zoeken op o maar ook ó ò ö etc. vinden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Roland -

- Roland -

24/04/2014 10:46:31
Quote Anchor link
Als ik met een MySQL LIKE 'o%' zoek in de db zou ik ook graag de velden willen krijgen die met een o + accent beginnen krijgen.

(en niet alleen voor o maar voor alle karakters zelfde truuc)

Kan dat ?

Kun je bv zeggen zoek op alles wat als 'basis' karakter O heeft ?



ad: PS Grappig zien jullie links boven bij forum titel daar nu ook een ? karakter ipv de ö ???
Gewijzigd op 24/04/2014 10:48:51 door - Roland -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:23:38
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

24/04/2014 11:16:26
Quote Anchor link
Dat kan je met de collation regelen, bv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT field FROM atable
WHERE field COLLATE 'utf8_general_ci' LIKE 'o%'

Dit geeft wat jij wil.
 
Erwin H

Erwin H

24/04/2014 12:53:58
Quote Anchor link
Tenzij je de karakters niet goed in je database hebt staan. Als er in de database bijvoorbeeld al ö staat in plaats van ö, dan werkt " LIKE '%o%'" wel, maar " LIKE 'o%'" niet.
 
- Roland -

- Roland -

24/04/2014 13:27:27
Quote Anchor link
Dank voor jullie reactie's

COLLATE 'utf8_general_ci' lijkt inderdaad soms te werken (dacht eerst dat dat alleen Case Insensetive maakte)


Soms... Ja want in sommige oude records( in phpmyadmin) staan dingen als
(en worden dus niet gevonden)

1 &Ouml

2 maar ook Öström waar je normaal Öström ziet

is/was dat gevolg van htmlentities ? (gebruik vóór het inserten ??)
of een verkeerde karakter set?
Gewijzigd op 24/04/2014 13:28:05 door - Roland -
 
Ivo P

Ivo P

24/04/2014 13:35:16
Quote Anchor link
ö is het gevolg van foutief gebruik van htmlentities().
Die functie heb je sowieso eigenlijk nooit nodig.

Die andere tekenreeks duidt erop dat je door een niet-unicode bril zit te kijken naar teksten die in unicode (utf8) zijn opgesteld.

Of de tekst in dat geval ook daadwerkelijk fout opgeslagen staat, of dat je tool (phpmyadmin) tekort schiet, is dan de 2e vraag.

http://wiki.pfz.nl/charactersets voor wat uitleg over met name unicode en databases.
 
- Roland -

- Roland -

24/04/2014 14:55:46
Quote Anchor link
" door een niet-unicode bril kijken "

"of phpmyadmin tool tekortschiet" (bij weergave)


Leuk om over na te denken... Maarrr wat is de werkelijkheid van een digitale letter opgeslagen in 'een' computer... Dat komt altijd tot ons dmv iets (hier 'een' webprogramma) dat dat weergeeft. !Afspraken!

ps. ik gebruik hier de standaard phpmyadmin vd versio webhosting



Nb hier in forum titel lijst zie ik:
?
jullie ook ??
Wat is hier dan de fout ( of , wat gaat hier anders dan ik denk dat er zou moeten gebeuren)


@ Ivo Dat ga ik nog rustig doorlezen !
Gewijzigd op 24/04/2014 14:56:38 door - Roland -
 
Ivo P

Ivo P

24/04/2014 15:00:27
Quote Anchor link
Uiteindelijk gaat het er niet om hoe de tool PhpMyadmin de tekst weergeeft, maar hoe je website dat doet.

Zoals in dat artikel waar ik naar linkte, benadrukt wordt: het is van belang om alle stappen op jouw site goed in te richten.
De pagina waarop je de tekst invoert;
De pagina die de ingevoerde tekst weergeeft;
De tabel in de database die de tekst tijdelijk onthoud;
en misschien wat vaag: ook de verbinding naar de database (zowel bij schrijven als bij lezen).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.