Welke programmeertaal?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 14:35:03
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik wil 1 van de volgende 3 dingen leren. Welke zouden jullie kiezen? Graag met argumenten want ik vind het een moeilijke keuze. Ze boeien me namelijk alle 3.

Groeten Donny

1: Python
2: C# (C Sharp)
3: Java (Android apps developen)

Topic verplaatst naar "Programmeer hulp", aangezien het geen PHP betreft en gaat over de keuze van een programmeertaal.[/modedit]
Gewijzigd op 27/03/2014 21:47:42 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:34:21
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 14:41:39
Quote Anchor link
Ik zou gaan voor C# of Java.

Wat je met Python kan, kan je ook met PHP, alleen de syntax is anders. C# en Java kan je weer andere dingen mee doen, applicaties of mobiele apps etc...

Of ga voor Ruby on Rails of NodeJS... :)

Gr, Ken
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 15:19:41
Quote Anchor link
Of ga voor Ruby on Rails of NodeJS... :)

Hoezo ruby of rails?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

27/03/2014 15:43:12
Quote Anchor link
Waarom vind je die drie interessant? Want wil je er van leren?
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 16:16:23
Quote Anchor link
Ruby on Rails is erg clean en stabiel voor grotere applicaties. En is best wel een learning curve. :) Of heb je andere beweegredenen om een nieuwe taal te leren? Ben je al helemaal bekend met PHP (en Design Patterns)?
 
Erwin H

Erwin H

27/03/2014 16:28:21
Quote Anchor link
Verkeerde volgorde. Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt, je gaat een taal leren omdat je die nodig hebt. Kijk dus eerst eens naar het type applicatie dat je wilt ontwikkelen en bepaal aan de hand daarvan welke taal het beste is om te gebruiken.
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 16:38:34
Quote Anchor link
Erwin H op 27/03/2014 16:28:21:
Verkeerde volgorde. Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt, je gaat een taal leren omdat je die nodig hebt. Kijk dus eerst eens naar het type applicatie dat je wilt ontwikkelen en bepaal aan de hand daarvan welke taal het beste is om te gebruiken.


eens!
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 17:22:33
Quote Anchor link
Oke, maar Java is nodig voor Apps, en C# is voor applicaties. Ik heb ze allebei nodig, maar weet niet welke kant ik echt op wil...
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 17:36:16
Quote Anchor link
Ken, Ruby on Rails is een framework. Je moet eerst Ruby leren wil je RoR willen leren. Of ten minste, dat zou zo moeten.

Als je perse een nieuwe taal wil leren omdat je nou eenmaal een nieuwe taal wil leren (wat perfect goed is), zou ik niet blijven hangen in het PHP-achtige wereldje. C# is welliswaar anders doordat het static typed is, maar voor de rest lijkt het allemaal nog heel erg veel op PHP. Ga dan echt andere talen leren, zoals Haskell, Lisp en Ruby. Dan krijg je een veel bredere blik op het programmeren en kun je deze technieken toepassen in andere situaties.

En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/03/2014 17:57:45
Quote Anchor link
>> En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)

Wat is het verschil en wat kun je eigenlijk met deze talen?
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 18:03:17
Quote Anchor link
>> Wat is het verschil en wat kun je eigenlijk met deze talen?

C is een oude taal waarmee je bijna alles zelf moet opgeven qua taken, je kan er praktisch alles mee. Het is overigens niet object georienteerd.
C++ is een verbetering van C, half object georienteerd en iets minder krachtig (maar wel minder werk)
C# (C++++, als je de plusjes groupeerd in 2en en onder elkaar zet) is een verbetering van C++, het is volledig object georienteerd (niet zo volledig als Ruby overigens) en is veel minder krachtig dan de bovenstaande.

Neem "verbetering" hier overigens niet te letterlijk, naar mijn mening is er weinig "verbeterd", het is gewoon later gemaakt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/03/2014 18:57:16
Quote Anchor link
Ik hoor niemand Perl noemen. Kennelijk ben ik de enige die nog in cgi en cgi-bin zit te prutsen.
 
Aad B

Aad B

27/03/2014 21:35:34
Quote Anchor link
In vervolg op Erwin: Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt. Je gaat niet een taal leren omdat je daar nu even een applicatie in gaat bouwen. Je kan een taal gaan leren omdat daar toekomstmuziek of carriere in zit. Je noemde JAVA, een prima keuze. Het bedrijf waar ik werk is hierin gespecialiseerd en we bouwen grote applicaties met JAVA, JBoss Application server, EnterpriseDB (PostgreSQL) maar ook OracleDB, JBoss A-MQ server, JBoss Operations Network enzovoort voor GZM. Deze markt zit te springen om gecertificeerde JAVA developers. De Open Source markt is momenteel zeer interessant vanwege de aanzienlijk lagere kosten voor ownership/licenties.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/03/2014 21:44:30
Quote Anchor link
@Wouter:

Ah oké. Bedankt voor de uitleg. Maar nu misschien een stomme vraag... maar wat kun je er mee maken? Moet ik dan denken aan computer software? Programma's als Word, Photoshop enz. ?

@Aad:

>> Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt. Je gaat niet een taal leren omdat je daar nu even een applicatie in gaat bouwen.

Dat hangt er natuurlijk maar net van af. Uiteraard is het slim om rekening te houden met de toekomst, maar het kan natuurlijk best zo zijn dat iemand simpelweg een nieuwe taal wil leren omdat hij het leuk vindt.

Er zijn zat mensen die van de een op de andere dag Spaans gaan leren, of Chinees. Niet omdat ze het nodig hebben, maar simpelweg omdat ze het leuk vinden en hun kennis willen verbreden.
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 21:46:29
Quote Anchor link
Aad, ben ik niet met je eens. Je kan ook een nieuwe taal leren omdat je daar geïnteresseerd in bent of omdat je je gedachte wilt verbreden. Ik heb nog nooit iets voor geld gedaan qua programmeren en ik heb geen toekomstplannen met programmeren, maar toch heb ik nu al 5 jaar lang elk jaar een nieuwe taal geleerd, het liefst zo breed mogelijk uit elkaar... Door het leren van een functionele taal krijg je weer heel veel inzichten in heel veel nieuwe dingen, zoals lazy loading, command/query functies, recursion, etc. Door het leren van iets met een strict type system leer je dat typecasting etc. helemaal niet heel mooi is en door het leren van Ruby leer je dat code een mooi leesbaar verhaal moet zijn, dat het vooral begrijpelijk moet zijn.

>> maar wat kun je er mee maken? Moet ik dan denken aan computer software? Programma's als Word, Photoshop enz. ?

what can I create with C
what can I create with C++
what can I create with C#

Btw, PHP is gemaakt met C, om een voorbeeldje te noemen :) Ik denk dat office met een .NET is gemaakt. C#.NET kan je ook gebruiken voor websites volgens mij.
Gewijzigd op 27/03/2014 22:06:09 door Wouter J
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 22:15:42
Quote Anchor link
Is C#.NET geen ASPx? Of noem ik nu weer een hele andere taal?
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 22:33:29
Quote Anchor link
Microsoft heeft de .NET familie ontwikkeld. Die bevat onder anderen C#.NET en ASP.NET, maar dat betekend niet dat ze hetzelfde zijn. Het betekend alleen dat alle .NET talen worden gecompileerd naar hetzelfde formaat, waardoor ze allemaal door dezelfde tool kunnen worden uitgevoerd.
 
Ken PHP

Ken PHP

28/03/2014 10:14:52
Quote Anchor link
Wouter J op 27/03/2014 17:36:16:
Ken, Ruby on Rails is een framework. Je moet eerst Ruby leren wil je RoR willen leren. Of ten minste, dat zou zo moeten.

En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)


RoR - i know :) maar als je Ruby en RoR leert dan vergroot je je kans op werk, voor zover ik weet zijn RoR developers nogal schaars en zeker wel gezocht, ik hoor het in ieder geval steeds vaker voorbij komen... Zelfde met Zend Framework, met een certificering kan je op zoveel vlakken aan de slag, en het is een leuke aanvulling op je PHP kennis imho.

C# hoor ik ook steeds vaker voorbij komen trouwens, vooral in de game industry.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/03/2014 12:07:21
Quote Anchor link
Ken PHP op 27/03/2014 14:41:39:
Wat je met Python kan, kan je ook met PHP, alleen de syntax is anders.
Gr, Ken


Pardon?

Kun jij me vertellen hoe je de volgende items met PHP kunt maken?


Persoonlijk zou ik voor Python gaan.
 
Ken PHP

Ken PHP

28/03/2014 12:22:11
Quote Anchor link
Quote:
Pardon?


Je hebt gelijk hoor :) ik had het alleen over primair websites realiseren.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/03/2014 12:57:07
Quote Anchor link
Ah oke. Maar geen van bovenstaande 3 programmeertalen zijn daarvoor bedoeld ;)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.