Weeknummer op zondagavond verhogen met 1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erik Perquin

Erik Perquin

21/09/2014 21:29:27
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik beheer een website van een voetbalclub met daarop de homepagina het clubprogramma. De data hiervoor komt bij de knvb dataservice vandaan. In de PHP code wordt dit aangeroepen middels het competitieprogramma en een weeknummer. Iedere keer dat de pagina wordt opgevraagd krijg ik het wedstrijdprogramma met dat weeknummer. Nu is het de bedoeling dat het weeknummer op zondagavond op maandag met 1 wordt verhoogd. Dus het programma van de week daarop.

Ik heb verder geen kennis van PHP programmeren

Mijn vraag hoe doe ik dit?

M.v.g.
Erik
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:16:13
 
Aad B

Aad B

21/09/2014 22:22:57
Quote Anchor link
PHP date format kent W ISO-8601 week number of year, weeks starting on Monday 00:00 (added in PHP 4.1.0).
Dus wanneer je iets in de database plaatst kan je het weeknummer impliciet bepalen middels PHP of binnen een SQL insert van MySQL met de week() functie.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/09/2014 22:36:07
Quote Anchor link
In aanvulling op Aad een voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$weeknr
= date('W');

echo 'Weeknummer: ' . $weeknr;

?>
 
Erik Perquin

Erik Perquin

28/09/2014 15:58:13
Quote Anchor link
Hallo,

Waar zou ik dat in mijn PHP code moeten plakken
En hoe kom ik er achter dat het weeknummer op zondagavond of maandag met 1 wordt verhoogd
Zoals je ziet staat het weeknummer nu op 40

M.v.g. Erik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
//    error_reporting(E_ALL);
//    ini_set("display_errors", 1);

    class_exists('DataService') || require('Classes/dataService.class.php');
    class_exists('Helpers') || require('Classes/helpers.class.php');
    
 
    $dataService = new DataService;
    
        
       $apicall = $dataService->callApi('/wedstrijden?weeknummer=40');
    $results = json_decode($apicall);
    if ($results->errorcode != 1000)
    {

        echo '<tr><td colspan=4 >Geen programma voor deze periode</td></tr>';
        return;
    }


    $allTeams = $results->List;

    $c = 0;
    foreach($allTeams  as $key => $value) {
    //        echo '<td >' .$dataService->dump($value) . '</td>';
            echo '<td class="ColDatum">'.Helpers::getShortDate($value->Datum).'</td>';
            echo '<td class="ColTijd">' .  substr($value->Tijd,0,2).':'. substr($value->Tijd,2,4) . '</td>';
              echo '<td class="Team"><div class="Team" title="'.$value->ThuisClub.'">'.Helpers::checkIfMyTeam($value->ThuisClub).'</td><td class="divider"> - </td><td class="Team"  title="'.$value->UitClub.'">'.Helpers::checkIfMyTeam($value->UitClub).'</div></td>';
       echo '</tr>';
 }

 ?>

</tbody>
</table>
</body>
</html>
Gewijzigd op 28/09/2014 16:00:36 door Erik Perquin
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

28/09/2014 20:09:50
Quote Anchor link
Je maakt gewoon van regel 11:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$apicall
= $dataService->callApi('/wedstrijden?weeknummer='.date('W'));
?>
 
Erik Perquin

Erik Perquin

30/09/2014 19:08:17
Quote Anchor link
Hoi,

Het is gelukt, en als ik de local host bekijk staat daar daadwerkelijk mijn huidige clubprogramma. Als ik het goed begrijp wordt dan op maandag 0.00 uur het weeknummer aangepast aan de volgende week?

M.v.g.
Erik Perquin
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/09/2014 19:37:51
Quote Anchor link
Klopt. Date werkt op de klok van de server. Het gaat geheel automatisch.

Toevoeging op 30/09/2014 19:38:24:

Klopt. Date werkt op de klok van de server. Het gaat geheel automatisch.
 
Erik Perquin

Erik Perquin

30/09/2014 19:39:37
Quote Anchor link
Dank voor je hulp!!!

M.v.g.
Erik Perquin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.