Vraagje van een PDO newbie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry H Arends

Harry H Arends

17/09/2014 17:31:45
Quote Anchor link
Ik probeer mijn oude scripts om te zetten naar PDO.
Hiervoor wel wat oefenen en direct gaat het fout.
Kan iemend mij vertellen wat ik in onderstaande code fout doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
function getAllData($db) {
   $stmt = $db->query("    
    SELECT person.*, horse.*, 2010Combination.*
    FROM FEIPerson AS person
    INNER JOIN 2010Combination ON person.fei_id = 2010Combination.personFEIid
    INNER JOIN FEIHorse horse ON horse.fei_id = 2010Combination.horseFEIid
    ORDER BY person.competing_for_country, horse.complete_name ASC
    ");
    
   return $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
}

$db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname='.$MySqlDatabase.';charset=utf8', $MySqlUsername, $MySqlPassword);

try {
   getAllData($db);
    } catch(PDOException $ex) {
        echo "An Error occurred!"; //user friendly message
    }
    
$row_count = $stmt->rowCount();
echo $row_count.' rows selected';
?>


Ik krijg deze foutmeldingen:
Notice: Undefined variable: stmt in /home/harry-arends.nl/public_html/event/SetCompNum.php on line 25

Fatal error: Call to a member function rowCount() on a non-object in /home/harry-arends.nl/public_html/event/SetCompNum.php on line 25
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 14:23:22
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/09/2014 17:43:41
Quote Anchor link
Op regel 2 declareer je de variabele $stmt en kent aan deze een waarde toe. Dit doe je binnen een functie. Alle variabelen die binnen een functie gedeclareerd worden zijn alleen zichtbaar/bruikbaar binnen diezelfde functie.
Op regel 21 gebruik je wederom de variabele $stmt buiten de functie om en dat gaat niet ...

Toevoeging op 17/09/2014 17:46:40:

Overigens is de variabele-naam $stmt binnen de functie totaal niet logisch. Noem dit gewoon $result.
(Je noemt een auto toch ook geen kachelpook?)

Toevoeging op 17/09/2014 17:54:54:

Op regel 16 vergeet je de array die getAllData() teruggeeft aan een variabele toe te kennen.

Op regel 21 kun je gewoon count() gebruiken omdat fetchAll een array teruggeeft TENZIJ er fout optreedt. Dan geeft FetchAll false terug

Toevoeging op 17/09/2014 17:57:53:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
function getAllData($db) {
   $result = $db->query("    
    SELECT person.*, horse.*, 2010Combination.*
    FROM FEIPerson AS person
    INNER JOIN 2010Combination ON person.fei_id = 2010Combination.personFEIid
    INNER JOIN FEIHorse horse ON horse.fei_id = 2010Combination.horseFEIid
    ORDER BY person.competing_for_country, horse.complete_name ASC
    "
);
    
   return $result->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
}


$db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname='.$MySqlDatabase.';charset=utf8', $MySqlUsername, $MySqlPassword);

try {
   $arr = getAllData($db);
    }
catch(PDOException $ex) {
        echo "An Error occurred!"; //user friendly message
    }
    
$row_count = count($arr);
echo $row_count.' rows selected';

echo 'Inhoud van arr:<pre>';
print_r($arr);
echo '</pre>';
?>
Gewijzigd op 17/09/2014 17:44:03 door Frank Nietbelangrijk
 
Harry H Arends

Harry H Arends

17/09/2014 21:13:14
Quote Anchor link
Bedankt Frank, maar is er geen eenvoudigere wijze om het aantal records te tellen.
Of moet ik deze weg bewandelen en dan direct de array te verwijderen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/09/2014 21:51:34
Quote Anchor link
Harry als je enkel wilt weten hoeveel records er in je tabel zitten dan gebruik je onderstaande query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) FROM tablename


Toevoeging op 17/09/2014 21:53:11:

Met PDO:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= "SELECT count(*) FROM tablename";
$result = $db->prepare($sql);
$result->execute();
$number_of_rows = $result->fetchColumn();
echo $number_of_rows;
?>
Gewijzigd op 17/09/2014 21:53:56 door Frank Nietbelangrijk
 
Harry H Arends

Harry H Arends

17/09/2014 23:41:52
Quote Anchor link
Ik heb jouw code iets aangepast naar wat ik nodig ben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sqlNC
= "    
    SELECT count(*)
    FROM `2010Combination`
    WHERE `is_nc` LIKE 'Yes'
    "
);
$resultNC = $db->prepare($sqlNC);
$resultNC->execute();
$numberNC = $resultNC->fetchColumn();
echo $numberNC.' combinations Non Competing<BR/>';
?>

maar dit levert niets op.
Zie ik iets over het hoofd?
Gewijzigd op 17/09/2014 23:50:05 door Harry H Arends
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/09/2014 00:04:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$db
= new PDO('mysql:host=localhost;dbname='.$MySqlDatabase.';charset=utf8', $MySqlUsername, $MySqlPassword);
?>


moet er nog wel even bij natuurlijk en de variabelen in die regel moet je dan dus ook aangemaakt hebben.

Krijg je geen foutmeldingen te zien?
Gewijzigd op 18/09/2014 00:05:47 door Frank Nietbelangrijk
 
Harry H Arends

Harry H Arends

18/09/2014 10:08:13
Quote Anchor link
Ik krijg geen foutmelding maar ook niets op het scherm.
Hieronder de voledige code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

function
getAllCombinations($db) {
   $result = $db->query("    
    SELECT person.*, horse.*, 2010Combination.*
    FROM FEIPerson AS person
    INNER JOIN 2010Combination ON person.fei_id = 2010Combination.personFEIid
    INNER JOIN FEIHorse horse ON horse.fei_id = 2010Combination.horseFEIid
    WHERE `is_nc` LIKE 'no'
    AND `is_waitingList` LIKE 'no'
    ORDER BY person.competing_for_country, horse.complete_name ASC
    "
);
   return $result->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
}

function
getAllWL($db) {
   $result = $db->query("    
    SELECT *
    FROM `2010Combination`
    WHERE `is_waitingList` LIKE 'Yes'
    "
);
   return $result->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
}


$db = new PDO('mysql:host=localhost;dbname='.$MySqlDatabase.';charset=utf8', $MySqlUsername, $MySqlPassword);

try {
   $arrAll = getAllCombinations($db);
    }
catch(PDOException $ex) {
    echo '<pre>';
    echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage();
    echo '</pre>';
    }

$row_count_all = count($arrAll);
echo $row_count_all.' combinations on file<BR/>';

try {
        $arrWL = getAllWL($db);
    }
catch(PDOException $ex) {
        echo '<pre>';
        echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage();
        echo '</pre>';
    }

$row_count_wl = count($arrWL);
echo $row_count_wl.' combinations on Waiting-list<BR/>';

try {
    $sqlNC = " SELECT count(*) FROM `2010Combination` WHERE `is_nc` LIKE 'Yes' ");

    $resultNC = $db->prepare($sqlNC);
    $resultNC->execute();
    $numberNC = $resultNC->fetchColumn();
}

catch(PDOException $e)
{

    echo '<pre>';
    echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage();
    echo '</pre>';
}

echo $numberNC.' combinations Non Competing<BR/>';

?>

Haal ik het laatste stuk er uit worden de eerste twee wel uitgevoerd.
<?php
try {
//    $sqlNC = "SELECT count(*) FROM `2010Combination` WHERE `is_nc` LIKE 'Yes' ");

//    $resultNC = $db->prepare($sqlNC);
//    $resultNC->execute();
//    $numberNC = $resultNC->fetchColumn();

}
catch(PDOException $e)
{

    echo '<pre>';
    echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage();
    echo '</pre>';
}

echo $numberNC.' combinations Non Competing<BR/>';
?>

Krijg dan een foutmelding dat $numberNC ontbreekt.
Op het moment dat ik $sqlNC vul gaat het fout, vreemd (voor mij dan).
Gewijzigd op 18/09/2014 12:20:49 door Harry H Arends
 
Jan de Laet

Jan de Laet

18/09/2014 12:58:20
Quote Anchor link
Is deze SQL goed?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT count(*) FROM `2010Combination` WHERE `is_nc` LIKE 'Yes'


Omdat je LIKE gebruikt zou ik iets verwachten als LIKE '%Yes%'.
 
Harry H Arends

Harry H Arends

18/09/2014 13:01:53
Quote Anchor link
Rechtstreeks uitgevoerd op de server met PHPMyAdim werkt het goed.
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 13:10:16
Quote Anchor link
LIKE mag gewoon = zijn
 
Harry H Arends

Harry H Arends

18/09/2014 13:19:19
Quote Anchor link
@Ivo: dat kan niet want ik wil Yes en yes afvangen.
Heb even wat verder gekeken in de lunchpauze en dit werkt wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
try {
$numberNC = $db->query('SELECT count(*) FROM 2010Combination WHERE is_nc LIKE "yes"')->fetchColumn();
}

catch(PDOException $e)
{

    echo '<pre>';
    echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage();
    echo '</pre>';
}

echo $numberNC.' combinations Non Competing<BR/>';
?>

Voor mij als newbie heb ik hier geen verklaring voor.
 
Jan de Laet

Jan de Laet

18/09/2014 13:31:27
Quote Anchor link
Als je is_nc een character column is dan zou UPPER(is_nc) = "YES" voor Yes, YES, yes, yEs enz werken.
Als het een binary is, dan moet je wat extras doen.

Wil je echt op Yes of yes testen dan kan je dit gebruiken: is_nc in ("Yes", "yes")
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 14:22:34
Quote Anchor link
vraag is, hoe je dan ooit die varianten in hooDFletTers voor elkaar hebt gekregen.

Wel een argument om dus voortaan gewoon een 0 of 1 te gebruiken voor dit soort situaties (of een boolean.)
 
Harry H Arends

Harry H Arends

18/09/2014 15:53:39
Quote Anchor link
Maar dat is NIET het probleem waar ik het over heb.
Verder bedankt voor de input
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.