XAMPP met Gmail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Kevin J

Kevin J

27/11/2014 14:20:05
Quote Anchor link
Hallo, ik heb al vaak en op veel manieren geprobeerd om met XAMPP een mail te kunnen versturen.
Zo heb ik ook met gmail geprobeerd, alleen mijn probleem is dat het niet werkt.
Ik heb de volgende URL precies gevolgt: http://stackoverflow.com/questions/15965376/how-to-configure-xampp-to-send-mail-from-localhost
Maar dit werkt niet, doen hun iets fout waardoor ik het fout doe?
Of heeft iemand een betere uitleg hiervan?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:13:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 14:26:59
Quote Anchor link
Ik heb de SMTP van Gmail een tijdje niet gebruikt. Maar moest je voor SMTP-mogelijkheid niet ergens iets aanzetten? Of is dat ook al weer standaard?
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 14:28:14
Quote Anchor link
- Aar - op 27/11/2014 14:26:59:
Ik heb de SMTP van Gmail een tijdje niet gebruikt. Maar moest je voor SMTP-mogelijkheid niet ergens iets aanzetten? Of is dat ook al weer standaard?


Ik heb precies die tutorial gevolgt en ik gok dat ze hem daar gewoon aanzettn
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 14:33:18
Quote Anchor link
Het probleem van PHP's mail-functie is dat het haast niet te debuggen is. Dus waarom het fout gaat, en wat de SMTP-server precies antwoord, dat is en blijft de vraag.

Je zou kunnen proberen om PHPmailer te gebruiken met de juiste settings van Gmail, en de debugstand aan. Misschien dat je dan weet wat er mis kan zijn, maar misschien werkt het dan ook wel.
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 14:38:51
Quote Anchor link
http://stackoverflow.com/questions/24713682/sending-mail-from-xampp-using-phpmailer-error-occured

Moet het dan zoiets worden?
Ik ken de term PHPmailer wel maar nooit meegewerkt of iets
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 14:42:23
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, probeer het eens.
Zet wel de debug eens aan:
$mail->SMTPDebug = 1;
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 14:44:31
Quote Anchor link
Als ik vanmiddag/vanavond thuis ben zal ik het testen en laat ik nog wel weten hoe het ging

Toevoeging op 27/11/2014 19:18:23:

Het werkt nu wel, maar niet optimaal zoals ik zou willen, de gewone standaard mailfunctie is vele malen makkelijker dan dit
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/11/2014 19:59:58
Quote Anchor link
Daarom noemen we de thuis-pc ook wel home pee sea.

Het is namelijk géén server.

En het wordt ook geen mailserver als je er XAMPP op zet om te mailen via een Gmail-account.
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 20:02:14
Quote Anchor link
Ward van der Put op 27/11/2014 19:59:58:
Daarom noemen we de thuis-pc ook wel home pee sea.

Het is namelijk géén server.

En het wordt ook geen mailserver als je er XAMPP op zet om te mailen via een Gmail-account.


Dat snap ik, maar ik wil een site maken met activatie link enzo, en die wil ik laten mailen, en ook met wachtwoord vergeten enzo, dus daarom wilde ik het doen, en het is mogelijk dacht ik
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 20:03:38
Quote Anchor link
Een paar oplossingen:

- Installeer een eigen mailserver en scherm deze verdraaid goed af voor een 'open-relay'!
- Gebruik de SMTP van je provider.
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 20:22:02
Quote Anchor link
Quote:
- Gebruik de SMTP van je provider.


Ik heb Ziggo, dus hoe moet ik dan gaan doen? (Heb @home.nl email)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/11/2014 20:30:51
Quote Anchor link
Misschien moet je eerst even aan je ouders (of hun provider) vragen wat ze van een open relay vinden?
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 20:34:30
Quote Anchor link
Ik heb al bekeken, ik weet dat dit geweigerd word door ouders.
Is er nog een andere manier?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/11/2014 20:40:48
Quote Anchor link
Je wilt alleen mail kunnen versturen toch?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 20:43:10
Quote Anchor link
Ik neem aan dat jij je server niet openzet naar buiten toe, gezien we het over XAMPP en een consumentenlijntje hebben? Dan kan je toch gewoon een lokale mailserver installeren. Zolang jij je poorten naar binnen niet opent kan je sowieso geen gevaar lopen.
Gewijzigd op 27/11/2014 20:46:02 door - Ariën -
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 20:43:28
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 27/11/2014 20:40:48:
Je wilt alleen mail kunnen versturen toch?


Ja dat klopt, zodat ik activatiemail en wachtwoord herindering enzo.

Toevoeging op 27/11/2014 20:44:39:

- Aar - op 27/11/2014 20:43:10:
Ik neem aan dat jij je server niet openzet naar buiten toe, gezien we het over XAMPP en een consumentenlijntje hebben? Dan kan je toch gewoon een lokale mailserver installeren. Zolang jij je poorten naar binnenuit niet opent kan je sowieso geen gevaar lopen.


Heb jij eventueel voorstellen? Het is inderdaad voor prive gebruik, zodat ik alles op mijn lokale pc kan testen. Het gaat niet eens het huis door het blijft alleen op mijn laptop staan.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 20:45:26
Quote Anchor link
- Aar - op 27/11/2014 20:43:10:
.. naar binnenuit ..


.. naar binnen ..

Inkomend dus dichthouden.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/11/2014 20:46:03
Quote Anchor link
Download de zip vanaf github: https://github.com/PHPMailer/PHPMailer

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
/**
 * This example shows settings to use when sending via Google's Gmail servers.
 */

//SMTP needs accurate times, and the PHP time zone MUST be set
//This should be done in your php.ini, but this is how to do it if you don't have access to that

date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');

require '../PHPMailerAutoload.php';

//Create a new PHPMailer instance
$mail = new PHPMailer;

//Tell PHPMailer to use SMTP
$mail->isSMTP();

//Enable SMTP debugging
// 0 = off (for production use)
// 1 = client messages
// 2 = client and server messages

$mail->SMTPDebug = 2;

//Ask for HTML-friendly debug output
$mail->Debugoutput = 'html';

//Set the hostname of the mail server
$mail->Host = 'smtp.gmail.com';

//Set the SMTP port number - 587 for authenticated TLS, a.k.a. RFC4409 SMTP submission
$mail->Port = 587;

//Set the encryption system to use - ssl (deprecated) or tls
$mail->SMTPSecure = 'tls';

//Whether to use SMTP authentication
$mail->SMTPAuth = true;

//Username to use for SMTP authentication - use full email address for gmail
$mail->Username = "[email protected]";

//Password to use for SMTP authentication
$mail->Password = "yourpassword";

//Set who the message is to be sent from
$mail->setFrom('[email protected]', 'First Last');

//Set an alternative reply-to address
$mail->addReplyTo('[email protected]', 'First Last');

//Set who the message is to be sent to
$mail->addAddress('[email protected]', 'John Doe');

//Set the subject line
$mail->Subject = 'PHPMailer GMail SMTP test';

//Read an HTML message body from an external file, convert referenced images to embedded,
//convert HTML into a basic plain-text alternative body

$mail->msgHTML(file_get_contents('contents.html'), dirname(__FILE__));

//Replace the plain text body with one created manually
$mail->AltBody = 'This is a plain-text message body';

//Attach an image file
$mail->addAttachment('images/phpmailer_mini.png');

//send the message, check for errors
if (!$mail->send()) {
    echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
}
else {
    echo "Message sent!";
}
 
Aad B

Aad B

27/11/2014 20:46:27
Quote Anchor link
Ward van der Put op 27/11/2014 20:30:51:
Misschien moet je eerst even aan je ouders (of hun provider) vragen wat ze van een open relay vinden?
Onzin, zolang je geen (mail)poorten in je router openzet/forward ben je geen Open Relay. Je kan met XAMP of een Linux Distro met of zonder phpmailer class prima uitgaande email verwerken zonder dat je open relay bent.
On-Topic: Ziggo SMTP accepts uitgaande email zonder username/password, uiteraard alleen op je Ziggo verbinding. Ziggo is ook niet streng ten aanzien van mail-from. Ik verzend controle mails van mijn raspberry als cron@raspberry.
Gewijzigd op 27/11/2014 20:51:54 door Aad B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2014 20:47:29
Quote Anchor link
XAMPP heeft toch Mercury als mailserver?
Gewoon aanzetten, even configureren, en via 'localhost' verzenden en ontvangen in je mail-programma.
 
Kevin J

Kevin J

27/11/2014 20:47:51
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 27/11/2014 20:46:03:
Download de zip vanaf github: https://github.com/PHPMailer/PHPMailer


Zo heb ik het inderdaad al geprobeerd, en het werkt maar zodra ik het systeem af heb wil ik met de normale functie van de host mailen dus de mail functie
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.