Vriend toevoegen en vriend verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

28/02/2015 14:09:42
Quote Anchor link
Goede middag,

ik heb hier een stuk code maar wat er ook gebeurt.
ik krijg alleen maar de optie vriend verwijderen.

ook als ik geen vriend ben met de persoon.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$vriend
= mysqli_query($dbcreat,"SELECT * FROM `vriendenlijst`
WHERE `naam_1`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$acc->login)."'  or `naam_2`='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$acc->login)."' and
      `naam_1`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."' or `naam_2`='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."'");
$gevonden_vriend  = mysqli_num_rows($vriend);
echo "<tr>";
 if($gevonden_vriend == "0" or $gevonden_vriend == ""){
echo "<td class=\"maintxt\"><form method=\"post\"  action=\"?toevoegen&amp;userid=".$eigenaar_album_id."\"><div class=\"zoeken\"><input type=\"submit\" value=\"Als vriend toevoegen!\" /></div></form>";
}
else{
echo "<td class=\"maintxt\"><form method=\"post\" action=\"?verwijderen&amp;userid=".$eigenaar_album_id."\"><div class=\"zoeken\"><input type=\"submit\" value=\"Vriend verwijderen!\" /></div></form>";
}

echo "</tr>";
 ?>


ziet iemand wat er fout is?

mvg.
Gewijzigd op 28/02/2015 14:27:54 door Eeyk Vd noot
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:06:32
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2015 14:12:28
Quote Anchor link
Debuggen dus, kijk naar wat de waarde van $gevonden_vriend is.
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

28/02/2015 14:18:12
Quote Anchor link
hij geeft als input 1.

echo $gevonden_vriend;

maar dat klopt niet want ik ben geen vrienden met die account.
en met de genen waar ik wel bevriend mee ben geeft die ook 1.



Toevoeging op 28/02/2015 14:21:53:

echo geeft ook dit aan :

SELECT * FROM `vriendenlijst` WHERE `naam_1`='test1' or `naam_2`='test1' and `naam_1`='test2' or `naam_2`='test2'

dus dat klopt alleen test1 is niet bevriend met test2 alleen wel met test3 en test3 werkt wel hoe het hoort.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

28/02/2015 14:26:15
Quote Anchor link
Kijk eens even of er niet ergens een paar haakjes horen in de WHERE clause

Net zoals bij het normale rekenen (mijnheer van Dale) is er ook bij de logica sprake van een bepaalde volgorde waarin alles afgewerkt wordt.
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

28/02/2015 14:30:03
Quote Anchor link
@pipo clown!

bedankt

Helemaal vergeten inderdaad ;o

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$vriend
= mysqli_query($dbcreat,"SELECT * FROM `vriendenlijst`
WHERE (`naam_1`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$acc->login)."'  or `naam_2`='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$acc->login)."') and
      (`naam_1`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."' or `naam_2`='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."')");
$gevonden_vriend  = mysqli_num_rows($vriend);
echo "<tr>";
 if($gevonden_vriend == "0" or $gevonden_vriend == ""){
echo "<td class=\"maintxt\"><form method=\"post\"  action=\"?toevoegen&amp;userid=".$eigenaar_album_id."\"><div class=\"zoeken\"><input type=\"submit\" value=\"Als vriend toevoegen!\" /></div></form>";
}
else{
echo "<td class=\"maintxt\"><form method=\"post\" action=\"?verwijderen&amp;userid=".$eigenaar_album_id."\"><div class=\"zoeken\"><input type=\"submit\" value=\"Vriend verwijderen!\" /></div></form>";
}

echo "</tr>";
 ?>


thanks.
Gewijzigd op 28/02/2015 14:31:09 door Eeyk Vd noot
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.