website communiceren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2013 23:36:57
Quote Anchor link
Even een koffiehoek vraagje tussendoor...

Hoe communiceren jullie eigenlijk je website naar anderen? Stel je hebt een site en die heet "leukesite".

Zeg je dan tegen vrienden, kijk maar eens op:

1. leukesite.nl
2. www.leukesite.nl
3. leukesite.nl/
4. www.leukesite.nl/
5. http://leukesite.nl
6. http://www.leukesite.nl

Ik denk dat de meeste mensen voor optie 1 of 2 zullen gaan.

Meestal zie je in reclame-uitingen ook "kijk op leukesite.nl".

Maar volgens mij hoort officieel achter een URL toch een slash te staan???
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:02:05
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2013 23:54:34
Quote Anchor link
leukesite.nl of www.leukesite.nl
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/02/2013 00:00:24
Quote Anchor link
Ah oke... maar "officieel" gezien hoort achter een website toch altijd een slash hè?
 
- Raoul -

- Raoul -

18/02/2013 00:10:18
Quote Anchor link
Altijd nummer 1 en héél soms met www. erbij voor die achterlijke schoolsite van ons want zonder www werkt de site niet. :P
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

18/02/2013 00:14:29
Quote Anchor link
Ik ook altijd nummer 1. Ik vind het ook erg irri als die url niet werkt, en je er www. voor moet typen xD
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/02/2013 00:14:45
Quote Anchor link
(da's een DNS aanpassing volgens mij...)

Maar nog steeds raar dat in drukwerk die slash er (bijna) nooit bij staat.

Waarom staat er "Meer weten? Bezoek onze website: www.leukesite.nl"; en niet "Meer weten? Bezoek onze website: www.leukesite.nl/"

Zou dat puur visueel zijn? Dat het er zonder slash mooier uitziet?
Gewijzigd op 18/02/2013 00:15:04 door Ozzie PHP
 
- Raoul -

- Raoul -

18/02/2013 00:17:10
Quote Anchor link
www. staat gewoon lelijk. :)

Officieel zou je dit moeten typen: http://leukesite.nl:80
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/02/2013 00:17:52
Quote Anchor link
Ik denk dat dit officieel is...

http://www.leukesite.nl/
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/02/2013 08:19:16
Quote Anchor link
over het algemeen zou je kunnen zeggen hoe korter hoe beter (lees gebruikersvriendelijker) dat is de kracht van nu.nl bijvoorbeeld
 
- Mark -

- Mark -

18/02/2013 09:54:50
Quote Anchor link
meestal 1, soms 2.

Ik weet niet hoe het met andere browsers zit maar Firefox en Safari laten http:// en de slash op het eind niet eens zien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/02/2013 11:48:36
Quote Anchor link
@Mark: ik zie het ja... apart. Is me nooit eerder opgevallen. Volgens mij hoort er toch echt een slash achter, maar zodra ik er handmatig een slash achter zet haalt ie 'm weg in Firefox. Strange...

Op deze site vind ik dit:

Quote:
Always Include the Slash When Linking to Your Domain with No File Name

You can speed up access to your home page by including the trailing slash on your domain name URL. For example:

http://webdesign.about.com/

While you can’t control what your readers type into their location bar for your URL, you can control what you link them to. Always include the trailing slash in your URL links. If you include it in your marketing materials as well, you can help keep your pages loading quickly for your readers, as most people type whatever is printed without adding or removing characters.

Hier wordt dus gesteld dat je altijd de slash op het eind moet communiceren.
 
- Mark -

- Mark -

18/02/2013 12:21:51
Quote Anchor link
Ze zullen het in de adres balk er wel uitslopen voor de leesbaarheid. Maar wat er achter de schermen gebeurd weet ik niet. Als het echt zo is dat een / achter de domein naam sneller is dan zullen ze dat best zelf toevoegen aan de url wanneer ze de website aanroepen.

Hoe oud is dat artikel eigenlijk? Is het nog wel relevant?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/02/2013 12:28:28
Quote Anchor link
Er staat niet bij hoe oud het is, maar ik ben een dergelijk verhaal wel eens eerder tegengekomen.

Waar het om gaat is dit:

Als je dit aanroept:
mijnsite.nl (ik laat het "www." deel even weg, anders krijg je zo'n irritant pijltje)

Dan verwacht de server dat er een bestand wordt aangeroepen. Vervolgens ziet de server zelf dat het niet om een bestand gaat, maar om een directory. Vervolgens wordt een redirect uitgevoerd naar:
mijnsite.nl/

Dit omzetten werkt vertragend. Uiteraard is dat geen mega vertraging... maar het werkt dus wel vertragend.
 
- Mark -

- Mark -

18/02/2013 12:38:09
Quote Anchor link
Aan de meta tag te zien van 7 November 2012. Vreemd dat ze het niet op de pagina zelf zetten.

Ik heb het nooit gemerkt maar het is misschien wel handig om te onthouden en in de toekomst toe te passen.
 
Eddy E

Eddy E

18/02/2013 14:38:48
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 18/02/2013 11:48:36:
@Mark: ik zie het ja... apart. Is me nooit eerder opgevallen. Volgens mij hoort er toch echt een slash achter, maar zodra ik er handmatig een slash achter zet haalt ie 'm weg in Firefox. Strange...

Op deze site vind ik dit:

Quote:
Always Include the Slash When Linking to Your Domain with No File Name

You can speed up access to your home page by including the trailing slash on your domain name URL. For example:

http://webdesign.about.com/

While you can’t control what your readers type into their location bar for your URL, you can control what you link them to. Always include the trailing slash in your URL links. If you include it in your marketing materials as well, you can help keep your pages loading quickly for your readers, as most people type whatever is printed without adding or removing characters.

Hier wordt dus gesteld dat je altijd de slash op het eind moet communiceren.


Ja leuk, maar waarom zou je?
Zonder slash werkt het ook (zo niet is dat echt knudde) en ik ga niet naar nu-punt-nl-slash maar naar nu-punt-nl
Korter is echt wel beter.

Ik noem mijn website (http://www.zunflappie.nl/ ;)) gewoon 'Zunflappie' en dat volstaat.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/02/2013 14:46:51
Quote Anchor link
Eddy E op 18/02/2013 14:38:48:
Ja leuk, maar waarom zou je?

Daar gaat het nu dus juist om. Zonder slash moet eerst worden omgezet naar met slash en werkt daardoor vertragend.

Als jij vanaf een andere site naar je eigen site linkt, kun je er dus ook beter die slash achter zetten.
 
- Raoul -

- Raoul -

18/02/2013 16:28:25
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 18/02/2013 14:46:51:
Eddy E op 18/02/2013 14:38:48:
Ja leuk, maar waarom zou je?

Daar gaat het nu dus juist om. Zonder slash moet eerst worden omgezet naar met slash en werkt daardoor vertragend.


Inderdaad, die 5 nanoseconden langer wachten is echt irritant.
Gewijzigd op 18/02/2013 16:38:07 door - Raoul -
 
Wouter J

Wouter J

18/02/2013 16:39:50
Quote Anchor link
Pfff, ozzie waar praten we nu over? Begin je zelf niet door te krijgen dat je een beetje begint door te schieten in het snelheidsoptimalisatie gedoe?

En daarnaast is het met en zonder een slash allebei even goed, zoals de specificatie ons vertelt:
Quote:
The authority component is preceded by a double slash ("//") and is
terminated by the next slash ("/")
, question mark ("?"), or number
sign ("#") character, or by the end of the URI.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
authority   = [ userinfo "@" ] host [ ":" port ]


URI producers and normalizers should omit the ":" delimiter that
separates host from port if the port component is empty. Some
schemes do not allow the userinfo and/or port subcomponents.

If a URI contains an authority component, then the path component
must either be empty or begin with a slash ("/") character
. Non-
validating parsers (those that merely separate a URI reference into
its major components) will often ignore the subcomponent structure of
authority, treating it as an opaque string from the double-slash to
the first terminating delimiter, until such time as the URI is
dereferenced.
(bron)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.