Weight Tag Cloud

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Enrico van der List

Enrico van der List

05/05/2015 14:54:44
Quote Anchor link
Hoi hoi,

Ik ben voor de website bezig met een tag cloud. Ik heb een lijst met plaatsten waar ik ben geweest. en sommige plaatsen ben ik vaker geweest op een andere datum, maar ik wil het aantal x dat ik die plaats bezocht heb optellen (want sommige plaatsen staan in een andere regel)en in een cloud verwerken en er een uiteindelijk een tag toevoegen die dan allemaal in de database komen te staan.

Dit is m'n output:
Code (php)PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
plaats aantal
Breda 5
Amsterdam 1
Rotterdam 2
Utrecht 2
Maastricht 4
Groningen 1


Nu wil ik natuurlijk dat de tag met het grootste aantal het grootst is. Ik heb al een tijdje zitten denken hoe ik dit wil doen.

Ik krijg het gewoon niet voor elkaar om me voor te stellen hoe ik dit zou moeten doen.

Bedankt...
Gewijzigd op 05/05/2015 14:56:50 door Enrico van der List
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:02:09
 
Pipo Clown

Pipo Clown

05/05/2015 15:55:27
Quote Anchor link
Misschien begrijp ik het verkeerd maar volgens mij kun je beginnen met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT plaats, aantal FROM tabel ORDER BY aantal
 
Enrico van der List

Enrico van der List

05/05/2015 16:02:44
Quote Anchor link
Pipo Clown op 05/05/2015 15:55:27:
Misschien begrijp ik het verkeerd maar volgens mij kun je beginnen met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT plaats, aantal FROM tabel ORDER BY aantal


Maar mijn idee van de tabel komt als volgende uit te zien maakt dat dan uit?

id plaats datum prestatie onderdeel
breda 5 mei 10.00 kogel
breda 4 mei 11.00 kogel
roterdam 3 mei 10.50 kogel

pakt hij dan alsnog breda 2x en rotterdam 1x?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/05/2015 20:41:06
Quote Anchor link
Dit is vrij basic SQL, gebruik group by:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
    plaats,
    COUNT(1) aantal
FROM
    tabelnaam
GROUP BY plaats
ORDER BY aantal DESC
 
Enrico van der List

Enrico van der List

05/05/2015 22:34:11
Quote Anchor link
Maar hoe zit het dan met een word cloud te maken? want dat is meer mijn probleem...
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

06/05/2015 11:21:45
Quote Anchor link
Je wil het niet in een database invoeren maar een Word document waaruit dit gehaald moet worden?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.