Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Tosca van der velden

tosca van der velden

22/01/2015 07:58:26
Quote Anchor link
Hallo.

Ik ben helemaal nieuw in php en probeer nu de fout Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vh2572/1/boruta.nl/boruta/html/front_occasion.php on line... op deze webpagina op te lossen.

Helaas kan ik het probleem maar niet vinden en blijft de foutmelding zich maar voordoen.

Wie kan mij hiermee helpen. Zodat we weer de zuto's op onze webpagina kunnen zetten. Dit probleem deed zich plotseling voor. De bouwer van de site is helaas verhuisd naar het buitenland en kan mij ook niet verder helpen.

deze gegevns staan in het front_occasion.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<?php
include("dbinfo.inc.php");
mysql_connect($host,$username,$password);
@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");

$query="SELECT * FROM boruta WHERE id=$id";
$result=mysql_query($query);
mysql_close();

$merk=mysql_result($result,$i,"Merk");
$type=mysql_result($result,$i,"Type");
$prijs=mysql_result($result,$i,"prijs");

$bouwjaar=mysql_result($result,$i,"Bouwjaar");
$extra=mysql_result($result,$i,"extra");
$foto=mysql_result($result,$i,"file");
$foto2=mysql_result($result,$i,"file2");
$foto3=mysql_result($result,$i,"file3");

if ($foto2)
{

$opt2= "foto[1] = \"$foto2\";";
$fotolink2 = "<a href=\"#\" onClick=\"imageViewer(0); return false;\"><img border='1' src=\"$foto\" width=80 height=60><br>[1]</a><br><br><a href=\"#\" onClick=\"imageViewer(1); return false;\"><img border='1' src=\"$foto2\" width=80 height=60><br><a href=\"#\" onClick=\"imageViewer(1); return false;\">[2]</a>";
}

else $opt2 = "";

if ($foto3)
{

$opt3= "foto[2] = '$foto3';";
$fotolink2 = "<a href=\"#\" onClick=\"imageViewer(0); return false;\"><img border='1' src=\"$foto\" width=80 height=60><br>[1]</a><br><a href=\"#\" onClick=\"imageViewer(1); return false;\"><img border='1' src=\"$foto2\" width=80 height=60><br>[2]</a><br><a href=\"#\" onClick=\"imageViewer(2); return false;\"><img border='1' src=\"$foto3\" width=80 height=60><br>[3]</a>";
}

else $opt3 = "";
echo "<html>


<script language=\"javascript\">
<!--
function imageViewer(number)
{
var foto = new Array();
foto[0] = \"$foto\";
$opt2
$opt3
 this.document.picture.src=foto[number];
}
//-->
</script>"
;
            
include("header2.inc");        

        
        
        
echo            "<table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"2\" cellpadding=\"5\" align=\"center\">
                <tr height='270'>
                    <td  align=\"center\">
                    <img border='1' name='picture' src=\"$foto\" width='320' height='240'></td>
                    <td >$fotolink2</td>
                </tr>
                </table>
                <table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"2\" cellpadding=\"5\" align=\"center\">
                <tr height=\"40\" valign=\"top\">
                    <td width=\"200\" align=\"left\" bgcolor=\"silver\">
                    <u>Merk:</u> $merk
                    </td>
                    <td width=\"*\" align=\"left\" bgcolor=\"silver\">
                    <u>Type:</u> $type
                    </td>
                </tr>
                <tr>
                    <td  align=\"left\" bgcolor=\"silver\">

                    <u>Extra's:</u><br> $extra
                    </td>        
                    
                    <td  align=\"left\" bgcolor=\"silver\">
                    <u>Bouwjaar:</u> $bouwjaar
                    </td>
                </tr>
                <tr>
                    <td ></td>
                    <td colspan=\"2\" bgcolor=\"silver\" height='50'>
                            <u>Vraagprijs:</u> $prijs,- euro
                        </td>
                </tr>
            </table>
            </body>
            </html>
            "
;

?>









ik hoop dat iemand kan zeggen wat er fout is.
Alvast heel erg bedankt.

mvg tosca
- Aar -:
Topictitel ingekort.
Gewijzigd op 22/01/2015 08:49:09 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:39:10
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/01/2015 08:13:51
Quote Anchor link
Dat betekent meestal dat er geen verbinding met de database kan worden geopend.
Is de database misschien onlangs verhuist? Of is de gebruikersnaam of het wachtwoord gewijzigd?
 
Tosca van der velden

tosca van der velden

22/01/2015 08:31:47
Quote Anchor link
bedankt voor de reactie. Ze zeggen zelf van niet en de site loopt meer dan 3 jaar bij dezelfde host. Heb net gekeken naar het wachtwoord en dat komt overeen als ik inlog op mijn phpmyadmin.
Gewijzigd op 22/01/2015 08:37:13 door tosca van der velden
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/01/2015 08:35:44
Quote Anchor link
Treedt de fout altijd op?
Of soms wel en soms niet?
 
Tosca van der velden

tosca van der velden

22/01/2015 08:37:57
Quote Anchor link
de fout treed steeds op. Is dit dan een fout wat niet bij mij ligt maar bij mijn host kan dat?

Toevoeging op 22/01/2015 08:41:54:

ik krijg ook deze melding in phpmyadmin erbij te staan: De huidige selectie bevat geen unieke kolom. Functies zoals rasterbewerkingen, checkboxen, Bewerken, Kopiëren en Verwijderen, zijn niet beschikbaar.

En dit klopt ook zodra ik iets wil veranderen via mijn admin panel gaat dat niet , kan niets verwijderen , aanpassen of erop zetten
 
Koen Hollander

Koen Hollander

22/01/2015 08:47:26
Quote Anchor link
Dat kan kloppen, PHPMyAdmin kan alleen aanpassen als er minimaal 1 veld unieke waarde heeft.

Maar aan de foutmelding te zien mislukt je query :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2015 08:48:25
Quote Anchor link
En om dat te onderzoeken moet je altijd foutafhandeling inbouwen:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/
 
Ivo P

Ivo P

22/01/2015 08:58:48
Quote Anchor link
misschien ook niet tussentijds (regel 8) je verbinding afsluiten?

dat gooit ook je resultset weg waarna je die niet meer kunt aanspreken op regel 10 en verder.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/01/2015 09:11:43
Quote Anchor link
Als de fout eerst niet optrad en nu altijd, óók in phpMyAdmin, zou ik denken dat de database-account gewijzigd is. De login van phpMyAdmin staat immers los van de configuratie van de site: nu ze het beide niet doen, is de account vermoedelijk de boosdoener.
 
Tosca van der velden

tosca van der velden

22/01/2015 09:12:37
Quote Anchor link
heel erg bedankt voor jullie reactie mijn probleem is ben geheel nieuw in php dus foutafhandeling inbouw en zo is voor mij nog abracadabra is misschien iemand die er even na kan kijken die er verstand van heeft voordat ik dadelijk e hele site onklaar maak en dan nog verder van huis ben. Ik zou dit super waarderen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2015 09:34:07
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je niet 'live' je site aanpast, en deze eerst altijd uittest?
Ik zou zeggen, lees de tutorial over foutafhandeling eens en let vooral op de gele commentaarlijnen.

Dan moet het vast wel lukken, lijkt me, anders horen we het wel.
 
Ivo P

Ivo P

22/01/2015 09:47:21
Quote Anchor link
wat ik niet snap:

je krijgt een foutmelding over mysql_result().
Maar de hele discussie gaat over het mislukken van de query. Ook in PHPMyadmin? Daar moet toch ook een foutmeling volgen?

Daarnaast bestaan $id en $i niet.

Zet je error reporting eens aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);
?>


bovenin je script
 
Tosca van der velden

tosca van der velden

22/01/2015 09:55:52
Quote Anchor link
als ik de code van hierboven toevoeg aan mijn script krijg ik 2 nieuwe meldingen:

Notice: Undefined variable: id in /var/www/vh2572/1/boruta.nl/boruta/html/front_occasion.php on line 10

Notice: Undefined variable: i in /var/www/vh2572/1/boruta.nl/boruta/html/front_occasion.php on line 14
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/01/2015 09:56:53
Quote Anchor link
Error reporting inschakelen helpt hier maar half.

Er staat een @ voor @mysql_select_db($database) op regel 4. Het niet kunnen selecteren van de database wordt onderdrukt, waardoor de eerstvolgende fout de mislukte mysql_query($query) op regel 7 is. Error reporting inschakelen helpt alleen als je vervolgens de error reporting niet wijzigt met @.

Aangezien ook phpMyAdmin klaagt, heb ik zo'n vermoeden dat er toch iets aan de database-account gewijzigd is.
 
Ivo P

Ivo P

22/01/2015 10:04:28
Quote Anchor link
als $id leeg is, ontbreekt een stuk uit de query.

als TS de query niet snapt en met "WHERE id = " in phpmyadmin gooit, zal ook phpmyadmin het niet kunnen oplossen.

Tosca:
Waar zou $id vandaan moeten komen?

Staat er soms in de url iets als script.php?id=123
 
Tosca van der velden

tosca van der velden

22/01/2015 11:20:21
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/01/2015 11:27:23
Quote Anchor link
Tosca, heb je oude auto's uit de database verwijderd?
 
Ivo P

Ivo P

22/01/2015 11:28:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
="SELECT * FROM boruta WHERE id=$id";
?>


vervangen door
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
="SELECT * FROM boruta WHERE id='". mysql_real_escape_string($_GET['id']) . "'";
?>
Gewijzigd op 22/01/2015 11:29:15 door Ivo P
 
Tosca van der velden

tosca van der velden

22/01/2015 11:30:21
Quote Anchor link
ik heb nog niets gedaan heb de site gisteren in mijn handen geduwd gekregen met deze fout. hebben 2 sites aan elkaar gekoppeld beide hetzelfde probleem wordt er gestoord van. als ik een nieuwe db aanmaak zou dat niet kunnen helpen of zeg ik nou iets geks
 
Ivo P

Ivo P

22/01/2015 11:30:47
Quote Anchor link
de setting waaraan het ligt dat die $id niet meer op magische wijze ontstaat, is volgens mij al zeker 12 jaar geleden als "verouderd" bestempeld.

Eigenlijk dus merkwaardig dat pas sinds kort een probleem ontstaan is.
Kennelijk heeft je hoster pas nu besloten om de server eens te updaten?
 
Tosca van der velden

tosca van der velden

22/01/2015 11:44:14
Quote Anchor link
ik heb die regel aangepast en krijg nu alleen maar weer deze meldingen

Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vh2572/1/boruta.nl/boruta/html/front_occasion.php on line 18



nr 18 varieert natuurlijk per waarschuwing
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.