vraag: wat doet dit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

01/10/2012 09:18:07
Quote Anchor link
ik heb dit stukje script gevonden toen ik zocht op een variabelepagina include te gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
// werken met constants is altijd handig
define('ROOT', dirname(__FILE__).DIRECTORY_SEPARATOR);

// haal alle pagina's op uit %root%/pages/
// die eindigen met .php

$pages = glob(ROOT.'pages'.DIRECTORY_SEPARATOR.'*.php');

if( !isset($_GET['p']) )
    $_GET['p'] = 'home';
    $pages = array_map('basename', $pages);
    // addslashes functie is niet nodig, omdat je NOOIT
    // andere tekens als letters of cijfers mag gebruiken
    // in een url


if( in_array($_GET['p'].'.php', $pages) )
{

    // include het bestand
    require ROOT.'pages'.DIRECTORY_SEPARATOR.$_GET['p'].'.php';    
}

else
{
    // include de 404 error pagina
    require ROOT.'error'.DIRECTORY_SEPARATOR.'404.php';              
}

?>

iemand een idee wat dit doet?

met vriendeljke groet
Ralph
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 21:00:03
 
Reshad F

Reshad F

01/10/2012 09:23:42
Quote Anchor link
dit stuk zorgt voor het samenbreien van je pagina's tot een geheel. het haalt de juiste pagina op die aangevraagd wordt.
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

01/10/2012 09:29:43
Quote Anchor link
en hoe? ik kreeg dit aangeleverd na een discussie met iemand maar kan de des betreffende persoon niet meer vinden
 
Remco schrubben

remco schrubben

01/10/2012 09:32:35
Quote Anchor link
De code is gewoon van Wouter J van het forum hier.

Als je die code in je index.php zet en je gaat naar www.domein.nl dan zal die uit map pages home.php includen. Als je naar url http://wwwdomein.nl/index.php?p=contact gaat, zal auto de pagina contact.php include worden.
Enz.....
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

01/10/2012 09:34:30
Quote Anchor link
die naam komt mij niet bekend voor , maar moet er nog iets gedefineerd worden voordat dit te gebruiken is
 
Remco schrubben

remco schrubben

01/10/2012 09:36:36
Quote Anchor link
Als je deze code al niet snap? Is het dan verstandig er mee door te gaan?

Code hoeft je alleen maar in je index.php ze zetten.
Daarna 2 mappen maken.
- error met een 404.php file er in
- pages met daar home.php, contact.php enz..........
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

01/10/2012 09:37:42
Quote Anchor link
ik snapo t niet helemaal daarom wil ik ervan leren en voordat ik iets gebruik wil ik 100% snappen wat t doet en waarom
 
Remco schrubben

remco schrubben

01/10/2012 09:43:44
Quote Anchor link
Oke duidelijk.
Maar HIER word het script je aan geboden door Frank WD.

Het script doet niks meer dan de pagina's includen die er nodig zijn of word opgevraagd in de url.
- http://www.domein.nl geeft home.php
- http://www.domein.nl/index.php?p=contact geeft contact.php
- http://www.domein.nl/index.php?p=nieuws geeft nieuws.php
- Enz.............

Voordeel van het script is: Dat je nu niet overal code's hoeft te typen waar het niet nodig is.
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

01/10/2012 09:44:35
Quote Anchor link
ok klinkt prima denk dat ik het ga gebruiken in mijn project voor school :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2012 10:26:30
Quote Anchor link
In je codeblok van je forumpost kan je ook op de functie namen klikken.
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

01/10/2012 10:27:44
Quote Anchor link
die wist ik nog niet maakt t wel een stuk makkelijker
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

05/11/2012 09:23:06
Quote Anchor link
dit hieronder geeft bij mij constant aan dat hij 404.php moet includen kan iemand mij helpen om dit te voorkomen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
// werken met constants is altijd handig
define('ROOT', dirname(__FILE__).DIRECTORY_SEPARATOR);

// haal alle pagina's op uit %root%/pages/
// die eindigen met .php

$pages = glob(ROOT.'pages'.DIRECTORY_SEPARATOR.'*.php');

if( !isset($_GET['p']) )
    $_GET['p'] = 'home';
    $pages = array_map('basename', $pages);
    // addslashes functie is niet nodig, omdat je NOOIT
    // andere tekens als letters of cijfers mag gebruiken
    // in een url


if( in_array($_GET['p'].'.php', $pages) )
{

    // include het bestand
    require ROOT.'pages'.DIRECTORY_SEPARATOR.$_GET['p'].'.php';    
}

else
{
    // include de 404 error pagina
    require ROOT.'error'.DIRECTORY_SEPARATOR.'404.php';              
}

?>


menu:
<div id="menu">
<ul>
<li><a href="index.php?p=home">Home</a></li>
<li><a href="index.php?p=aanbieding">Aanbieidngen</a></li>
<li><a href="index.php?p=gastenboek">Gastenboek</a></li>
<li><a href="index.php?p=zoeken">Zoeken</a></li>
<li><a href="index.php?p=uitloggen">Uitloggen</a></li>
</ul>
</div><!-- einde menu-->


Toevoeging op 05/11/2012 09:28:38:

de 404.php include hij ook niet krijg daarop als error

Warning: require(BSW/pages/error/404.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in E:\8.5\root\BSW\index.php on line 50

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'BSW/pages/error/404.php' (include_path='.;C:\php\pear') in E:\8.5\root\BSW\index.php on line 50
 
Wouter J

Wouter J

05/11/2012 09:51:43
Quote Anchor link
Dat scriptje is inderdaad van mij en je pagina's kloppen niet. Klopt je ROOT wel (die je definieert op regel 3)?
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

05/11/2012 10:20:20
Quote Anchor link
ik heb als root localhost/BSW/pages daar staan de pagina's

dus tot zover ik weet is het goed.

de url in de warning klopt
Gewijzigd op 05/11/2012 10:24:40 door ralph van der Tang
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.