Verstuurd tekst uit textarea niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roel H

Roel H

25/05/2015 17:09:26
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb deze regel:
Quote:
$aankondiging = nl2br( htmlentities( $_POST['aankondiging'], ENT_QUOTES, "utf-8" ) );


en die geef ik in de mail zo weer:
Quote:
Aankondigingstekst: '. $aankondiging . '


Echter, wanneer ik een lange zin type, is er geen probleem. Gaat ik echter enters gebruiken of ééé of ááá dan zie ik geen tekst meer.
Wie kan mij hier mee helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:12:10
 
- SanThe -

- SanThe -

25/05/2015 17:15:39
Quote Anchor link
$aankondiging = nl2br( htmlentities( $_POST['aankondiging'], ENT_QUOTES, "utf-8" ) );

Moet dat niet zo:
$aankondiging = htmlentities( nl2br( $_POST['aankondiging'] ), ENT_QUOTES, "utf-8" );
Gewijzigd op 25/05/2015 17:17:04 door - SanThe -
 
Roel H

Roel H

25/05/2015 17:19:46
Quote Anchor link
Hoi,

dat heeft niet geholpen. Het is trouwens niet door de enters, 'maar door ééé of áá.
 
- SanThe -

- SanThe -

25/05/2015 17:21:36
Quote Anchor link
Heb je verder alles op utf-8 staan?
 
Roel H

Roel H

25/05/2015 17:37:18
Quote Anchor link
Ik zoek nu in de headers daar naar.
Ik zie ISO 8859 staan. Zal eens zien wat UTF8 doet.

Toevoeging op 25/05/2015 17:43:36:

Ik heb wat dingen aangepast, ik zie nu iig tekst.
Echter, ik zie nu dit: éééé<br /> ááá
De enters gaan er niet doorheen.
 
- SanThe -

- SanThe -

25/05/2015 17:47:52
Quote Anchor link
Dan moet je htmlentities en nl2br omdraaien.
 
Roel H

Roel H

25/05/2015 17:54:38
Quote Anchor link
Super het werkt. Ook de HTML even aangepast in de headers, als je dat vergeet kun je lang bezig blijven ;-)
Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.