waarom werkt if-functie niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »
Jop B

Jop B

15/11/2014 12:35:22
Quote Anchor link
Hallo,


Om jquery te programmeren ben ik zelf wat dingetjes het maken.

Nu heb ik de volgende code, alleen werkt de laatste functie niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
/maak klik functie
$(".button").click(function(){
//maak variabelen aan
var opacity = ('0.7')    
var time = (800)
var overlay = $('<div id="overlay"></div>');
var popup = $('<div id="popup_language"></div>');
// als er geklikt is voeg dit toe aan de body en fade
$('body').append(overlay, popup);
    (overlay).fadeTo(time, opacity);

// als opacity gelijk is fade popup in
if($(overlay).css('opacity') == opacity){
    (popup).fadeIn(time);}
 });


Mijn tweede vraag is:
Is het mogelijk om de variabel die ik aan maak voor alle functies te gebruiken in een code?
Als ik de click functie afsluit en dan vervolgens een nieuwe functie aanmaak vervallen de variabelen namelijk.

gr. Jop
- Aar -:
Titel verduidelijkt!
Gewijzigd op 15/11/2014 15:55:59 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 03:30:13
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/11/2014 13:05:55
Quote Anchor link
Staat het geheel in de .ready() functie ?

Indien je een variabele buiten de functie declareerd is deze ook binnen de functie bruikbaar
 
Jop B

Jop B

15/11/2014 15:53:05
Quote Anchor link
Beste Frank,

Bedankt voor de oplossing op mijn tweede vraag. Nu kan ik weer aan de slag :-)

Weet iemand misschien waarom mijn if functie niet werkt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
//document is klaar?
$(document).ready(function(){
//maak variabelen aan
var opacity = (0.7);    
var time = (800);
var overlay = $('<div id="overlay"></div>');
var popup = $('<div id="popup_language"></div>');
/maak klik functie
$(".button").click(function(){
//bij klikken voeg dit toe aan body
$('body').append(overlay, popup);
    (overlay).fadeTo(time, opacity);
 });
//als opacity gelijk is aan fade popup in
if($(overlay).css('opacity') == opacity){
    (popup).fadeIn(time);}
});


Gr. Jop
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/11/2014 15:55:16
Quote Anchor link
Gebruik eens gewoon integers in jevar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var opacity = 0.7;    
 
Jop B

Jop B

15/11/2014 18:27:45
Quote Anchor link
Helaas werkt dat ook niet. Heb zelfs de opacity var geheel vervangen door de normale waardes.
Het gekke is als ik het kleiner dan teken inzet hij wel infade. Maar hij mag de popup pas infade als de opacity gelijk is.
 
Eddy E

Eddy E

15/11/2014 19:11:54
Quote Anchor link
Is dit correct?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/maak klik functie
?

Lijkt me niet.

Is dit correct?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var overlay = $('<div id="overlay"></div>');
?

Lijkt me niet.

Is dit correct?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('<div id="popup_language"></div>');
?

Lijkt me niet.
 
Wouter J

Wouter J

15/11/2014 19:22:08
Quote Anchor link
En toch zijn je laatste 2 voorbeelden volledig correct, Eddy...
 
Jop B

Jop B

15/11/2014 19:38:38
Quote Anchor link
De opmerking was inderdaad niet correct, maar de variabelen wat zou daar mis mee zijn?
In de click functie werken ze wel. Alleen de 2e fade niet. als je kleiner dan of groter dan gebruikt doet die het wel.

Ik wil hem laten controleren of de overlay volledig is ingefaded is dat het geval dan fade popup in.
 
Eddy E

Eddy E

16/11/2014 14:25:07
Quote Anchor link
Je creëert met jQuery dus nieuwe elementen die geen plaats hebben in de DOM. Waar komen ze te staan?
Ik zou ze persoonlijk gewoon in de HTML zetten die PHP (waarschijnlijk) maakt.
En Javascript komt dan later er een keer overheen. Die doet iets met ze.
 
Jop B

Jop B

16/11/2014 15:45:33
Quote Anchor link
Beste Eddy,

Er worden inderdaad 2 nieuwe elementen toegevoegd aan de body.
Ze worden onderaan gezet. omdat het om een overlay gaat heeft die width + height 100% staan.

Het enigste wat ik wil weten is hoe je een check functie kan maken of iets is ingefaded of is uitgefaded via een if statement.

Dus je hebt bijvoorbeeld 2 elementen.

element 1 word met een fade zichtbaar hierna moet pas element 2 zicht baar worden.

"als element 1 is ready fade element 2"
 
Jop B

Jop B

21/11/2014 18:25:26
Quote Anchor link
opgelost!
heb er een animatie van gemaakt, wanneer deze klaar is gaat hij pas verder aan de volgende functie.

In ieder geval bedankt voor het meedenken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.