Webcam beelden afwisselend weergeven EN tegelijk refreshen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Damien De Leeuw

Damien De Leeuw

26/07/2015 15:46:27
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een dubbel probleem... Ik wil twee webcambeelden afwisselend (om de 15 sec) weergeven. Terwijl het beeld zichtbaar is, moet ook elke seconden dit beeld gerefreshed worden...

Ik haalde mijn inspiratie voor het script in dit topic:
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/fotos-automatisch-verwisselen/37209/2/

Omdat dit een oud topic is en omdat het eigenlijk nog een bijkomend probleem is, maak ik hier een nieuw topic.

Hierbij mijn gebruikte script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
<script type="text/javascript">
var
imgArray = new Array('http://webcam.radiostar.be:88/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&usr=website&pwd=live','http://webcam2.radiostar.be:89/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&amp;usr=website&amp;pwd=live'); //etc.
var curPos = 0;
function
imgRotate() {
    if (curPos < imgArray.length - 1)
        curPos += 1;
    else curPos = 0;
    if (typeof imgArray[curPos] == 'string')
        imgArray[curPos] = CacheImage(imgArray[curPos]);
    document.getElementsById("foto").src = imgArray[curPos].src;
}
function
CacheImage(src) {
    var
imgObj = new Image();
    imgObj.src = src;
    return imgObj;
}

</script>

?>


En dan om de afbeelding op te roepen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
<img id="foto" src="" alt="Webcam" onload="setTimeout(function() {src = src.substring(0, (src.lastIndexOf('t=')+2))+(new Date()).getTime()}, 1000)" onerror="setTimeout(function() {src = src.substring(0, (src.lastIndexOf('t=')+2))+(new Date()).getTime()}, 5000)" width="700" />
<
script>
imgRotate();
setInterval("imgRotate();", 15000);
</script>

?>


Ik krijg deze foutmeldingen:

index.php:48 Uncaught TypeError: document.getElementsById is not a function
/h1437918228939:1 GET http://www.radiostar.be/h1437918228939 404 (Not Found)
/h1437918234194:1 GET http://www.radiostar.be/h1437918234194 404 (Not Found)

Iemand enig idee wat ik verkeerd doe... ? Alvast bedankt voor de hulp...

Damien
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 17:00:10
 
- SanThe -

- SanThe -

26/07/2015 17:16:54
Quote Anchor link
document.getElementById
 
Damien De Leeuw

Damien De Leeuw

27/07/2015 22:06:54
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/07/2015 17:16:54:
document.getElementById


ja klopt, had ik verkeerd gekopieerd uit vorige post... Bedankt voor de reactie :-)

Maar toch komen de beelden niet, de foutmeldingen komen om de seconde...

Damien
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

28/07/2015 09:36:22
Quote Anchor link
Misschien werkt dit: document.getElementById('foto').src = imgArray[curPos];
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.