Johan West

30/06/2015 13:32:36
Quote Anchor link
:)


Okay ik vat het.

Ik word me zoiets niet bewust doordat ik al een action pagina had ingesteld. Of er moet een mogelijkheid zijn om 2 waarden in een action tag te zetten.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/06/2015 13:59:38
Quote Anchor link
Johan West op 30/06/2015 13:32:36:
Of er moet een mogelijkheid zijn om 2 waarden in een action tag te zetten.


Helaas.

Je kunt wel op de eerste pagina alle waarden in een session zetten en die dan gebruiken op de volgende pagina.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.