website attack

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
J C

J C

15/02/2015 17:19:58
Quote Anchor link
Sinds twee dagen wordt mijn website aangevallen, waardoor het de website overbelast werd.

Je krijgt dan als foutmelding iets als: exceeded the max_connections_per_hour.

Inmiddels is dit verhoogd waardoor de website weer bereikbaar is.

Als ik de errorlog erbij pak krijg ik veel dingen als onderstaande meldingen, is hieruit op te maken dat er een grove fout in mijn script zit dat ze aan het gebruiken zijn?

Quote:
[Sun Feb 15 01:20:03.630711 2015] [:error] [pid 4543] [client #####] PHP Fatal error: Uncaught exception 'mysqli_sql_exception' with message 'The used SELECT statements have a different number of columns' in *****\nStack trace:\n#0 *****: mysqli->query('\\n\\t\\t\\t\\t\\t\\tSELECT\\n\\t...')\n#1 ***** \n#2 {main}\n thrown in ***** on line 71, referer: *****'+%2f**%2fuNiOn%2f**%2faLl+%2f**%2fsElEcT+0x393133353134353632312e39,0x393133353134353632322e39,0x393133353134353632332e39,0x393133353134353632342e39,0x393133353134353632352e39,0x393133353134353632362e39,0x393133353134353632372e39,0x393133353134353632382e39,0x393133353134353632392e39,0x39313335313435363231302e39,0x39313335313435363231312e39,0x39313335313435363231322e39,0x39313335313435363231332e39,0x39313335313435363231342e39,0x39313335313435363231352e39,0x39313335313435363231362e39,0x39313335313435363231372e39,0x39313335313435363231382e39,0x39313335313435363231392e39,0x39313335313435363232302e39,0x39313335313435363232312e39,0x39313335313435363232322e39,0x39313335313435363232332e39,0x39313335313435363232342e39,0x39313335313435363232352e39,0x39313335313435363232362e39,0x39313335313435363232372e39,0x39313335313435363232382e39,0x39313335313435363232392e39,0x39313335313435363233302e39,0x39313335313435363233312e39,0x39313335313435363233322e39,0x39313335313435363233332e39,0x39313335313435363233342e39,0x39313335313435363233352e39,0x39313335313435363233362e39,0x39313335313435363233372e39,0x39313335313435363233382e39,0x39313335313435363233392e39,0x39313335313435363234302e39,0x39313335313435363234312e39,0x39313335313435363234322e39,0x39313335313435363234332e39,0x39313335313435363234342e39,0x39313335313435363234352e39,0x39313335313435363234362e39,0x39313335313435363234372e39,0x39313335313435363234382e39,0x39313335313435363234392e39,0x39313335313435363235302e39,0x39313335313435363235312e39,0x39313335313435363235322e39,0x39313335313435363235332e39,0x39313335313435363235342e39,0x39313335313435363235352e39,0x39313335313435363235362e39,0x39313335313435363235372e39,0x39313335313435363235382e39,0x39313335313435363235392e39,0x39313335313435363236302e39,0x39313335313435363236312e39,0x39313335313435363236322e39,0x39313335313435363236332e39,0x39313335313435363236342e39,0x39313335313435363236352e39,0x39313335313435363236362e39,0x39313335313435363236372e39,0x39313335313435363236382e39,0x39313335313435363236392e39,0x39313335313435363237302e39,0x39313335313435363237312e39,0x39313335313435363237322e39,0x39313335313435363237332e39,0x39313335313435363237342e39,0x39313335313435363237352e39,0x39313335313435363237362e39,0x39313335313435363237372e39,0x39313335313435363237382e39,0x39313335313435363237392e39,0x39313335313435363238302e39,0x39313335313435363238312e39,0x39313335313435363238322e39,0x39313335313435363238332e39,0x39313335313435363238342e39,0x39313335313435363238352e39+and+'0'='0--


Quote:
[Sun Feb 15 01:18:52.338818 2015] [:error] [pid 4542] [client ######] PHP Fatal error: Uncaught exception 'mysqli_sql_exception' with message 'You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(/**/sElEcT 1 /**/fRoM(/**/sElEcT count(*),/**/cOnCaT((/**/sElEcT(/**/sElEcT /**' at line 10' in *****\nStack trace:\n#0 *****: mysqli->query('\\n\\t\\t\\t\\t\\t\\tSELECT\\n\\t...')\n#1 *****): include_once('***o...')\n#2 {main}\n thrown in ***** on line 71, referer: *****(%2f**%2fsElEcT+1+%2f**%2ffRoM(%2f**%2fsElEcT+count(*),%2f**%2fcOnCaT((%2f**%2fsElEcT(%2f**%2fsElEcT+%2f**%2fuNhEx(%2f**%2fhEx(%2f**%2fcOnCaT(0x217e21,0x4142433134355a5136324457514146504f4959434644,0x217e21))))+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2flImIt+0,1),floor(rand(0)*2))x+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2fgRoUp%2f**%2fbY+x)a)+'


Quote:
[Sun Feb 15 01:18:52.597517 2015] [:error] [pid 4526] [client ######] PHP Fatal error: Uncaught exception 'mysqli_sql_exception' with message 'Duplicate entry '!~!ABC145ZQ62DWQAFPOIYCFD!~!1' for key 'group_key'' in *****\nStack trace:\n#0 *****: mysqli->query('\\n\\t\\t\\t\\t\\t\\tSELECT\\n\\t...')\n#1 *****: include_once('***...')\n#2 {main}\n thrown in ***** on line 71, referer: *****'+and(%2f**%2fsElEcT+1+%2f**%2ffRoM(%2f**%2fsElEcT+count(*),%2f**%2fcOnCaT((%2f**%2fsElEcT(%2f**%2fsElEcT+%2f**%2fuNhEx(%2f**%2fhEx(%2f**%2fcOnCaT(0x217e21,0x4142433134355a5136324457514146504f4959434644,0x217e21))))+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2flImIt+0,1),floor(rand(0)*2))x+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2fgRoUp%2f**%2fbY+x)a)+and+'1'='1
Gewijzigd op 15/02/2015 21:14:59 door J C
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 06:36:11
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

15/02/2015 17:38:03
Quote Anchor link
Als ik het zo zie dan hebben ze een sql injectie gebruikt.
 
J C

J C

15/02/2015 17:41:21
Quote Anchor link
Dat dacht ik eerst ook, maar het stukje zou volgens mij veilig moeten zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
$mainqry    ="
                        SELECT
                                website_titel,
                                website_naam,
                                website_inhoud  
                        FROM
                                website
            ";
                                
if (!isset ($_GET['pagina']) || $_GET['pagina'] == '')
    {                                
$mainqry     .="            WHERE
                                website_id=201
            ";
    }                                    
else            
    {                      
$mainqry     .="         WHERE
                                website_id BETWEEN  200 and 299
                        AND
                                website_naam='".mysql_real_escape_string($_GET['pagina'])."'
            ";
    }
    
    $mainsql = $connection->query($mainqry);
    


IS er hier uit te halen of ze er ook in zijn gekomen?
Gewijzigd op 15/02/2015 17:41:42 door J C
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/02/2015 17:42:32
Quote Anchor link
Iemand probeert je site te hacken met SQL-injectie. Als dat in een fatal error eindigt, is dat niet zo'n probleem; je moet je meer zorgen maken over de injecties die wél slagen en die je daardoor niet als error voorbij ziet komen.

Als /medewerkers/ alleen voor medewerkers toegankelijk is, zou ik die directory snel even dichttimmeren met een whitelist van vertrouwde IP-adressen in .htaccess. Dat is de snelste oplossing. (Je voorbeelden noemen slechts één kwaadaardig IP-adres, maar er kunnen meerdere IP-adressen worden gebruikt.)

Daarna eens controleren of je ergens gevoelig bent voor SQL-injectie.
 
J C

J C

15/02/2015 17:46:02
Quote Anchor link
Bedankt, ik was al bezig alles overzetten naar het nieuwe php en daarmee alle scripts te controleren.
Maar dat heeft dus vanaf nu prioriteit nummer 1.

Ik kan uit de database niet halen dat er iemand is ingelogd.
Dit wordt namelijk wel bijgehouden.

We hebben best wel wat medewerkers, die ook via hun telefoon inloggen op de website.
Ik zal eens kijken of ik al die ipadressen kan gebruiken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 19:31:13
Quote Anchor link
$connection->query($mainqry);
<-- -->
mysql_real_escape_string($_GET['pagina'])

???

Gebruik je overal (nog) de mysql-extensie?
En als je dan toch een wrapper hebt, waarom maak je dan geen shorthand voor mysql_real_escape_string()?
$connection->escape() leest toch wat prettiger. Ik zou het ook $db noemen, en niet $connection.

Het zou ook logischer zijn dat als je van een wrapper gebruik maakt, ook alles in deze wrapper zit.

Daarnaast, weet je zeker dat de bovenstaande query je parten speelt?
Tevens, is je character encoding overal hetzelfde? Dit is namelijk van cruciaal belang voor de correcte werking van _real_escape_string() functionaliteit en daarmee dus ook voor het voorkomen van SQL-injectie.

En ook: het escapen van je (SQL) output alleen is soms niet genoeg. Soms moet je je input ook filteren.
Als je een numerieke waarde verwacht in $_GET['whatever'], controleer hier dan op. Als deze waarde vervolgens niet numeriek is, zou je de query niet eens uit moeten voeren.
 
J C

J C

15/02/2015 19:46:18
Quote Anchor link
Ik ben nu alles aan het omzetten naar mysqli en probeer meteen dit soort dingen te tackelen.
Door de jaren heen zijn die basis bestanden een beetje verwaterd.
Het is me ook niet helemaal meer duidelijk waarom ik dit zo heb gedaan.

ik heb er nu dit van gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
if(isset($_GET['pagina'])){
$pagina = $_GET['pagina'];
}
else
{
$pagina = 'home';
}

$qry    ="
    SELECT
            website_titel,
            website_naam,
            website_inhoud  
    FROM
            website
    WHERE
        website_id
            BETWEEN  200 and 299
    AND
        website_naam=?
            ";

    $statement = $connection->prepare($qry);
    $statement->error;
    $statement->bind_param('s', $pagina);
    $statement->execute();
    $result = $statement->get_result();
    $maintekst = $result->fetch_assoc();  
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 20:17:38
Quote Anchor link
Wellicht wil je je oorspronkelijke bericht ook anonimeseren.

Hier zitten nu nog remote IP's in (die trouwens van nederlandse origine lijken te zijn :)) en de URL van je website.

Waarschijnlijk wil je juist nu niet nog meer mensen hebben die aan jouw poort(en) gaan voelen wel?
Gewijzigd op 15/02/2015 20:18:12 door Thomas van den Heuvel
 
J C

J C

15/02/2015 20:25:40
Quote Anchor link
Dat ip adres had hij eerder moeten bedenken. Voordat hij aan mijn website begon te rommelen.
We hebben een behoorlijk vermoeden wie er achter zit. Namelijk degene die al maanden probeert via het inlog scherm probeert in te loggen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 20:35:09
Quote Anchor link
Misschien gebeurt dit via een website die een even goede beveiliging had als die van jou.
 
J C

J C

15/02/2015 20:36:53
Quote Anchor link
Als dat werkelijk zo zou zijn, dan is het nog steeds zijn eigen schuld.

Maar gezien het ipadres en zijn geschiedenis op onze website vermoed ik wat anders.
Gewijzigd op 15/02/2015 20:37:38 door J C
 
- wes  -

- wes -

16/02/2015 09:04:38
Quote Anchor link
Als je het IP van iemand hebt die dit doet , waarom deze niet excluden van je gehele site?
 
J C

J C

16/02/2015 10:02:59
Quote Anchor link
hoe doe ik dat? In de htacces?
 
Ivo P

Ivo P

16/02/2015 10:10:53
Quote Anchor link
Allow from all
Deny from 111.222.333.444

Evt hoofdletter gebruik even checken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.