while loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Racoon smasher

racoon smasher

28/05/2015 11:55:33
Quote Anchor link
Ik ben momenteel bezig met het ophalen van afbeeldingen die bij een sieraad horen, maar ik loop ergens tegen aan. Alles wordt weergegeven behalve de afbeeldingen die in de whileloop worden geladen. Aangezien ik eerder op de pagina al $queryFetch = mysql_fetch_array($querySelect); heb neergezet weet ik zo gauw niet wat er in de while loop moet komen om die te laten werken.

Is er iemand die de oplossing weet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
    include "include/header.php";

    if(isset($_GET['id']))
    {

        $id = $_GET['id'];
    }

    
    $querySelect = mysql_query("SELECT     tbl_jewelry.j_id,
                                        tbl_jewelry.j_name,
                                        tbl_jewelry.j_price,
                                        tbl_jewelry.j_information,
                                        tbl_jewelryphotos.jp_id,
                                        tbl_jewelryphotos.jp_location,
                                        tbl_jewelryphotos.j_id
                                 FROM   tbl_jewelry
                                 JOIN    tbl_jewelryphotos ON tbl_jewelryphotos.j_id = tbl_jewelry.j_id
                                WHERE    tbl_jewelry.j_id = '$id'"
);
    $queryFetch = mysql_fetch_array($querySelect);
?>


<div class="Wrapper">
    <h1>Sieraad</h1>
    <div class="buttons">
        <a href="add_photos.php?id=<?php echo $queryFetch['j_id'] ?>" class="greyBtn">Foto's toevoegen</a>
    </div>

    <table>
        <tr>
            <th>Naam</th>
            <td><?php echo $queryFetch['j_name'];?></td>
        </tr>
        <tr>
            <th>Prijs</th>
            <td><?php echo $queryFetch['j_price'];?></td>
        </tr>
        <tr>
            <th>Informatie</th>
            <td><?php echo $queryFetch['j_information'];?></td>
        </tr>
    </table><br />

    <?php
        $numrows
= mysql_num_rows($queryFetch);
        echo "<table><tr><th>Foto's</th></tr>";
        if ($numrows > 0) {
            while ()
            {

                echo "<tr>";
                echo "<td><img src='".$queryFetch['jp_location']."'></td>";
                echo "<td><a href='delete_order.php?id=".$queryFetch['jp_id']."' onclick=\"return confirm('Weet je zeker dat je deze afbeelding wilt verwijderen?');\"><img src='UI/images/delete.png'></a></td>";
                echo "</tr>";
            }
        }

        else
        {
            echo "<tr><td colspan='2'>Geen data</td></tr>";
        }

        echo "</table>";
    ?>

</div>

<?php
    include "include/footer.php";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:39:24
 
Johan K

Johan K

28/05/2015 12:03:43
Quote Anchor link
Wat heel handig is om te weten hier, is wat de bron vermeling zegt over wat er uit word geprint.
Als je dan de URL klikt is de link die je hem hier geeft dan wel de juiste?
 
Racoon smasher

racoon smasher

28/05/2015 12:07:39
Quote Anchor link
Wat bedoel je daarmee?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/05/2015 20:19:27
Quote Anchor link
Als ik naar je query kijk dan lijkt het alsof je de data van één jewelry-item ophaalt in combinatie met mogelijk bijbehorende jewelry-foto's.

Wanneer je de eerste keer mysql_fetch_array() aanroept haal je één resultaat op. Dit zal in de meeste gevallen de jewelry-data + de data van de eerste foto zijn.

Als je vervolgens met een while-loop de rest van de records ophaalt sla je mogelijk de eerste foto over.

Je zit dus met deze ene query een beetje in een vreemde spagaat als je dit vervolgens in je layout wil verwerken. Of je moet ook je tabel met sieraad-data in de while-loop opnemen en deze alleen afdrukken als je het eerste record ophaalt maar dat lijkt mij een beetje suf. Je zou je kunnen afvragen of de performance-winst die het uitvoeren van 1 query opweegt tegen de code-structuur waarin je dit moet vatten.

Ik kan mij zo voorstellen dat alle sieraden foto's hebben, maar is dit ook gegarandeerd? Een veiliger strategie zou misschien een LEFT JOIN zijn, of je zou kunnen overwegen om het ophalen van de sieraad-data en de bijbehorende foto's te splitsen (jaja, dit is een extra query... separation of concerns okay).

Als je de foto's apart ophaalt dan haal je elke stap van je while-loop een query-resultaat op waarbij je tegelijkertijd controleert of je ook nog op-te-halen-query-resultaten hebt op de gebruikelijke manier.

Query voor tonen van sieraad info:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT ... FROM tbl_jewelry WHERE j_id = <id>
Dit levert 0 of 1 resultaat op.

Query voor tonen van bijbehorende foto's:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT ... FROM tbl_jewelryphotos WHERE j_id = <id>
Dit levert 0 of meer resultaten op waar je doorheen zult moeten lo(o)pen.
 
Racoon smasher

racoon smasher

28/05/2015 20:25:58
Quote Anchor link
Deze hulp komt van pas. Ik heb het nu inderdaad opgelost met 2 query's, maar dit vind ik zelf niet zo netjes. Als ik met die left join werk, moet ik dan nog rekening houden met andere dingen?

EDIT: geprobeerd, maar hij geeft dan geen data weer
Gewijzigd op 28/05/2015 20:29:53 door racoon smasher
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/05/2015 22:09:03
Quote Anchor link
Sommige mensen vinden meerdere queries een doodzonde als je alles in één query kan frotten... de leesbaarheid van het geheel even buiten beschouwing latend. Ik ga als het even kan altijd voor eenvoud en leesbaarheid, tenzij de performance in het gedrang komt omdat queries zwaar zijn. Dit soort queries zijn niet wereldschokkend maar elke query is er een, dat is waar.

Algemene vorm JOIN query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$res
= mysql_query('... je join query ...');
$first = true; // geeft aan of we met de eerste resultaatrij bezig zijn

// haal de resultaten op

while ($row = mysql_fetch_assoc($res)) {
    if ($first) {
        // dit is de eerste rij, druk hier sieraad details af (zitten in $row)
        // ...

        // start hier(na) eventueel ook een tabel of container voor je foto's
        // ...


        $first = false; // voor volgende resultaatrijen wordt dit blok overgeslagen
    }
    // druk hier je foto-data af (zitten ook in $row)
    // ...

} // while

// geef resultaat vrij

mysql_free_result($res);
?>

Voor een aparte query voor enkel foto's maak je een while-loop zoals hierboven minus het $first-if-blok.

Advies: ga MySQLi of PDO gebruiken in plaats van mysql_-functies als je nieuwe code schrijft.
 
Racoon smasher

racoon smasher

28/05/2015 22:16:46
Quote Anchor link
Als goed is snap ik je uitleg en zal het vanavond of morgen nog toepassen en kijken of het lukt.

Verder weet ik dat het belangrijk is te verdiepen in vernieuwde technologie, maar aangezien ik wil overstappen naar het maken van websites met ASPX.NET en C#.NET heb ik hier niet echt behoefte aan.

Heel erg bedankt en ik laat hier nog van me horen of het gelukt is of niet.

Toevoeging op 29/05/2015 14:58:03:

Aangezien alles in 1 query zit zal ik altijd een melding krijgen dat ik 1 row heb en dus kan ik niet aangeven bij de afbeeldingen dat er geen data is met behulp van $numrows > 0

Moet ik dan toch 1 query erbij doen of is hier een andere oplossing voor?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/05/2015 15:11:38
Quote Anchor link
Racoon smasher op 28/05/2015 22:16:46:
Aangezien alles in 1 query zit zal ik altijd een melding krijgen dat ik 1 row heb en dus kan ik niet aangeven bij de afbeeldingen dat er geen data is met behulp van $numrows > 0

Moet ik dan toch 1 query erbij doen of is hier een andere oplossing voor?

Hm? Die JOIN kan er toch voor zorgen dat je meerdere resultaatrijen hebt? Maar -zoals eerder aangegeven- als het niet gegarandeerd is dat elk sieraad een of meer foto's heeft is het misschien verstandiger om er een aparte query van te maken (of een LEFT JOIN te gebruiken). Maar je noemt dus nu alweer een reden waarom het dus handiger zou zijn om het sieraad en (eventueel) bijbehorende foto's apart te behandelen.
 
Racoon smasher

racoon smasher

29/05/2015 15:13:19
Quote Anchor link
Nouja ik heb het nu zo opgelost

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
    if(isset($_GET['id']))
    {

        $id = $_GET['id'];
    }

    $res = mysql_query("SELECT     tbl_jewelry.j_id,
                                tbl_jewelry.j_name,
                                tbl_jewelry.j_price,
                                tbl_jewelry.j_information,
                                tbl_jewelry.so_id,
                                tbl_jewelryphotos.jp_id,
                                tbl_jewelryphotos.jp_location,
                                tbl_sort.so_id,
                                tbl_sort.so_name
                         FROM   tbl_jewelry
                         JOIN   tbl_sort ON tbl_sort.so_id = tbl_jewelry.so_id
                    LEFT JOIN   tbl_jewelryphotos ON tbl_jewelryphotos.j_id = tbl_jewelry.j_id
                        WHERE    tbl_jewelry.j_id = '$id'"
);
    $cw = mysql_query("SELECT tbl_jewelryphotos.jp_id FROM tbl_jewelryphotos WHERE tbl_jewelryphotos.j_id = '$id'");
    $ns = mysql_num_rows($cw);
    $first = true;
    
    while ($queryFetch = mysql_fetch_assoc($res)) {
        if ($first) {
            echo "<table>";
            echo "<tr><th>Naam</th><td>" .$queryFetch['j_name'] . "</td></tr>";
            echo "<tr><th>Naam</th><td>" .$queryFetch['j_price'] . "</td></tr>";
            echo "<tr><th>Naam</th><td>" .$queryFetch['j_information'] . "</td></tr>";
            echo "<tr><th>Naam</th><td>" .$queryFetch['so_name'] . "</td></tr>";
            echo "</table><br />";
            echo "<table><tr><th>Foto's</th><th>Verwijderen</th></tr>";
            $numrows = mysql_num_rows($res);
            $first = false;
        }

        if ($ns > 0) {
            echo "<tr>";
            echo "<td><img src='".$queryFetch['jp_location']."'></td>";
            echo "<td><a href='delete_photo.php?jpid=".$queryFetch['jp_id']."&id=".$queryFetch['j_id']."' onclick=\"return confirm('Weet je zeker dat je deze afbeelding wilt verwijderen?');\"><img src='UI/images/delete.png'></a></td>";
            echo "</tr>";
        }
else {
            echo "<tr><td colspan='2'>Geen data</td></tr>";
        }
    }

    echo "</table>";
    
    mysql_free_result($res);
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/05/2015 15:21:32
Quote Anchor link
Uhm, dat is een beetje een vreemde constructie, je eerste query geeft ook eigenlijk te vaak teveel informatie terug? Als je dit nu eens herstructureert?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
$res = <je query voor het opvragen van sieraad info>; // levert 1 resultaat
if (mysql_num_rows($res) == 1) {
    $row = mysql_fetch_assoc($res);
    // druk hier sieraad info af mbv $row

    // haal fotos op
    $res2 = <je query voor het opvragen van foto-data bij sieraad $id>; // levert 0 of meer resultaten
    if (mysql_num_rows($res2) > 0) {
        while ($row2 = mysql_fetch_assoc($res2)) {
            // druk foto data af mbv $row2
        }
    } else {
        // geen foto's beschikbaar mededeling
    }
    mysql_free_result($res2);
}
mysql_free_result($res);

Maar dan met mysqli dus :p.
 
Racoon smasher

racoon smasher

29/05/2015 15:35:21
Quote Anchor link
Klopt daar heb je een heel goed punt. De manier die je nu aangeeft was ook de manier hiervoor. Deze ga ik dus weer toepassen.

Heel erg bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.