wie kan vertellen waarvoor deze tekens dienen () {} []

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »
Hans koster

hans koster

22/07/2014 12:03:11
Quote Anchor link
ik heb verschillende boeken om te leren php, maar tot mijn verbazing wordt er bijna alles uit gelegd behalve
waar voor de tekens zijn zoals: () {} [] terwijl het wel meteen gebruikt word in de script.
kan iemand mij vertellen wanneer deze gebruikt worden.
uiteraard gebruik ik ze nu wel in mijn script, maar heb geen benul waarom.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$getal1
= 10
$getal2
= 5
if ($getal1>$getal2){
echo $getal1."is getal groter dan".$getal2;
}
enz,enz,enz.
Gewijzigd op 22/07/2014 12:17:15 door Hans koster
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:25:27
 
Wouter J

Wouter J

22/07/2014 12:08:45
Quote Anchor link
Zou je alsjeblieft de topic titel willen aanpassen, zodat hij iets meer over je vraag vertelt. Veel van de vragen op het forum zijn simpele vragen.[/modedit]
Gewijzigd op 22/07/2014 12:08:58 door Wouter J
 
Hans koster

hans koster

22/07/2014 12:26:08
Quote Anchor link
help ik zie dat er 27 antwoorden zijn, alleen zie ik de antwoorden niet staan wel die van j.wouter?????

Toevoeging op 22/07/2014 12:31:45:

ik ga een nieuwe topic aanmaken, volgens mij ben ik geblokkeerd door j.Woud want jullie blijven antwoord geven maar ik zie ze niet dus kan ik ook niet reageren.
 
Erwin H

Erwin H

22/07/2014 12:32:24
Quote Anchor link
Dat zijn helemaal geen antwoorden, dat zijn views (v), de replies (r) zijn de antwoorden.

Toevoeging op 22/07/2014 12:33:52:

En voor een uitleg over de verschillende haakjes: http://www.phpknowhow.com/basics/usage-of-brackets/
 
Hans koster

hans koster

22/07/2014 12:35:44
Quote Anchor link
oke Erwin, nu begrijp ik het, maar hoe zie ik dan de views???
 
Erwin H

Erwin H

22/07/2014 12:36:31
Quote Anchor link
Wat denk je dat views zijn?
Dat wil zeggen dat iemand het topic heeft bekeken, daar valt verder dus niets aan te zien....
 
Hans koster

hans koster

22/07/2014 12:41:53
Quote Anchor link
Erwin oke sorry voor de vraag, maar nog bedankt voor de link. ( ik dacht met views dat ergens naar toe linken om wat te laten zien.)
Gewijzigd op 22/07/2014 12:44:28 door hans koster
 
Bart V B

Bart V B

22/07/2014 12:46:51
Quote Anchor link
Misschien kan Even een modje het andere topic verwijderen, volgens mij is he niet de bedoeling da er 2 topic over het zelfde loopt.

Hans,

Die views is het aantal mensen wat je topic heeft bekeken, aantal reply's het aantal antwoorden.
Even in het kort antwoord op je vraag:

() is een functionele statement in het Nederlands simpel gezegd:
Als( var iets is) zo kan zijn er veel functies die dit gebruiken, enkele voorbeelden zijn:
isset()
array()
function()
e.d.

{} zijn blokhaken accolades, die zijn niet perse nodig, maar maken code leesbaarder.

[] is een onderdeel van een array.
Gewijzigd op 22/07/2014 12:58:01 door Bart V B
 
Erwin H

Erwin H

22/07/2014 12:48:36
Quote Anchor link
Bart V B op 22/07/2014 12:46:51:
{} zijn blokhaken, die zijn niet perse nodig, maar maken code leesbaarder.

Pardon? Niet perse nodig?
(en dit zijn trouwens accolades, geen blokhaken. [] zijn blokhaken)
Gewijzigd op 22/07/2014 12:50:11 door Erwin H
 
Wouter J

Wouter J

22/07/2014 12:49:02
Quote Anchor link
Reactie van - Aar - in het andere topic

Quote:
() dienen voor functies
{ en } zijn onderdeel van if-elseif-else struxturen
[ en ] horen bij array's.
 
Bart V B

Bart V B

22/07/2014 12:56:01
Quote Anchor link
nee, Erwin. ;)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
   if($a) :
     echo $a;
   else:
     echo $c;
   endif;

?>


Quote:
(en dit zijn trouwens accolades, geen blokhaken. [] zijn blokhaken)

Tis warm...
Gewijzigd op 22/07/2014 12:58:49 door Bart V B
 
Hans koster

hans koster

22/07/2014 13:00:05
Quote Anchor link
iedereen hartelijke dank voor het helpen.
 
Erwin H

Erwin H

22/07/2014 14:10:25
Quote Anchor link
@Bart, en dat is de enige situatie waarin je {} gebruikt?

Doe dit eens zonder {}:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
class Test{
  public function iets(){
    
  }
}

?>

Daarnaast is het niet moeilijk om te beargumenteren dat de methode die jij kiest voor een if controle structuur simpelweg een andere is dan degene waarin je wel accolades gebruikt. Bij de andere (meest gangbare zelfs) is het geen 'optioneel' gebruik, maar verplicht zodra je meer dan 1 regel code hebt.

Niet perse nodig is wat mij betreft een volledig verkeerde voorstelling van zaken.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/07/2014 16:34:09
Quote Anchor link
Dit voorbeeldje zal je een beetje de functie van accolades {} uitleggen. Probeer het gewoon en zie welk resultaat je krijgt. in plaats van if(1 == 2) kun je ook if(1 == 1) proberen. Je zult leren dat het hele blok tussen de accolades of wel of juist niet uitgevoerd wordt afhankelijk of de if TRUE of FALSE oplevert.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

// eerste test
if(1 == 2)
    echo "echo 1<br>";
echo "echo 2<br>";


// tweede test
if(1 == 2) {
    echo "echo 3<br>";
    echo "echo 4<br>";
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.