[wiskunde] Verschillende afmetingen, zelfde plaats

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »
Php knipper

php knipper

30/10/2014 00:00:03
Quote Anchor link
Hallo,

ik geraak niet uit volgende probleem uit, steeds kloppen de uitkomsten niet. Ik heb al een heel blad volgeschreven maar het heeft niet gewerkt.

ik heb in mijn databank volgende gegevens staan
- img height (800)
- img width (1000)
- div top (300)
- div left (400)
- div height (200)
- div width (200)

Dan krijg je een vierkant in het midden (die div). Nu wil ik de div variabels herberekenen maar dat de positie dezelfde blijft (er wordt rekening gehouden met de aspect ration van de img)
dan heb ik (voor de gemakkelijkheid is het nu X 2 maar dat is niet altijd )
- img height (1600)
- img width (2000)
- div top (A=?)
- div left (B=?)
- div height (C=?)
- div width (D=?)

Hoe kan ik deze vraagtekens wiskundig oplossen?

Als het gemakkelijk is, sorry ik ben geen rekenwonder. Ik krijg het al 2 jaar niet meer op school en dan vergeet je al snel wat je niet vaak nodig hebt.
Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:58:57
 
Wouter J

Wouter J

30/10/2014 00:43:09
Quote Anchor link
Gewoon alles met dezelfde factor vermenigvuldigen:

factor = imgHeight1/imgHeight.0 = 1600 / 800 = 2

divTop1 = divTop.0 * factor = 300 * 2 = 600
divLeft1 = divLeft.0 * factor = 400 * 2 = 800
divHeight1 = divHeight.0 * factor = 200 * 2 = 400
divWidth1 = divHeight = 400

Om hier een beetje mee te spelen en te bewijzen heb ik een Geogebra aangemaakt voor dit probleem: http://ggbtu.be/mt93JBrPV
Gewijzigd op 30/10/2014 00:44:56 door Wouter J
 
Peter K

Peter K

30/10/2014 07:19:19
Quote Anchor link
Je zult sowieso één variabele moeten bepalen die je gaat vaststellen. Als je geen van de 4 weet kun je nooit aan de andere 3 komen. Toch in ieder geval niet met een wisselende factor.

Indien de factor inderdaad altijd bekend is dan kan het op de manier die Wouter hierboven omschrijft.
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 07:52:53
Quote Anchor link
Om het op een andere manier in te steken:

divTop = (imgHeight - divHeight) / 2;
divLeft = (imgWidth - divWidth) / 2;

In de oorspronkelijke post staat overigens niet wat er met de hoogte en breedte van de div moet gebeuren als de img andere afmetingen krijgt: moet de div even groot blijven, of moet hij meeschalen? Dat maakt dat het niet mogelijk is om iets zinnigs te zeggen over divHeight en divWidth.
Gewijzigd op 30/10/2014 16:11:36 door Willem vp
 
Php knipper

php knipper

30/10/2014 14:43:07
Quote Anchor link
@Wouter, @peter & @willem

Heel erg bedankt maar ik vrees dat het niet gaat werken vanwege de "divWidth1 = divHeight = 400".
de div is niet perse een vierkant. Deze kan ook rechthoekig van vorom zijn. De bedoeling is dat hij meeschaalt.

Als de div over een bloempot zit en de foto zijn afmetingen veranderen (grote of kleiner) dan moet de div nog steeds op dezelfde plaats over de bloempot zitten.
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 16:15:13
Quote Anchor link
> Heel erg bedankt maar ik vrees dat het niet gaat werken vanwege de "divWidth1 = divHeight = 400".

Als je de berekeningen gebruikt die ik noemde, zou het in principe altijd goed moeten gaan. Als imgHeight 1.5x zo groot wordt, moet je divHeight ook 1.5x zo groot maken en uit de berekening rolt dan de juiste divTop.
 
Php knipper

php knipper

30/10/2014 18:00:24
Quote Anchor link
ik bedoel dat als de width en de height niet altijd dezelfde zijn, hierdoor kan ik dit stuk dus niet gebruiken wat altijd een vierkant zal geven ookal is de bron een driehoek vierkant ;)
Gewijzigd op 30/10/2014 22:31:54 door php knipper
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 18:29:04
Quote Anchor link
Huh? Waar komt die driehoek nou ineens vandaan?
Maar zelfs dan moet het nog werken.
 
Php knipper

php knipper

30/10/2014 22:32:20
Quote Anchor link
sorry was verstrooit
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/10/2014 02:14:31
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$fW
= $imageWidthA / $imageWidthB; // factor voor de breedte
$fH = $imageHeightA / $imageHeightB; // factor voor de hoogte


$divTopB = $divTopA / $fH;
$divLeftB = $divLeftA / $fW;
$divHeightB = $divHeightA / $fH;
$divWidthB = $divWidthA / $fW;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.