Waarom zie ik de eerste "echo" vanwege leeg veld niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Johan Derks

Johan Derks

17/06/2015 16:18:35
Quote Anchor link
Ik heb een geïntegreerd met php aanmeldformulier "compleet.php" in html gemaakt, met de gebruikelijke controles op het invullen van de velden. Hier is de structuur van het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
    if ($voornaam == "") {
            echo "fout1!<br/>";
     }
else if ($achternaam == "") {
             echo "fout2!<br/>";
     }
else if ($adres == "") {
        echo "fout3!<br/>";
        }
else if ($netadres == "") {
        echo "fout4!<br/>";
    }
else if (($aanhef = "alia") && ($aanhef1 = "")) {
        echo "fout5!<br/>";
}
else {bewerking van ingevoerde gegevens en mail naar mij}
?>

Dan volgt het formulier in HTML met bovenstaande velden, te verzenden naar compleet.php
Als ik niets invul in het formulier en meteen naar compleet.php post, krijg ik vermelding van fout4, terwijl ik volgens mij vermelding van fout 1 zou moeten krijgen, want $voornaam == "".
Ik ben geen beginneling, maar gebruik php-html voor mijn taal Esperanto.
Kan iemand mij alsjeblieft helpen?
Gewijzigd op 17/06/2015 16:33:36 door Johan Derks
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 11:42:38
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/06/2015 16:21:07
Quote Anchor link
Waar komt $voornaam vandaan?
 
Johan Derks

Johan Derks

17/06/2015 16:31:55
Quote Anchor link
$voornaam is ingevuld (of niet, dan blijft het leeg) in het html-gedeelte van het script.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/06/2015 16:35:41
Quote Anchor link
Maar waar komt die variabele dan vandaan? Waar maak je die aan?
 
Johan Derks

Johan Derks

17/06/2015 16:42:36
Quote Anchor link
html-gedeelte (achter het php-gedeelte, dat binnen een if-statement staat; zie het al gepubliceerde gedeelte) is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<form name="personalia" method="post" action="compleet.php">            
<table width="70%">
    <tr>
        <td width="15%">Persona nomo <font size="-4">a&#365; nur ties unua litero</font>: </td>
        <td colspan="2"><input type="text" name="voornaam" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Familia nomo: </td>
        <td colspan="2"><input type="text" name="achternaam" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="right"><font size="-2">Sur la koverto metu mian personan nomon</font></td>
        <td align="center" width="10%"><select name="volgorde" size="2">
        <option value="0" selected="selected"> anta&#365;</option>
        <option value="1"> malanta&#365;</option>
        </select></td>
        <td width="10%"><font size="-2">la familia nomo.</font></td>
    </tr>
    <tr>
        <td valign="middle">Kiu titolo?</td>
        <td colspan="2"><select name="aanhef" size="5">
            <option value='0' selected="selected">neniu</option>
            <option value='f-ino'>f-ino</option>
            <option value='s-ino'>s-ino</option>
            <option value='s-ro'>s-ro</option>
            <option value='alia'>alia titolo &#265;i-sube</option>
        </select></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="right"><font size="-2">Alia kompleta titolo</font></td><td colspan="2"><input type="text" name="aanhef1" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="right"><font size="-2">Kompleta alnomo (plus titolo)<br/>por koverto al alia persono,<br/>se vi volas pagi por li/&#349;i: </font></td>
        <td colspan="2"><textarea name="alternativaricevantonomo" cols="30" rows="5" wrap="on"></textarea></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Adreso de abonanto: </td>
        <td ><input type="text" name="adres" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>2a linio por adreso: </td>
        <td ><input type="text" name="adres1" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Loknomo: </td>
        <td ><input type="text" name="plaats" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>2a linio por loknomo: </td>
        <td ><input type="text" name="plaats1" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Po&#349;tkodo: </td>
        <td ><input type="text" name="postcode" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Lando: </td>
        <td ><input type="text" name="land" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Numero de fiksa telefono: </td>
        <td ><input type="text" name="huistel" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Numero de po&#349;telefono: </td>
        <td ><input type="text" name="zaktel" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Retpo&#349;tadreso: </td>
        <td ><input type="text" name="netadres" /></td>
    </tr>
</table>    
<p></p>
<input type="reset" value="Rekomencigu" />&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="submit" value="Sendu" />
</form>


- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 17/06/2015 17:25:02 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

17/06/2015 16:45:13
Quote Anchor link
Het formulier heeft niks met $voornaam te maken.
Alle waarden zitten in het $_POST-array().

Op regel 11 staan toekenningen en geen vergelijkingen. (= is niet ==)
 
Johan Derks

Johan Derks

17/06/2015 17:09:01
Quote Anchor link
Ik heb de fout op regel 11 eruit gehaald. Bedankt.
Het klopt ook, dat alles al in het $_POST-array staat, want vooraan het php-gedeelte staat:
foreach ($_POST as $key => $value) {$inhoud .= "$key: $value\n";}; print $inhoud;, met resultaat:
voornaam: achternaam: volgorde: 0 aanhef: 0 aanhef1: alternativaricevantonomo: adres: adres1: plaats: plaats1: postcode: land: huistel: zaktel: netadres: Vi ne plenigis vian retpo?tadreson!
Maar waar komt die melding "Vi ne plenigis vian retpo?tadreson!" (fout 4, zie mijn eerste bericht) vandaan?
In Firefox is de interface voor gebruik van Firebug veranderd. Ik snap niet meer, hoe ik daar de fout misschien mee op kan sporen. En ook niet hoe ik ijn cache (zo heet dat toch?) leeg moet maken.
Gewijzigd op 17/06/2015 17:12:18 door Johan Derks
 
Eddy E

Eddy E

17/06/2015 17:17:31
Quote Anchor link
Je maakt dus een $inhoud aan.
Maar gebruik je die?
Nee..

Wat je kan doen (al is het niet handig!):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach($_POST as $key => $value)
 {

 $$key = $value;
 }

?>


Maar wat als $_POST['id'] en $_GET['id'] beide geset zijn?
Gewoon $_POST['voornaam'] gebruiken!
 
Johan Derks

Johan Derks

17/06/2015 17:37:46
Quote Anchor link
Ik heb je code gebruikt, met als reultaat: "Vi ne plenigis vian retpo?tadreson!"
Ik begrijp daar uit, dat netadres geset is, ook al heb ik het formulier niet verstuurd!
rarara !

Toevoeging op 17/06/2015 17:39:56:

Ik stuur nu maar het hele script op, met excuses voor het Esperanto !
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
<?php ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL&~E_NOTICE);
foreach ($_POST as $key => $value)  {$$key = $value;};
$headers  = 'MIME-Version: 1.0'."\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=utf-8'."\r\n";
$voornaam = $_POST['voornaam'];
$achternaam    = $_POST['achternaam'];
$volgorde = $_POST['volgorde'];
$aanhef    = $_POST['aanhef'];
$alternativaricevantonomo = $_POST['alternativaricevantonomo'];
$adres    = $_POST['adres'];
$adres1    = $_POST['adres1'];
$plaats = $_POST['plaats'];
$plaats1 = $_POST['plaats1'];
$postcode = $_POST['postcode'];
$land = $_POST['land'];
$huistel = $_POST['huistel'];
$zaktel    = $_POST['zaktel'];
$netadres = $_POST['netadres'];
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252"/>
  <title></title>
  <meta name="description" content=""/>
  <meta name="keywords" content=""/>
  <meta name="author" content="Unregistered User"/>
  <meta name="generator" content="AceHTML Freeware"/>
</head>
<body>
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
    if ($voornaam == "") {
        echo "Vi ne plenigis vian personan nomon!<br/>";
    }
else if ($achternaam == "") {
        echo "Vi ne plenigis vian familian nomon!<br/>";
    }
else if ($adres == "") {
        echo "Vi ne plenigis la unuan linion de la adreso!<br/>";
    }
else if ($plaats == "") {
        echo "Vi ne plenigis la unuan linion de la loknomo!<br/>";
    }
else if ($postcode == "") {
        echo "Vi ne plenigis la po&#349;tkodon!<br/>";
    }
else if ($lando == "") {
        echo "Vi ne plenigis la landon!<br/>";
    }
else if (($huistel == "") && ($zaktel == ""))
        echo "Donu almena&#365; unu telefonnumeron, po&#349;telefonan a&#365; fiksan!<br/>";
    }
else if ($netadres == "") {
        echo "Vi ne plenigis vian retpo&#349;tadreson!<br/>";
    }
else if (($aanhef == "alia") && ($aanhef1 == "")) {
        echo "Vi ne plenigis alian titolon!<br/>";
    }
else if (($aanhef == "") && ($aanhef1 !== "")) {
        echo "Vi skribis alian titolon, sed tio ne estas konfirmita en la supra elektujo 'Kiu titolo?'!<br/>";
}
else {
    if ($volgorde == "0") {
        $naam = $voornaam." ".$achternaam;
    }
else {
        $naam = $achternaam." ".$voornaam;
    };

    if ($adres1 !== "") {
        $adres .= "<br/>".$adres1;
    };

    if ($plaats1 !== "") {
        $plaats .= "<br/>".$plaats1;
    };

    if ($aanhef == "alia") {
        $aanhef = $aanhef1;
    }
else if ($aanhef == "0") {
        $aanhef="";
    };

    if (alternativaricevantonomo !== "") {
        $doel="pagas abonon por ".alternativaricevantonomo."<br/> al Balkana Verda Stelo.";
    }
else {
        $doel="abonas sin al Balkana Verda Stelo.";
    };

    if (($huistel !== "") && ($poshtel !== "")) {
        $tel = $huistel." a&#365; ".$poshtel;
    }
else {
        $tel = $huistel.$poshtel;
    };

    $enhavo = "Nomo: ".$naam.",<br/>".$doel."<br/>Adreso de abonanto: ".$adres."<br/>Loknomo".$plaats.",<br/>".
    "po&#349;tkodo: ".$poshtkodo."en ".$land."<br/>La eldonanto rajtas alvoki min per telefono ".$tel.".<br/>".
    "Miaj personaj donita&#309;oj estos nur uzataj por faciligi la komunikadon rilate al mia abono kaj pago<br/>".
    "kaj por plibonigi la enhavon de Balkana Verda Stelo.<br/>".
    "Mia retpo&#349tadreso estas ".$retposht.".";

    $temo = "abonanonco de ".$naam;
    mail("[email protected]", $temo, $enhavo, $headers);
};

?>


<form name="personalia" method="post" action="compleet.php">            
<table width="70%">
    <tr>
        <td width="15%">Persona nomo <font size="-4">a&#365; nur ties unua litero</font>: </td>
        <td colspan="2"><input type="text" name="voornaam" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Familia nomo: </td>
        <td colspan="2"><input type="text" name="achternaam" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="right"><font size="-2">Sur la koverto metu mian personan nomon</font></td>
        <td align="center" width="10%"><select name="volgorde" size="2">
        <option value="0" selected="selected"> anta&#365;</option>
        <option value="1"> malanta&#365;</option>
        </select></td>
        <td width="10%"><font size="-2">la familia nomo.</font></td>
    </tr>
    <tr>
        <td valign="middle">Kiu titolo?</td>
        <td colspan="2"><select name="aanhef" size="5">
            <option value='0' selected="selected">neniu</option>
            <option value='f-ino'>f-ino</option>
            <option value='s-ino'>s-ino</option>
            <option value='s-ro'>s-ro</option>
            <option value='alia'>alia titolo &#265;i-sube</option>
        </select></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="right"><font size="-2">Alia kompleta titolo</font></td><td colspan="2"><input type="text" name="aanhef1" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td align="right"><font size="-2">Kompleta alnomo (plus titolo)<br/>por koverto al alia persono,<br/>se vi volas pagi por li/&#349;i: </font></td>
        <td colspan="2"><textarea name="alternativaricevantonomo" cols="30" rows="5" wrap="on"></textarea></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Adreso de abonanto: </td>
        <td ><input type="text" name="adres" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>2a linio por adreso: </td>
        <td ><input type="text" name="adres1" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Loknomo: </td>
        <td ><input type="text" name="plaats" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>2a linio por loknomo: </td>
        <td ><input type="text" name="plaats1" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Po&#349;tkodo: </td>
        <td ><input type="text" name="postcode" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Lando: </td>
        <td ><input type="text" name="land" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Numero de fiksa telefono: </td>
        <td ><input type="text" name="huistel" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Numero de po&#349;telefono: </td>
        <td ><input type="text" name="zaktel" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Retpo&#349;tadreso: </td>
        <td ><input type="text" name="netadres" /></td>
    </tr>
</table>    
<p></p>
<input type="reset" value="Rekomencigu" />&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="submit" value="Sendu" />
</form>

<form action="https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr" method="post" target="_top">
<input type="hidden" name="cmd" value="_s-xclick"/>
<input type="hidden" name="hosted_button_id" value="MPASZA2MRSZDW"/>
<table>
    <tr>
        <td><input type="hidden" name="on0" value="Elektu"/>Elektu</td></tr>
    <tr>
        <td><select name="os0">
            <option value="1 abono por 3 jaroj"> 1 abono  por 3 jaroj:  14,00 &#265;iujare*</option>
             <option value="1 abono por 2 jaroj"> 1 abono  por 2 jaroj:  15,00 &#265;iujare*</option>
            <option value="1 abono por 1 jaro">  1 abono  por 1 jaro :  16,00 &#265;iujare*</option>
            <option value="2 abonoj por 2 jaroj">2 abonoj por 2 jaroj:  29,00 &#265;iujare*</option>
            <option value="2 abonoj por 1 jaro"> 2 abonoj por 1 jaro :  30,00 &#265;iujare*</option>
            <option value="3 abonoj por 2 jaroj">3 abonoj por 2 jaroj:  42,00 &#265;iujare*</option>
            <option value="3 abonoj por 1 jaro"> 3 abonoj por 1 jaro :  44,00 &#265;iujare*</option>
            </select></td>
        <td><font size="-3">* &#285;is malabonigo anta&#385; la fino de la elektita de vi periodo</font>
        </td>
    </tr>
</table>

<input type="hidden" name="currency_code" value="EUR"/>
<input type="image" src="https://www.paypalobjects.com/nl_NL/NL/i/btn/btn_subscribeCC_LG.gif" border="0" name="submit" alt="PayPal, la sekura kaj kompleta maniero por pagi enrete."/>
<img alt="" border="0" src="https://www.paypalobjects.com/nl_NL/i/scr/pixel.gif" width="1" height="1"/>
</form>

</body>
</html>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 17/06/2015 18:14:07 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/06/2015 18:05:18
Quote Anchor link
Waarom al die variabelen aanmaken?
Waarom eerst allerlei variabelen aanmaken en daarna pas controleren of formulier is verzonden?
 
Johan Derks

Johan Derks

17/06/2015 18:46:40
Quote Anchor link
Je bedoelt: Waarom begin je niet met if (!isset($_POST['submit'])) (als die syntaxis goed is) en eerst het html-gedeelte plaatsen? Ja, dat is overzichtelijker voor de lezer.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/06/2015 19:00:35
Quote Anchor link
Die variabelen op lijn 6 t/m 19 hoe je niet aan te maken. Die $_POST['....']-variabelen kan je al direct gebruiken. Zolang je er meer oplet dat ze bestaan.
 
Johan Derks

Johan Derks

17/06/2015 19:28:04
Quote Anchor link
De oplossing is nabij! Het html-gedeelte moet namelijk door "print" vanuit php geschreven worden.
Wat nu alleen nog niet lukt, is dat ik de echo's, bij het posten van "compleet.php" met lege velden naar "compleet.php", op het scherm krijg, dus } else { (wat hier de functie "if (isset($_POST['submit']))" heeft
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php    if ($voornaam == "") {
        echo "Vi ne plenigis vian personan nomon!<br/>";
    }
else if ($achternaam == "") {
        echo "Vi ne plenigis vian familian nomon!<br/>";
    }
else if ($adres == "") {
        echo "Vi ne plenigis la unuan linion de la adreso!<br/>";
    }
else if ($plaats == "") {
        echo "Vi ne plenigis la unuan linion de la loknomo!<br/>";
    }
else if ($postcode == "") {
        echo "Vi ne plenigis la po&#349;tkodon!<br/>";
?>


enzovoort
Gewijzigd op 17/06/2015 19:28:59 door Johan Derks
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/06/2015 19:31:16
Quote Anchor link
Johan Derks op 17/06/2015 18:46:40:
Je bedoelt: Waarom begin je niet met if (!isset($_POST['submit'])) (als die syntaxis goed is) en eerst het html-gedeelte plaatsen? Ja, dat is overzichtelijker voor de lezer.

Voor welke lezer?!?

Zou overigens niet je mailadres in een topic zetten.
 
Eddy E

Eddy E

17/06/2015 19:54:50
Quote Anchor link
En haal regel 3 er nu uit.
Die heeft geen nut (meer). En nu heb je geen gezeik meer: je weet wat je wilt/nodig hebt. Meer niet.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/06/2015 20:34:38
Quote Anchor link
Het nadeel van deze methode is dat je 1 voor 1 verplichte velden moet verbeteren... dat is niet erg gebruiksvriendelijk.

Daarnaast is een controle op een lege string ook makkelijk te omzeilen.

Het zou ook al gebruiksvriendelijker zijn als je op 1 of andere manier in het formulier aangeeft dat bepaalde / alle velden verplicht zijn en het is natuurlijk helemaal mooi als alle foute velden in 1x gemarkeerd worden en er ook een (extra) hint wordt gegeven wat voor geldige invoer er dan wel verwacht wordt.
Gewijzigd op 17/06/2015 20:35:51 door Thomas van den Heuvel
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

18/06/2015 08:54:57
Quote Anchor link
Je maakt een variable aan: $alternativaricevantonomo
Maar je gebruikt 'm op deze manier: alternativaricevantonomo (op regel 72 en 73)

Daar klopt iets niet..
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/06/2015 09:03:32
Quote Anchor link
Goed gezien. Dit kan niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    if (alternativaricevantonomo !== "") {
        $doel="pagas abonon por ".alternativaricevantonomo."<br/> al Balkana Verda Stelo.";
    }

Maar die fout kan de PHP-parser zelf gewoon melden: het is (twee keer) een undefined constant. Zet dus boven in je script de foutmeldingen aan, dan heb je hier geen last meer van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
?>
 
Johan Derks

Johan Derks

18/06/2015 17:48:55
Quote Anchor link
Ja, dat was nog een foutje. Bedankt. Maar nu:
De echo-instructies werken niet. Kennelijk is er iets niet goed met de communictie server-side - userside )Vroeger deed ik alle foutmeldingen met Javascript. Nu moet de gebruiker het formulier, wanneer het fout of niet is ingevuld, terugkrijgen, MET BEHOUD VAN WAT GOED IS INGEVULD - lijkt mij. Ik heb de structuur van het formulier als volgt samengevat:
NAAM van script: compleet.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL&~E_NOTICE);
$headers  = 'MIME-Version: 1.0'."\r\n";
if (isset($_POST['submit'])) {
Hernoemen aanmeldvariabelen uit POST_array
Controle op fouten in aanmelding en toekennen van tekst aan foutvariabelen: $voornaamFt, $achternaamFt, enz.
Toekennen van waarde true of false aan variabele $foutloos.
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
</head>
<body>
<form name="personalia" method="post" action=".\compleet.php">            
Velden in tabel:
<input type="text" name="voornaam"/><?php echo $voornaamFt;?>
input type="text" name="achternaam"/><?php echo $achternaamFt;?>
enz.
Einde tabel
<input type="reset" value="Rekomencigu" />&nbsp;&nbsp;&nbsp;<input type="submit" value="Sendu" />
</form>  

<?php
if ($foutloos == true) {
Opmaak van leesbare tekst uit ingevulde gegevens van gebruiker, onder de variabele $enhavo
Opmaak van onderwerpregel onder de naam $temo
mail([mijn emailadres], $temo, $enhavo, $headers);
?>


<form action="" method="post" target="_top">
abonnementformulier op Esperanto-tijdschrift
<input type="image" src="." border="0" name="submit" alt="PayPal, la sekura kaj kompleta maniero por pagi enrete."/>
</form>

</body>
</html>


Wie gaat er een licht op? Mij niet. Vast bedankt.
Gewijzigd op 18/06/2015 17:52:54 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/06/2015 17:56:49
Quote Anchor link
Johan, zou je voortaan code de [code][/code]-tags gebruiken voor de codes. Dan blijft het forum overzichtelijk. Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.


Je moet controleren of de waardes nog in je POST-request zitten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name="voornaam" value="<?php if (isset($_POST['voornaam'])) { echo $_POST['voornaam']; } ?> />
Gewijzigd op 18/06/2015 17:57:04 door - Ariën -
 
Johan Derks

Johan Derks

18/06/2015 19:05:22
Quote Anchor link
Ik heb je verzoek, Aar, eerder gelezen, maar snap niet goed, wat je bedoelt. Ik probeer het nu hieronder toe te passen. Verder:
Als ik vooraan het script "foreach ($_POST as $key => $value) {$inhoud .= "$key: $value\n";}; print $inhoud;", levert dat niets op. Het is zelfs zo, dat alleen het onderste gedeelte van het script, namelijk

[form action="" method="post" target="_top"]
abonnementformulier op Esperanto-tijdschrift
[input type="image" src="." border="0" name="submit" alt="PayPal, la sekura kaj kompleta maniero por pagi enrete."/]
[/form]

wordt uitgevoerd.
Gewijzigd op 18/06/2015 19:06:12 door Johan Derks
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.