XAMPP met Gmail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4

Kevin J

Kevin J

27/11/2014 23:48:45
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 27/11/2014 23:47:17:
Kevin Jager op 27/11/2014 23:43:31:
Ja ik werk met windows, dat script zojuist getest werkt ook niet, en ik gebruik gmail dus SMTP van gmail.
Binnen Mercury kan ik wel mail verzenden, maar vanuit PHP niet

Dat klopt.

En ik ga het nog één keertje zachtjes zeggen:

Het is beter om over een TLS/SSl beveiligde verbinding middels SMTP je email te verzenden.
Dit kan echter niet met de PHP mail() functie, iig niet vanuit windows


Ooh ja daar las ik net even overheen, wat doe jij aanraden wat ik het beste kan doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 21:09:24
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/11/2014 23:50:08
Quote Anchor link
PHPMailer met SMTP ingesteld.

Kun je tevens direct makkelijk:

HTML opmaak gebruiken
bestanden toevoegen
foto's toevoegen
BCC toevoegen
CC toevoegen
Meerdere ontvangers toevoegen
Gewijzigd op 27/11/2014 23:57:15 door Frank Nietbelangrijk
 
- SanThe -

- SanThe -

28/11/2014 00:03:41
Quote Anchor link
Als je ADSL van Ziggo hebt dan moet je Ziggo gebruiken.

Toevoeging op 28/11/2014 00:06:00:

@Frank: Heb je aandelen?

Ik gebruik al jaren de gewone (html) mail() en ik heb nog nooit problemen gehad.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

28/11/2014 00:11:42
Quote Anchor link
Nee ik heb geen aandelen. Jij bent de mailheader expert he SanThe :p

@Kevin:

Kan niet bestaat niet natuurlijk.
Je kan nog eens naar deze alternatieven kijken als je persé je mail() functie onder windows wilt laten werken:
http://glob.com.au/sendmail/
http://msmtp.sourceforge.net/

Toevoeging op 28/11/2014 00:13:59:

En SanThe vertel er dan ook even bij of je vanuit Windows werkt of vanuit Linux. Indien Windows dan vast niet over een beveiligde verbinding. ;-)
 
- SanThe -

- SanThe -

28/11/2014 00:31:06
Quote Anchor link
Linux en ook gewoon zonder SSL. Zo belangrijk zijn mijn mails niet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

28/11/2014 00:39:06
Quote Anchor link
Precies geen Windhoos dus. Onder Linux heb je de sendmail tool tot je beschikking. (of postfix). Onder windhoos heb je dat niet.
 
Kevin J

Kevin J

28/11/2014 06:54:37
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 27/11/2014 23:50:08:
PHPMailer met SMTP ingesteld.

Kun je tevens direct makkelijk:

HTML opmaak gebruiken
bestanden toevoegen
foto's toevoegen
BCC toevoegen
CC toevoegen
Meerdere ontvangers toevoegen


Misschien domme vraag want ik heb mij nooit in PHPmailer verdiept, als ik het later naar mijn host overzet hoef ik niks aan te passen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

28/11/2014 08:26:02
Quote Anchor link
Waarom een domme vraag?

Nee dit hoeft in principe niet. Alleen als je host op een linux server draait en je wilt dan wel via sendmail / php's mail() functie de mail versturen dan maak je enkel de smtp instellingen even ongedaan.
 
Kevin J

Kevin J

28/11/2014 08:49:20
Quote Anchor link
Dan ga ik de PHPMailer wel bekijken en hoe het werkt

Bedankt voor alles iedereen :)
 
John D

John D

28/11/2014 10:06:25
Quote Anchor link
Als je het later naar je hoster overzet kan je gewoon phpmailer handhaven. Slechts alleen een andere smtp server invullen. Zo simpel is het. Hoster willen veelal graag dat je hun authenticated mailserver gebruikt ipv de php mail() functie.

==>>"Dan ga ik de PHPMailer wel bekijken en hoe het werkt"
In de reactie van Frank 27/11/2014 20:46:03 staat een compleet phpmailer voorbeeld.
Gewijzigd op 28/11/2014 10:09:01 door John D
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.