voor navigatie in 4 kolommen wegschrijven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jennifer Van W

Jennifer Van W

29/06/2015 22:23:01
Quote Anchor link
Hi,

Mijn navigatie bestaat uit list items verdeeld over 4 kolommen en van links naar rechts.

Stel ik heb een array die ik vervolgens wegschrijf:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
$arr = array('AAA', 'BBB', 'CCC', 'DDD', 'EEE', 'FFF','GGG','HHH','III','KKK');
            echo '<ul>';
            foreach ($arr as $key => $value) {
                if (($key % 4) == 0) {
                    echo '<li class="green">' . $value.'</li>';
                }
            }
            echo '</ul>';


            echo '<ul>';
            foreach ($arr as $key => $value) {
                if (($key % 4) == 1) {
                    echo '<li class="blue">' . $value.'</li>';
                }
            }
            echo '</ul>';
            
            echo '<ul>';
            foreach ($arr as $key => $value) {
                if (($key % 4) == 2) {
                    echo '<li class="red">' . $value.'</li>';
                }
            }
            echo '</ul>';
            
            echo '<ul>';
            foreach ($arr as $key => $value) {
                if (($key % 4) == 3) {
                    echo '<li class="black">' . $value.'</li>';
                }
            }
            echo '</ul>';



Het resultaat is wat ik wil, echter ik heb het idee dat dit veel gemakkelijker kan?

resultaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<ul>
<li class="green">AAA</li>
<li class="green">EEE</li>
<li class="green">III</li>
</ul>
<ul>
<li class="blue">BBB</li>
<li class="blue">FFF</li>
<li class="blue">KKK</li>
</ul>
<ul>
<li class="red">CCC</li>
<li class="red">GGG</li>
</ul>
<ul>
<li class="black">DDD</li>
<li class="black">HHH</li>
</ul>


Toevoeging op 29/06/2015 22:24:28:

Ik geef dus (zoals je ziet ;-) ) 4 x zelfde lus met 4 verschillende if statements, kan dit in 1 keer?

Toevoeging op 29/06/2015 22:55:58:

waarschijnlijk zelf het antwoord gevonden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
        $arr
= array('AAA', 'BBB', 'CCC', 'DDD', 'EEE', 'FFF', 'GGG', 'HHH', 'III', 'KKK');
        $columns = 4;
        for ($i = 0; $i <= 3; $i++) {
            echo '<ul>';
            foreach ($arr as $key => $value) {
                if (($key % $columns) == $i) {
                    echo '<li>' . $value . '</li>';
                }
            }

            echo '</ul>';
        }

        ?>
  
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:52:39
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/06/2015 23:31:41
Quote Anchor link
Als je de li's (left) float, dan kan alles in één ul denk ik?
Wanneer er op de "eerste regel" geen plek meer is, worden de li's op de tweede regel gezet en zo verder?

Probeer het eens met één ul.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.